Από τη δράση μας

Θεσσαλονίκη: Κινητοποιήσεις και δράσεις ενάντια στο Flyover!

Οι κινητοποιήσεις και δράσεις ενάντια στα σχέδια κατασκευής υπερυψωμένης ταχείας λεωφόρου (Flyover) στη Θεσσαλονίκη συνεχίζονται. Πρόκειται για ένα έργο που θα έχει δραματικές επιπτώσεις στο περιβάλλον και στις κυκλοφοριακές συνθήκες, τόσο κατά την κατασκευή, όσο και κατά τη λειτουργία του.

Την Κυριακή 5/11 το πρωί πραγματοποιήθηκε συνάντηση, που καλούσαν κάτοικοι της Μαλακοπής, στο ελαιόρεμα της Τούμπας, για την ενημέρωση και τον σχεδιασμό δράσεων ενάντια στο Flyover.

Συμμετείχαν περισσότερα από 100 άτομα της γειτονιάς, ανάμεσά  τους και μέλη επιτροπών γειτονιάς, όπως η Πρωτοβουλία κατοίκων Κρυονερίου, η επιτροπή κατοίκων Πυλαίας, ο συντονισμός Κωνσταντινοπολιτών, σύλλογοι, μέλη των δημοτικών παρατάξεων, Η Πόλη Ανάποδα και Λαϊκή Συσπείρωση κα.

Η συζήτηση ξεκίνησε με τις εισηγήσεις των Κώστα Νικολάου, Περιβαλλοντολόγου, και του Θανάση Μαρίνη, μέλους της Πόλης Ανάποδα που παρακολουθεί τον συντονισμό πρωτοβουλιών κατοίκων της πόλης.

Μετά το τέλος των εισηγήσεων ακολούθησε πλούσια συζήτηση με κοινό παρονομαστή  ότι το Flyover είναι ένα έργο που δεν λύνει σε καμία περίπτωση το κυκλοφοριακό πρόβλημα της πόλης, γίνεται χωρίς καμία συζήτηση και σχέδιο και γίνεται μόνο για να εξυπηρετήσει συγκεκριμένα συμφέροντα. Αναφέρθηκαν επίσης τα προβλήματα που θα δημιουργηθούν όσον αφορά την καθημερινότητα των πολιτών αλλά και την περιβαλλοντική καταστροφή.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης κατατέθηκαν προτάσεις και υπήρξε συμφωνία για τη δημιουργία Πρωτοβουλίας Κατοίκων Μαλακοπής, ενώ σε συνεργασία με τις υπόλοιπες πρωτοβουλίες και επιτροπές αποφασίστηκαν επόμενες δράσεις.

Βόλος: Σεμινάριο πρώτων βοηθειών του Antinazi Zone

Την Κυριακή 5 Νοεμβρίου ξεκίνησε ο κύκλος σεμιναρίων πρώτων βοηθειών του Antinazi Zone στο Βόλο. 

Περισσότεροι από 25 φίλοι και φίλες παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον την εισαγωγή στις πρώτες βοήθειες που παρουσίασε ο σ. Αλέκος Χατζηχαραλάμπους, την Κυριακή 5 Νοεμβρίου στο Café Society. Μετά την παρουσίαση έγιναν αρκετές ερωτήσεις ενώ πολλοί/ες ζήτησαν να πάρουν το υλικό ώστε να το μελετήσουν καλύτερα πριν το 2ο σεμινάριο που θα γίνει στις αρχές Δεκεμβρίου. Στο 2ο σεμινάριο θα γίνει παρουσίαση και εξάσκηση στην Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ).

Στόχος των σεμιναρίων είναι η εκπαίδευση στις πρώτες βοήθειες που μπορεί να αποβεί όχι απλώς χρήσιμη αλλά σωτήρια, ειδικά σε περιπτώσεις μεγάλων κρίσεων όπως οι πυρκαγιές, οι πλημμύρες, οι σεισμοί κοκ.

Τσάντες για την οικονομική ενίσχυση των δράσεων των «Μαχητικών & Ελεύθερων»

Τσάντες για την οικονομική ενίσχυση των δράσεών των «Μαχητικών & Ελεύθερων». Μπορείτε να τις βρείτε στις βδομαδιάτικες εξορμήσεις που οργανώνουμε σε μια σειρά πόλεις, σε πορείες και άλλες κινητοποιήσεις ή στέλνοντάς ένα μήνυμα στη σελίδα στο facebook «Μαχητικές και Ελεύθερες».

Παρασκευή 17/11: Όλες και όλοι στην πορεία για το Πολυτεχνείο

Αθήνα: 3:30 μ.μ. – πλ. Κολοκοτρώνη

Θεσσαλονίκη: 6:00 μ.μ. – Πολυτεχνείο ΑΠΘ

Βόλος: 6:00 μ.μ. – Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, Θόλος

Σάββατο 25/11: Όλες & όλοι στη διαδήλωση ενάντια στη σεξιστική βία!

Αθήνα: 12.30 μ.μ. – Προπύλαια

Βόλος: 11:00 π.μ. – πλ. Αγίου Νικολάου

Απολογισμός συνέλευσης των Μαχητικών & Ελεύθερων Βόλου

Οι Μαχητικές & Ελεύθερες Βόλου έκαναν τη μηνιαία συνέλευσή τους στις 4/11 στο καφέ Σπείρα. 

Βασικό θέμα της συνέλευσης ήταν η προετοιμασία του υλικού και ο προγραμματισμός των δράσεων για τις 25/11, Διεθνή Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών.

Επίσης συζητήθηκε το δικαίωμα στο θηλασμό με αφορμή τη βδομάδα μητρικού θηλασμού 1-7 Νοεμβρίου, και έγιναν προτάσεις φεμινιστικών βιβλίων για εμπλουτισμό του βιβλιοπωλείου των Μ&Ε. 

Τέλος, αναφέρθηκαν στις τελευταίες εξελίξεις στον Βόλο για θέματα έμφυλης βίας (που δυστυχώς δεν είναι λίγα) και στη στήριξη των θυμάτων έμφυλης βίας το επόμενο διάστημα στα δικαστήρια.

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,236ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,009ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
423ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα