Από τη δράση μας

Σάββατο 28/1: Αντιφασιστική – Αντιπολεμική – Διεθνιστική Συγκέντρωση, Πλατεία Ρηγίλλης – 4μμ

Η νεοναζιστική εγκληματική συμμορία της Χρυσής Αυγής, για πρώτη φορά μετά το 2016, έβγαλε δημόσιο κάλεσμα για συγκέντρωση το Σάββατο 28 Γενάρη στην πλατεία Ρηγίλλης για τα Ίμια. 

Στην ανακοίνωσή του Μετώπου νεολαίας της την αποκαλεί «συγκέντρωση σύμβολο των εθνικιστών» και ναυλώνει λεωφορεία από Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις για να μεταφέρει φασίστες.

Μετά τις συγκεντρώσεις στις Θερμοπύλες, στου Μακρυγιάννη, στη Φλώρινα, η Χρυσή Αυγή θέλει τώρα να εμφανιστεί ξανά στο κέντρο της Αθήνας, δηλώνοντας παρόν στο πολιτικό σκηνικό.

Το Σάββατο 28 Γενάρη στην  πλατεία Ρηγίλλης, το αντιφασιστικό κίνημα ενωτικά και μαχητικά μαζί με Τούρκους και Κούρδους αγωνιστές, στέλνουμε ένα δυνατό μήνυμα  αγώνα και αντίστασης σε ένα σύστημα που κάνει χειρότερες τις ζωές μας όταν δεν μας σκοτώνει. Και αυτό το σύστημα πρέπει να το ανατρέψουμε!

25/1: Πετυχημένη προβολή ταινίας και μπαρ στον χώρο Ρόζα Παρκς

Την Τετάρτη 25/1 έλαβε χώρα μια πολύ επιτυχημένη προβολή της γαλλο-αλγερινής ταινίας «Ακόμη κρύβομαι για να καπνίσω» στον χώρο Ρόζα Παρκς (Αιόλου 68-70). Συνολικά παρευρέθηκαν στον χώρο περισσότερα από 30 άτομα, ενώ μετά την ταινία ακολούθησε μπαρ οικονομικής ενίσχυσης.

Η ταινία, που πραγματεύεται την καταπίεση των γυναικών στην Αλγερία υπό το καθεστώς των Ισλαμιστών και είναι απαγορευμένη στη χώρα, συγκέντρωσε το ενδιαφέρον του κοινού, προκαλώντας συγκίνηση.

H συγκεκριμένη εκδήλωση ήταν μόνο η πρώτη από τις πολλές που σχεδιάζεται να γίνουν το επόμενο διάστημα στον χώρο Ρόζα Παρκς που βρίσκεται σε διαδικασία «επανεκκίνησης». Στόχος μας ένας ζωντανός κοινωνικός και πολιτικός χώρος που να στεγάζει τις καλλιτεχνικές και άλλες ανησυχίες των συντρόφων/ισσών, καθώς και των φίλων της Οργάνωσης.

Θεσ/νίκη, Κυριακή 29/1: Περιήγηση για τη Διεθνή Ημέρα Μνήμης Θυμάτων Ολοκαυτώματος

Δημοσιεύουμε κάλεσμα του δημοτικού σχήματος στη Θεσσαλονίκη «Η Πόλη Ανάποδα», στο οποίο συμμετέχει το «Ξ».

Φέτος συμπληρώνονται 80 χρόνια από την εξόντωση των Εβραίων συμπολιτών μας από τους ναζί κατακτητές στα στρατόπεδα συγκέντρωσης που ξεκίνησε με το πρώτο τρένο του θανάτου στις 15 Μαρτίου του 1943 κι ολοκληρώθηκε στις 10 Αυγούστου του ίδιου έτους με την τελευταία σιδηροδρομική αποστολή.

Δυο περίπου χρόνια αργότερα, στις 27 Ιανουαρίου 1945, τμήματα του σοβιετικού στρατού φτάνουν στο Άουσβιτς και βρίσκουν 7.000 αποστεωμένους κρατούμενους που δεν είχαν συρθεί μαζί με τους υπόλοιπους στις «πορείες θανάτου» που οργάνωσαν οι ναζιστικές δυνάμεις κατά την υποχώρησή τους. Πριν λίγα χρόνια αυτή η ημερομηνία ανακηρύχθηκε ως Διεθνής Ημέρα Μνήμης των Θυμάτων του Ολοκαυτώματος και πρόληψης των εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας.

Θύματα, που υπολογίζονται σε πάνω από 6.000.000 (Εβραίοι στη συντριπτική τους πλειοψηφία, αλλά και Τσιγγάνοι, Πολωνοί, κομμουνιστές, Σοβιετικοί αιχμάλωτοι πολέμου, κρατούμενοι από την υπόλοιπη κατεχόμενη Ευρώπη, ομοφυλόφιλοι, μάρτυρες του Ιεχωβά, ανάπηροι, ψυχικά ασθενείς κ.α.). Η Θεσσαλονίκη ήταν από τις πόλεις που πλήρωσαν βαρύ φόρο αίματος κατά το Ολοκαύτωμα.

Με σκοπό να προφυλάξουμε την ιστορική μνήμη και να συνεχίσουμε τον αγώνα για να μετατραπεί η Πλατεία Ελευθερίας σε Πάρκο Μνήμης και Πρασίνου, διοργανώνουμε ιστορική περιήγηση με οδηγό τον Γιάννη Γκλαρνέτατζη την Κυριακή 29 Ιανουαρίου. Ξεκινάμε στις 12:00 από τον Παλιό Σιδηροδρομικό Σταθμό και θα καταλήξουμε μετά από περίπου 3 ώρες στην Πλατεία Ελευθερίας.

Σάββατο 28/1, Θεσ/νίκη: Κοπή Ξεκινηματόπιτας στο ΤΑΚΙΜ!

Το «Ξ» Θεσσαλονίκης επιστρέφει με την παραδοσιακή κοπή «Ξεκινηματόπιτας»!

Θα τα έχει όλα!

Και συλλογική κουζίνα

Και πολιτικό – κοινωνικό – καλλιτεχνικό quiz

Και πολύ καλή διάθεση που βρισκόμαστε ξανά!

Σας περιμένουμε για να τα πούμε, να διασκεδάσουμε και να προετοιμαστούμε για τη νέα, αγωνιστική χρονιά!

Πότε: Σάββατο 28/11 από τις 20:00

Πού: Στο ΤΑΚΙΜ (Κατούνη 25, 4ος όροφος)

Οι νικητές της λαχειοφόρου του Antinazi Zone

Το Σάββατο 14 Γενάρη 29 πραγματοποιήθηκε η κλήρωση της λαχειοφόρου αγοράς του Antinazi Zone, που σαν στόχο έχει την ενίσχυση των αντιφασιστικών δράσεών μας, της επόμενης περιόδου.

Οι νικητήριοι λαχνοί της φετινής μας λαχειοφόρου είναι οι εξής:

5241, 1960 – από ένα πακέτο βιβλίων αξίας 50 ευρώ το καθένα

4003 – πακέτο βιβλίων από τις «Ακυβέρνητες Πολιτείες»

6629 – 4 διανυκτερεύσεις στη Λεπτοκαρυά Πιερίας για 4 άτομα σε εξοχικό διαμέρισμα

5030 – 3 διανυκτερεύσεις στην Άνδρο, για 2 ή 3 άτομα, στο συγκρότημα ενοικιαζόμενων διαμερισμάτων «Ραστώνη» που βρίσκεται στον παραδοσιακό οικισμό Ανεμόμυλοι στη Χώρα της Άνδρου

2326 – 3 διανυκτερεύσεις στα Λαγκάδια Αρκαδίας για 2 έως 6 άτομα στο Γκιλέρι eco & design Residences

14036 – Smartwatch Huawei Watch GT 2 Sport Stainless Steel 46mm Αδιάβροχο με Παλμογράφο και GPS

3260 – Tablet Samsung Galaxy Tab A7 (2020) 10.4’’ Full HD (με οκταπύρηνο επεξεργαστή, μνήμη 32GB, RAM 3GB)

Παρακολουθήστε ξανά την κλήρωση όπως προβλήθηκε από τη σελίδα σε live-streaming μας Antinazi Zone στο facebook.

Ευχαριστούμε όλους/ες για τη στήριξη και ανανεώνουμε τα αντιφασιστικά ραντεβού μας στους δρόμους και τους αγώνες!

Απολογισμός συνέλευσης «Μαχητικών & Ελεύθερων» Βόλου

Την πρώτη συνέλευση της χρονιάς έκαναν οι Μ&Ε Βόλου στις 14/1/23. Έγινε μια πλούσια και εποικοδομητική συζήτηση που αφορούσε τον ορισμό και τις ρίζες της πατριαρχίας. Σημειώθηκε ότι η πατριαρχία δεν υπήρχε πάντα – όπως υποστηρίζουν κάποιοι, αλλά αντίθετα αποτελεί δημιούργημα κάποιων συγκεκριμένων οικονομικών και κοινωνικών συνθηκών. Το σημερινό καπιταλιστικό σύστημα τροφοδοτεί την πατριαρχία και την ενισχύει μέσω θεσμών όπως η αστυνομία, η θρησκεία και τα δικαστήρια. 

Για να σταματήσει η διαιώνιση των πατριαρχικών στερεοτύπων και νοοτροπιών, είναι απαραίτητη η θεωρητική εκπαίδευση παράλληλα με την κινηματική δραστηριοποίηση. 

Παράλληλα, ξεκίνησε ο σχεδιασμός των δράσεων ενόψει της 8ης Μάρτη που οι Μ&Ε θα καλέσουν σε διαδήλωση για την Παγκόσμια Μέρα για τα Δικαιώματα της Γυναίκας.

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,236ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,009ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
423ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα