Από τη δράση μας

30ο κάμπινγκ ANTINAZI ZONE – YRE, 21 – 30/7 στο Γύθειο

Το 30ο κάμπινγκ ANTINAZI ZONE – YRE θα πραγματοποιηθεί στο κάμπινγκ ΔΙΑΣ στο Γύθειο από την Παρασκευή 21 Ιουλίου ως την Κυριακή 30 Ιουλίου 2023.

Το κάμπινγκ ΔΙΑΣ βρίσκεται στο Βαθύ λίγα χιλιόμετρα μετά το Γύθειο, πάνω σε μία πανέμορφη παραλία.

Για 10 ημέρες θα ξεκουραστούμε, θα διασκεδάσουμε, θα γνω- ριστούμε, θα ανταλλάξουμε ιδέες και γενικά θα κάνουμε όλα όσα χρειάζονται για να πάρουμε τις αναγκαίες ανάσες για τους αγώνες που έρχονται ενάντια σε ένα σύστημα που το μόνο που έχει να μας προσφέρει είναι ανισότητα, καταπίεση, φτώχεια, κλιματική κρίση και πολέμους.Τα 30 χρόνια του κά- μπινγκ μας θα τα γιορτάσουμε όπως τους αξίζει!

Με ενδιαφέρουσες συζητήσεις και workshops γύρω από τον αντιφασιστικό αγώνα και την ακροδεξιά, το φεμινι- στικό γυναικείο και το ΛΟΑΤΚΙ +Α κίνημα, το περιβάλλον, την μουσική, την εκπαίδευση, τις αντιστάσεις των κινη- μάτων σε όλο τον κόσμο κτλ.

Με εκδρομές σε πανέμορφα μέρη όπως τη Μονεμβασιά, τα Σπήλαια Δυρού, την Ελαφόνησος, τον Μυστράς κα

Με πολλά events, live, parties, έκθεση βιβλίου, καθημερι- νέςπροβολέςταινιών γιαμικρούςκαιμεγάλους. Στον χώρο θα λειτουργεί όπως πάντα, από νωρίς το πρωί ως αργά το βράδυ, αυτοδιαχειριζόμενο μπαρ – ταβέρνα με τιμές που σέβονται απόλυτα την λογική και την τσέπη μας. Για όσες και όσους θέλουν υπάρχουν δωμάτια κοντά στο κά- μπινγκ που όμως πρέπει να κλειστούν έγκαιρα καθώς υπάρ- χει ήδη μεγάλη ζήτηση. Μείνετε συντονισμένοι στο www.campingyre.gr και στο www.antinazizone.gr για κρατήσεις θέσεων,ν και περισσότε- ρες πληροφορίες και για το αναλυτικό πρόγραμμα που θα ανακοινώνεται σταδιακά. Για πιο άμεση επικοινωνία υπάρχουν τα εξής μπορείτε να κα- λείτε στα ακόλουθα τηλέφωνα: 6976436302 στην Αθήνα 6987000863 στην Θεσσαλονίκη 6973322182 στον Βόλο 6986940109 στην Μυτιλήνη 6987125789 στην Πάτρα

Κόστος συμμετοχής (περιλαμβάνει οργανωμένη μετα- φορά με λεωφορείο, 9 διανυκτερεύσεις στο κάμπινγκ με δική σας σκηνή και συμμετοχή σε όλες τις εκδηλώσεις μέσα στο κάμπινγκ)

ΑΘΗΝΑ: 120 ευρώ Θεσσαλονίκη/ Βόλος: 140 ευρώ

Για όσεςους/ – ουςες έρθουν μόνες/οι τους: 10 ευρώ το άτομο ανά διανυκτέρευση

Παιδιά ως 5 ετών: δωρεάν
6 – 12 ετών: 5 ευρώ ανά διανυκτέρευση

Χωματερή Stop – Δυτική Αθήνα: Να γίνει Τοπικό Δημοψήφισμα για την καύση απορριμμάτων!

Έπέκταση του ΧΥΤΑ Φυλής & καύση σκουπιδιών στη Δυτική Αθήνα;
Ούτε να το σκέφτονται!
Τοπικό Δημοψήφισμα! Να μιλήσουν οι τοπικές κοινωνίες!

Οι εξελίξεις που αναμένονται στη διαχείριση απορριμμάτων στην Αττική παραμένουν εφιαλτικές! Παρά την επιφανειακή εικόνα αδράνειας κυβέρνησης και Περιφέρειας, μετά τις γενικές εκλογές τώρα και τις τοπικές τον Οκτώβρη, οι σκουπιδοεργολά- βοι ετοιμάζονται να κερδοσκοπήσουν στις πλάτες της δημόσιας υγείας και των κατοίκων της Δυτικής Αθήνας… Ανταγωνίζονται για το μοίρασμα της πίτας. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, υπάρχει διχασμός σε σχέση με την καύση σκουπιδιών. Κάποιοι μεγαλοερ- γολάβοι προτιμούν την παραγωγή επεξεργασμένου καύσιμου υλικού (RDF και SRF) που θα προορίζεται για καύση σε τσιμεντο- βιομηχανίες (πχ ΑΓΕΤ στο Βόλο, ΑΓΕΤ Μηλάκι Αλιβερίου, ΤΙΤΑΝ Θεσσαλονίκη κ.α.), ενώ άλλοι επιθυμούν την καύση σύμμεικτων σκουπιδιών κατευθείαν από τον πράσινο κάδο για παραγωγή ενέργειας (πχΔΕΗ Λαυρίου).

Από τη στιγμή που δεν γίνεται καμία προσπάθεια από την κυβέρ- νηση και την Περιφέρεια να πιαστούν οι στόχοι ανακύκλωσης και ελαχιστοποίησης του όγκου ταφής στο 10% του σημερινού μέχρι το 2030, όπως περιλαμβάνονται στο ΕΣΔΑ (Εθνικό Σχέδιο Διαχείρισης Απορριμμάτων) του Υπουργείου Ενέργειας, η καύση με οποιοδήποτε σενάριο είναι μονόδρομος.

Οι κάτοικοι της Πετρούπολης και όλων των γειτονιών της Δυτι- κής Αθήνας συνεχίζουμε να υποφέρουμε από την έντονη δυσο- σμία… Εχουμε αναφέρει σε παλιότερο υλικό μας τις εφιαλτικές συγκεντρώσεις ρύπανσης όχι μόνο στο έδαφος και τον υδροφό- ρο ορίζοντα των δυτικών προαστίων, αλλά και στον αέρα που αναπνέουμε. Διόλου τυχαία δεν είναι και η αύξηση των νεοπλα- σιών στις γειτονιές μας κατά 26% τα τελευταία χρόνια! Ενα ακό- μα βήμα για την ενημέρωση και την κινητοποίηση των τοπικών κοινωνιών είναι η πρόταση μας για ΤΟΠΙΚΑ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΑ, ώστε να εκφραστεί η άποψη των κατοίκων της Πετρούπολης και των άλλων δήμων, για τη σχεδιαζόμενη καύση απορριμμά- των.

Πετυχημένη προβολή στον χώρο Rosa Parks

Την Τετάρτη 10 Μάη, πραγματοποιήθηκε στον χώρο «Rosa Parks» προβολή της ταινίας «Τhe Edge of Heaven» του Φατίχ Ακίν. Η προβο-
λή διοργανώθηκε στο πλαίσιο της σειράς εκδηλώσεων «Be feminist, smash fascism» που διοργανώνει το Antinazi Zone και οι «Μαχητι- κές & Ελεύθερες» με στόχο να συνδεθεί η πάλη ενάντια στον φασισμό με τις διεκδικήσεις και τους αγώνες του φεμινιστικού και ΛΟΤΑΚΙ+ κινήματος.

Κυριακή 11 Ιούνη: 4η Παιδική Αντιρατσιστική Γιορτή

Την Κυριακή 11 Ιουνίου, από τις 10.30 έως τη 13.30 το Antinazi Zone και η «Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης Ζωγράφου – Από κοινού» διορ- γανώνουν την 4η Παιδική Αντιρατσιστική Γιορτή, στο Σκοπευτή- ριο Καισαριανής (πίσω από το μουσείο εθνικής αντίστασης).

Είναι μια γιορτή όπου τα παιδιά αγκαλιάζουν τη διαφορετικότητα και χτίζουν γέφυρες αλληλεγγύης δημιουργώντας και διασκεδά- ζοντας.

Η γιορτή θα περιλαμβάνει διαφορετικούς «σταθμούς»: κατασκευ- ές (κατασκευή μουσικών οργάνων, πολυεθνικές φιγούρες κ.α.) κινητικά παιχνίδια, διαδραστικό χορωδιακό παιχνίδι, αφρικανικό χορό και γνωριμία με παραδοσιακά αφρικανικά όργανα κ.α.

Η συμμετοχή στη γιορτή είναι δωρεάν.

Στο χώρο θα λειτουργεί βιβλιοπωλείο μεταχειρισμένων παιδικών βιβλίων όπως και κυλικείο για να καλυφθούν τα έξοδα.

Φοιτητικές εκλογές 2023: πρώτη η ΠΚΣ, άνοδος της Αριστεράς

Αυτό που θα πρέπει αρχικά να κρατήσουμε από τις φετινές φοιτη- τικές εκλογές, που πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη 10/5, είναι το γεγονός ότι η προσέλευση των φοιτητριών/ων στην κάλπη ήταν φέτος μεγαλύτερη σε σχέση με πέρυσι. Πιο συγκεκριμένα, φέτος στις φοιτητικές εκλογές ψήφισαν συνολικά 57.841 άτομα, ενώ πέ- ρυσι 50.871.[1] Βέβαια, το ποσοστό συμμετοχής επί του συνόλου των φοιτητών/τριών της χώρας παραμένει αρκετά χαμηλό περί- που στο 20%.

Για 2η χρονιά ηΔΑΠ-ΝΔΦΚ ήρθε δεύτερη και η Πανσπουδαστική Κί- νηση Συνεργασία πρώτη δύναμη αυξάνοντας μάλιστα τις ψήφους της, ενώ άνοδο κατέγραψαν και οι υπόλοιπες Αριστερές παρατά- ξεις παρά την τριπλή διάσπαση των ΕΑΑΚ και τον πολυκερματι- σμό των εξωκοινοβουλευτικών αριστερών οργανώσεων.

Ενόψει των βουλευτικών εκλογών, η ήττα της φοιτητικής παρά- ταξης του κυβερνώντος κόμματος είναι για μία ακόμη χρονιά ένα χτύπημα για τη Νέα Δημοκρατία, παρά τις όλες προσπάθειες της ΔΑΠ να αυτοπαρουσιαστεί σαν πρώτη δύναμη πανελλαδικά.

Οσον αφορά το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας,[2] επίσης ανέβηκε ση- μαντικά η συμμετοχή, 3249 φέτος έναντι 2188 πέρυσι, με την ΠΚΣ να έρχεται στην πρώτη θέση.

Το Ξεκίνημα στήριξε και συμμετείχε στο σχήμα «Αγωνιστική Πρω- τοβουλία Φοιτητριών/των» στο Τμήμα Γλωσσικών και Διαπολιτι-

σμικών Σπουδών. Αναλυτικότερα, στο ΤΓΔΣ η Αγωνιστική Πρωτο- βουλία συγκέντρωσε το 64,56% των ψήφων (51 ψήφοι συνολικά) κερδίζοντας έτσι τις 3 από τις 5 έδρες στο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου. Στο Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών του Π.Θ. το Ξεκί- νημα συνεργάστηκε εκλογικά με το σχήμα ΜΠΕΤΟ ΕΑΑΚ, το οποίο κέρδισε δύο έδρες στοΔιοικητικό Συμβούλιο.

Κοιτώντας όμως τη γενικότερη εικόνα, άνοδο εκλογικά -πέρα από την ΠΚΣ- σημείωσαν και οι υπόλοιποι αριστεροί συνδυασμοί (ΕΑΑΚ, ΕΑΑΚ ΑΡΕΝ) σε σύγκριση με πέρυσι. Η άνοδος της Αριστε- ράς στις φοιτητικές εκλογές δε σημαίνει ότι πρέπει να πανηγυρί- σουμε ή να επαναπαυόμαστε. Σημαίνει ότι πρέπει να παλέψουμε για ενεργούς και μαχητικούς φοιτητικούς συλλόγους αλλά και για ένα μαζικό φοιτητικό κίνημα που θα έχει διάρκεια και θα είναι έτοι- μο να αντισταθεί στις προκλήσεις των αντιλαϊκών κυβερνήσεων και τις επιθέσεις στη δημόσια παιδεία. Ευθύνη της ΠΚΣ και των υπόλοιπων Αριστερών δυνάμεων είναι η συνεργασία, ο συντονι- σμός και η κατάθεση προτάσεων ώστε το φοιτητικό κίνημα να δώσει πιο δυνατό τις μάχες που έρχονται.

______________________
[1] pksekloges.gr: Φοιτητικές εκλογές – Συγκεντρωτικά αποτελέσματα 2023
[2] e-thessalia.gr: Τα τελικά αποτελέσματα των φοιτητικών εκλογών στο Πανεπι- στήμιο Θεσσαλίας – Πρώτη η Πανσπουδαστική

Θεσ/νίκη, Κυριακή 28/5: Προβολή του ντοκιμαντέρ «Πόλη χωρίς όρια» στο ΤΑΚΙΜ

Την Κυριακή 28 Μάη, στις 19:30 η κοινή πρωτοβουλία ενάντια στον πόλεμο και τις εξορύξεις υδρογονανθράκων σε Ελλάδα- Τουρκία-Κύπρο «Μας σκάβουν τον λάκκο/Kasma birak» προ- βάλλει το τούρκικο ντοκιμαντέρ «Πόλη χωρίς όρια» στο ΤΑΚΙΜ (Κατούνη 25, 4ος όροφος)

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,223ΥποστηρικτέςΚάντε Like
994ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,115ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
422ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα