Από τη δράση μας

5ο Art Against Fascism: Παρασκευή 28/4 στο WE στη Θεσ/νίκη

Ποιος είναι ο στόχος μας;

Στόχος του φεστιβάλ είναι να δώσει βήμα σε όσο το δυνατόν περισσότερους/ες μαθητές/τριες, νέους και νέες που βλέπουν την τέχνη σαν όπλο ενάντια στον φασισμό, τον ρατσισμό, τον σεξισμό και την ομοφοβία. Ονειρευόμαστε και παλεύουμε για έναν άλλο κόσμο.

Ο φασισμός το δολοφονικό χέρι του συστήματος

Οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής, του Κασιδιάρη, ο Ιερός Λόχος , η ΣΑΡΙΣΑ, όποια μάσκα κι αν φορέσουν, αποτελούν θανάσιμη απειλή για τις ζωές μας. Μιλούν στο όνομα της πατρίδας αλλά χαιρετάνε ναζιστικά και η ιδεολογία τους είναι ο εθνικοσοσιαλισμός του Χίτλερ. Όσο κι αν θέλουν να το παίζουν «αντισυστημικοί», εξυπηρετούν πάντα τα συμφέροντα των καπιταλιστών. Όταν ήταν στη βουλή υπερψήφιζαν όλα τα νομοσχέδια που αφορούσαν τα κέρδη και τα συμφέροντα των πλουσίων σε βάρος μας. Εκτός βουλής εξαπέλυαν και συνεχίζουν μέχρι και σήμερα να εξαπολύουν δολοφονικές επιθέσεις σε μετανάστες/τριες. ΛΟΑΤΚΙΑ, εργαζομένους/ες, νέους/ες που διεκδικούν κι αντιδρούν ενάντια στο σύστημα.

Στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές η Χρυσή αυγή έμεινε εκτός Βουλής – μία πολύ σημαντική εξέλιξη για το αντιφασιστικό κίνημα, που ήρθε μέσα από τους αγώνες μας. Το αντιφασιστικό κίνημα ήταν αυτό που μέσα από την οργανωμένη δράση του, τους έστειλε στη φυλακή και όχι όπως θέλουν με το ζόρι να μας πείσουν, η κυβέρνηση και τα υπόλοιπα συστημικά κόμματα που πάνω από 20 χρόνια τους ανέχονταν και τους εξέτρεφαν. Η Ακροδεξιά και ο φασισμός είναι το μακρύ χέρι του συστήματος και παρότι τώρα φαινομενικά τους κυνηγούν, όταν θα χρειαστεί να ξανάχτυπήσουν τους αγώνες μας θα τους νεκραναστήσουν.  

Καμιά ελευθερία στους εχθρούς της ελευθερίας!

Καμία δημοκρατία για τους εχθρούς της δημοκρατίας!

Πριν από λίγες μέρες ψηφίστηκε νόμος που απαγορεύει στο κόμμα του Κασιδιάρη να κατέβει στις επόμενες εκλογές. Προφανώς και δεν έχουμε καμία αυταπάτη ότι η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ που το υπερψήφισαν νοιάζονται για την πάλη ενάντια στον φασισμό και τον ναζισμό. Ο χρόνος που επέλεξαν να το κάνουν, δηλαδή λίγο πριν τις εκλογές, δείχνει καθαρά ότι οι προθέσεις τους είναι ψηφοθηρικές. Παρόλα αυτά όμως, το αντιφασιστικό κίνημα και η Αριστερά δεν πρέπει να έχουν κάποιου είδους ηθική προσέγγιση στο ζήτημα. Εάν στην επόμενη 4ετία δεν υπάρχει κάποιο νεοναζιστικό κόμμα στο κοινοβούλιο θα είναι θετικό για τους αγώνες μας. Εννοείται όμως, ότι δεν πρέπει να υπάρξει λόγω αυτού κανένας εφησυχασμός! Η νεοναζιστική ιδεολογία που είναι συνυφασμένη με τα τάγματα εφόδου, τις επιθέσεις σε αριστερούς, αντιφασίστες, Λοατκι, Ρομά, κ.α., που αποδεδειγμένα πλέον έχει στην πλάτη της δυο δολοφονίες, αυτές του Παύλου Φύσσα και του Σαχζάτ Λουκμάν, δεν θα επιτρέψουμε να έχει θέση στη Βουλή άλλα ούτε και δημόσιο λόγο.   

Πρέπει να φωνάξουμε NO PASARAN

Αυτό που σταμάτησε την άνοδο των φασιστών όλα τα προηγούμενα χρόνια ήταν το μαζικό αντιφασιστικό κίνημα, με τις αντιφασιστικές επιτροπές σε σχολεία και γειτονιές, εκστρατείες, μαζικές πορείες κ.α.

Η απειλή της ανόδου των φασιστών είναι υπαρκτή και δεν πρέπει να επαναπαυτούμε!

Για να μην θρηνήσουμε ξανά κανέναν άλλο Παύλο Φύσσα και Σαχζάτ Λουκμάν, χρειάζεται να οργανωθούμε σε κάθε σχολείο, σε κάθε γειτονία. Ενώνουμε κι εμείς τη φωνή μας ενάντια στους ναζί, συμμετέχουμε στο ART AGAINST FASCISM και δυναμώνουμε τις αντιφασιστικές κινητοποιήσεις και δράσεις.

Όπως ο φασισμός σκοτώνει τη φαντασία, έτσι η τέχνη την γεννά

Δήλωσε συμμετοχή:

τηλέφωνο: 6987000863

facebook: Art against fascism

Instagram: art_against_fascism

30/3: Συγκέντρωση αλληλεγγύης στον διωκόμενο συνδικαλιστή Δ. Χρηστόπουλο, 9πμ, Ευελπίδων

Την Πέμπτη 30 Μάρτη, στις 9.00 π.μ., το «Ξεκίνημα» καλεί σε συγκέντρωση αλληλεγγύης στον διωκόμενο συνδικαλιστή και πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων της Φιλαρμονικής του Δήμου Αθήνας, Διονύση Χρηστόπουλο στα δικαστήρια της Ευελπίδων (κτίριο 8, αίθουσα 2). 

Ο Διονύσης Χρηστόπουλος, πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων στη Φιλαρμονική του Δήμου Αθήνας και πρώην εκπρόσωπος των εργαζομένων στον Οργανισμό Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας Δήμου Αθήνας – ΟΠΑΝΔΑ, κατηγορείται για συκοφαντική δυσφήμιση κατ’ εξακολούθηση, κατόπιν μήνυσης από τον διευθυντικό μηχανισμό της ΔΑΚΕ στον ΟΠΑΝΔΑ.

Ο Δ. Χρηστόπουλος δημοσιοποίησε συγκεκριμένες καταγγελίες για παρατυπίες στις εκλογές για την ανάδειξη εκπροσώπου εργαζομένων στο ΔΣ του ΟΠΑΝΔΑ που έγιναν τον Μάρτιο του 2017. Σε αυτές τις εκλογές ο Δ. Χρηστόπουλος ήταν υποψήφιος ενώ οι παρατυπίες που καταγγέλθηκαν από εργαζόμενους συνεπαγόταν νόθευση του αποτελέσματος των εκλογών. Το ίδιο το αποτέλεσμα ήταν εντελώς οριακό, με μόλις 1 ψήφο διαφορά. Σύμφωνα με το πρακτικό που συντάχτηκε, ο Διονύσης Χρηστόπολος πήρε 301 ψήφους και ο Α. Στεφανόπουλος 302!

Το ζήτημα θα μπορούσε να είχε λήξει με έλεγχο και επανακαταμέτρηση των ψηφοδελτίων, όπως είχε ζητηθεί από τον Διονύση Χρηστόπουλο αλλά και από τον τότε πρόεδρο του ΟΠΑΝΔΑ, Κ. Μπιτζάνη. Ωστόσο η εφορευτική επιτροπή αρνήθηκε (με απόφαση που πήρε κατά πλειοψηφία) και ο Θ. Καράμπαμπας που λειτουργούσε άτυπα ως πρόεδρός της προχώρησε σε μήνυση στον Δ. Χρηστόπουλο.

Ο μηνυτής, Θ. Καράμπαμπας, είναι Διευθυντής Επιχειρησιακού Σχεδιασμού του ΟΠΑΝΔΑ και έχει διατελέσει Δημοτικός Σύμβουλος στο Δήμο Δάφνης – Υμηττού με την παράταξη που στήριξε η ΝΔ. Μάρτυρες στη μήνυσή του είναι ο Διευθυντής Διοικητικού του ΟΠΑΝΔΑ και 2 ακόμα μέλη της ΔΑΚΕ.

Πρόκειται για μια χτυπητή περίπτωση συνδικαλιστικής και πολιτικής δίωξης. Ο πυρήνας του διευθυντικού μηχανισμού του ΟΠΑΝΔΑ και μέλη της ΔΑΚΕ και της ΝΔ, διώκουν έναν εργαζόμενο με μακρόχρονη μαχητική συνδικαλιστική δράση και εκπροσώπηση στο Δήμο Αθήνας. Έναν εργαζόμενο που πρωτοστατεί και παρακινεί τους/τις συναδέλφους/ισσες του να παλεύουν τα αντεργατικά μέτρα και τις περικοπές με μαχητικές κινητοποιήσεις, πολλές από τις οποίες έχουν μάλιστα στεφτεί με επιτυχία, ανατρέποντας τα σχέδια της Διοίκησης.

Οι σχεδιασμοί για εκδίωξη του Δ. Χρηστόπουλου από τον ΟΠΑΝΔΑ, οικονομική εξόντωσή του και τρομοκράτηση των εργαζομένων του Δήμου Αθήνας δεν θα περάσουν! 

Αγωνιζόμαστε για την αθώωση του Δ. Χρηστόπουλου και στεκόμαστε αλληλέγγυες/οι στους αγώνες όλων των εργαζομένων. 

Κυριακή 26/3, Ιερισσός: Συγκέντρωση ενάντια στη μεταλλευτική δραστηριότητα

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στη μεταλλευτική δραστηριότητα.

Κυριακή 26/3 ώρα 11:00 κόμβος

 μεγάλη Παναγιάς

Προσυγκέντρωση 10:00 στα φανάρια Ιερισσού

Να είμαστε όλοι και όλες!

Κυριακή 26/3:  Συνέλευση των Μαχητικών & Ελεύθερων Βόλου

Συνέλευση – Κυριακή 26/3

6:30μμ – Θόλος Πανεπιστημίου Θεσσαλίας 

Απολογισμός της 8ης Μάρτη 

και προγραμματισμός της δράσης μας 

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου Γ. Μουλάς

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου θα καθίσει τη Δευτέρα 3 Απριλίου 2023 ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου και στενός συνεργάτης του Α. Μπέου, Γ. Μουλάς για τις κατηγορίες της ψευδούς καταμήνυσης, της ψευδομαρτυρίας και της συκοφαντικής δυσφήμησης εναντίον του πρώην δημοτικού συμβούλου, συντρόφου Νίκου Κανελλή. 

Η υπόθεση αφορά το τόσο επίκαιρο θέμα της ιδιωτικοποίησης του νερού την οποία εδώ και χρόνια επιδιώκει η Δημοτική Αρχή Βόλου, σε πλήρη σύμπνοια με την πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ. Κομβικό σημείο στην χρόνια προσπάθεια να παραδοθεί το νερό σε ιδιωτικά συμφέροντα ήταν η αποτυχημένη απόπειρα της Δημοτικής Αρχής να κλείσει την ΔΕΥΑΜΒ τον Αύγουστο του 2018. 

Η πρόταση της Δημοτικής Αρχής να κλείσει την νευραλγική δημοτική επιχείρηση και η απαράδεκτη διαδικασία με την οποία προσπάθησε να το πετύχει, προκάλεσαν την καθολική αντίθεση του Συλλόγου των Εργαζομένων της ΔΕΥΑΜΒ, της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων ΔΕΥΑ και των κινηματικών συλλογικοτήτων της περιοχής. 

Χωρίς να μπορεί να αντιμετωπίσει την απόρριψη των εργαζομένων και της τοπικής κοινωνίας στα σχέδια για κλείσιμο της ΔΕΥΑΜΒ, η Δημοτική Αρχή προσέφυγε στην πάγια τακτική της: δημιουργία έντασης και σπίλωση με ανυπόστατες κατηγορίες όσων αντιτίθενται στην πολιτική της. 

Το σχέδιο αυτό τέθηκε σε εφαρμογή στην επίμαχη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου τη Δευτέρα 27 Αυγούστου του 2018, στην οποία η Δημοτική Αρχή πρότεινε την λύση και εκκαθάριση της ΔΕΥΑΜΒ. 

Η εξύβριση των πολιτών που παρακολουθούσαν επί δυο ώρες τη συνεδρίαση από τον Δήμαρχο Α. Μπέο ως «κοπρίτες», η άρνηση του προέδρου του ΔΣ Γ. Μουλά να δώσει το λόγο στους εκπροσώπους των πολιτών, η παρουσία αστυνομικής δύναμης εντός και εκτός Δημαρχείου και η προκλητική παρουσία των ίδιων προσώπων που είχαν βιαιοπραγήσει εναντίον πολιτών στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΥΑΜΒ λίγες ημέρες πριν (24/8/2018) είχαν ως αποτέλεσμα την επεισοδιακή διακοπή της συνεδρίασης. 

Το γεγονός αυτό προσπάθησε να το αξιοποιήσει ο Γ. Μουλάς καταθέτοντας μήνυση εναντίον του τότε δημοτικού συμβούλου Νίκου Κανελλή, με την κατηγορία της «διατάραξης της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου». 

Η ψευδής μήνυση είχε ως στόχο να πλήξει την προσωπικότητα και την υπόληψη του Νίκου Κανελλή καθώς συνέπεια της μήνυσης ήταν η πρωτοφανής σύλληψη συντρόφου την επόμενη μέρα (28/8/2018) κατά τη διάρκεια της εξ` αναβολής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου. 

Οι μηνύσεις εναντίον Δημοτικών Συμβούλων της αντιπολίτευσης και ενεργών πολιτών με σκοπό την οικονομική και ψυχική τους εξόντωση και εν τέλει την φίμωση κάθε διαφορετικής φωνής αποτελεί πάγια πρακτική της Δημοτικής Αρχής Βόλου. 

Σε μια άλλη δικαστική υπόθεση, 20 τέως και νυν δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης του Α. Μπέου έκαναν μήνυση εναντίον του Θ. Κλημόπουλου και του Α. Φραγκουδάκη επειδή τον Φεβρουάριο του 2017 συμμετείχαν μαζί με εκατοντάδες ακόμη πολίτες σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου όπου συζητούνταν η παραχώρηση του Βιολογικού Καθαρισμού της ΔΕΥΑΜΒ σε ιδιωτική εταιρία. Όμως, οι περισσότεροι από τους 20 μηνυτές της παράταξης Μπέου δεν παρουσιάστηκαν στο δικαστήριο σε δυο συνεδριάσεις και για αυτό καταδικάστηκαν σε χρηματικό πρόστιμο 200 ευρώ έκαστος και σε ποινή φυλάκισης 4 μηνών με αναστολή!

Συνολικά είναι δεκάδες οι μηνύσεις που έχουν κάνει τα στελέχη της παράταξης του κ. Μπέου και ο ίδιος προσωπικά ενάντια σε δημοτικούς συμβούλους της αντιπολίτευσης, ενεργούς πολίτες ακόμη και δημοσιογράφους που τόλμησαν να ασκήσουν κριτική στις πράξεις της Δημοτικής Αρχής. Ενώ, αμέτρητες είναι και οι επιθέσεις που έχει εξαπολύσει η ίδια δημοτική αρχή στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου ενάντια στην αντιπολίτευση.

Ο ίδιος ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γ. Μουλάς έχει άλλωστε καταδικαστεί από το Εφετείο Λάρισας για εξύβριση και συκοφαντική δυσφήμιση της Ν. Οικονόμου, τέως δημοτικής συμβούλου της αντιπολίτευσης. 

Θεωρούμε χρέος μας να υπερασπιστούμε τον δημόσιο χαρακτήρα του νερού αλλά και το δικαίωμα στο καθαρό περιβάλλον. Θεωρούμε επίσης χρέος μας να υπερασπιστούμε τα δημοκρατικά δικαιώματα όλων των πολιτών απέναντι σε μια δημοτική αρχή που επιδιώκει την φίμωση κάθε φωνής αντίστασης μέσα από μια «βιομηχανία» μηνύσεων» στηρίζουμε την προσφυγή του σ. Νίκου κατά του Γ. Μουλά και καλούμε σε μαζική παρουσία στα Δικαστήρια του Βόλου τη Δευτέρα 3 Απριλίου, στις 9:00πμ. 

Θεσ/νίκη: 18ο Παζάρι Μεταχειρισμένων στο ΤΑΚΙΜ – Ανοιξιάτικη edition

Στις 6-8 Απρίλη, ανοίγουμε και πάλι τις πόρτες μας για το 18ο σε σειρά παζάρι μεταχειρισμένων!

Αν -παραδόξως- δεν ξέρεις ακόμα πως λειτουργεί, δες τα παρακάτω εύκολα βήματα:

Από σήμερα και καθ’ όλη τη διάρκεια του παζαριού (αλλά και όλη τη χρονιά), συγκεντρώνουμε στον χώρο του Τακίμ τα παλιά -αλλά σε καλή κατάσταση- αντικείμενα που δεν χρειάζεσαι πια και θέλεις να μας τα χαρίσεις.

Τα αντικείμενα μπορεί να είναι ρούχα, βιβλία, κοσμήματα και διάφορα διακοσμητικά και μπιχλιμπίδια.

Εμείς τα τακτοποιούμε, τα «κοστολογούμε» και ετοιμάζουμε το Τακίμ για το Παζάρι.

Τις ημέρες του Παζαριού, το Τακίμ ανοίγει τις πόρτες του και υποδέχεται όλους/ες όσους θέλουν να αγοράσουν δωράκια για τους ίδιους και τους δικούς τους σε πολύ καλές τιμές!

Όποιος και όποια έχει αντικείμενα που θέλει να μας δώσει ή θέλει περισσότερες πληροφορίες για το Παζάρι, μπορεί να περάσει από το Τακίμ (πρωί 10:00-14:00, απόγευμα μετά από συνεννόηση) είτε να επικοινωνήσει μαζί μας στο τηλέφωνο 6973253558 για να κανονίσουμε πώς θα τα παραλάβουμε!

Όλα τα έσοδα θα πάνε στον χώρο Τακίμ και στα έξοδα λειτουργίας του.

Για να μην χάσεις την ευκαιρία για φτηνά (κυρίως 1-3-5 ευρώ) και καλής ποιότητας ψώνια και δώρα (πλησιάζει και το Πάσχα, μην ξεχνιόμαστε), σημείωσε τις ημερομηνίες:

Πέμπτη 6/4

Παρασκευή 7/4 και

Σάββατο 8/4

Από τις 17:00 – 22:00

Στον χώρο θα λειτουργεί μπαρ για καφέ, τσάι, ποτά και σνακ, ώστε να ξαποστάσουμε από τα ψώνια.

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,196ΥποστηρικτέςΚάντε Like
992ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
418ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Πρόσφατα άρθρα