Από τη δράση μας

Κύπρος: Ο φασισμός δεν θα περάσει!

Την Πέμπτη 14 Σεπτέμβρη, η Νέα Διεθνιστική Αριστερά, αδελφή οργάνωση του «Ξ» στην Κύπρο, οργάνωσε εκδήλωση με θέμα: «Ο φασισμός δεν θα περάσει».

Αφορμή της εκδήλωσης ήταν τα δυο ρατσιστικά πογκρόμ που οργανώθηκαν σε Χλώρακα και Λεμεσό, κατά τα οποία τραυματίστηκαν μετανάστες με αποτέλεσμα αρκετοί να μεταφερθούν στο νοσοκομείο, ενώ ταυτόχρονα έσπασαν και μαγαζιά μεταναστών.

Απέναντι σε αυτή την απειλή το αντιφασιστικό κίνημα της Κύπρου έστειλε ένα πολύ ηχηρό μήνυμα, καθώς την τελευταία περίοδο πραγματοποιήθηκαν τρεις μαζικές αντιφασιστικές κινητοποιήσεις στις οποίες συμμετείχαν συνολικά πάνω από 4.000 άτομα.

Μέσα σε αυτό το κλίμα ήταν που πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση που σαν στόχο είχε να συζητηθεί τι έγινε την τελευταία περίοδο αλλά και τα βήματα που πρέπει να κάνει το κίνημα προκειμένου να χτίσει ένα τείχος απέναντι στις φασιστικές προκλήσεις.

Περισσότερα σχετικά με το θέμα μπορείτε να διαβάσετε στη σελ. 7

Βόλος: Πορεία διαμαρτυρίας για τις φονικές πλημμύρες

Το «Ξ» στην πορεία διαμαρτυρίας που διοργανώθηκε στον Βόλο μετά τις φονικές πλημμύρες,  την Τρίτη 12/9.

Θεσ/νίκη: Οργανώνεται η αντίσταση στον flyover

Δημοσιεύουμε ρεπορτάζ του Αριστερού Ριζοσπαστικού Σχήματος στον Δήμο Θεσσαλονίκης «Η πόλη ανάποδα», στο οποίο συμμετέχει το «Ξ»

Διαστάσεις παίρνει το μέτωπο αντιπαράθεσης στην σχεδιαζόμενη υπερυψωμένη ταχεία λεωφόρο, τον γνωστό flyover. Στις 5 Σεπτέμβρη στην Τούμπα, μετά από πρωτοβουλία της δημοτικής παράταξης Η Πόλη Ανάποδα, δεκάδες πολίτες από 10 συλλόγους, πρωτοβουλίες κατοίκων, περιβαλλοντικές συλλογικότητες και αυτοδιοικητικά σχήματα, συναντήθηκαν, συζήτησαν και συμφώνησαν να συντονίσουν την δράση τους απέναντι στο φαραωνικό αυτό έργο.

Ο Κώστας Νικολάου, εκ μέρους της Πόλης Ανάποδα, περιέγραψε τις δραματικές επιπτώσεις που θα έχει ο νέος δρόμος στο περιβάλλον της πόλης, αλλά και στις κυκλοφοριακές συνθήκες, τόσο κατά την κατασκευή, όσο και κατά τη λειτουργία του. 

Σύμφωνα με τα μέλη του σχήματος, ακόμα κι αν η πόλη ανεχτεί την πολυετή ταλαιπωρία και τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις, ο flyover δεν θα λύσει το κυκλοφοριακό, αλλά θα αναπαράγει τις αιτίες του προβλήματος, δηλαδή τη μονοσήμαντη κυριαρχία του ΙΧ και, κατά συνέπεια, την απόλυτη χρεοκοπία των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς. 

Ο Θανάσης Μαρίνης, μέλος της συλλογικής εκπροσώπησης του σχήματος, πρότεινε οι δημόσιοι πόροι που δεσμεύονται για το έργο να ανακατευθυνθούν στην αναβάθμιση των δημόσιων μέσων μεταφοράς, αλλάζοντας ριζικά τις συνθήκες μετακίνησης στην πόλη. 

Οι συλλογικότητες που συμμετείχαν συμφώνησαν τελικά στην έκδοση κοινής ανακοίνωσης με κεντρικό αίτημα να μην κατασκευαστεί ο Flyover και να δοθούν χρήματα για μέσα μαζικής μεταφοράς, ενώ το επόμενο διάστημα θα προχωρήσουν σε κοινές παρεμβάσεις και ψηφίσματα.

Τσάντες για την οικονομική ενίσχυση των δράσεων των «Μαχητικών & Ελεύθερων»

Τσάντες για την οικονομική ενίσχυση των δράσεών των «Μαχητικών & Ελεύθερων». Μπορείτε να τις βρείτε στέλνοντάς ένα μήνυμα στη σελίδα στο facebook «Μαχητικές και Ελεύθερες».

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,223ΥποστηρικτέςΚάντε Like
994ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,115ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
422ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα