Από τη δράση μας

Στην Κεφαλονιά το 29ο κάμπινγκ Antinazi Zone – YRE, 29 Ιουλίου – 7 Αυγούστου!

Έκλεισαν μέρος και ημερομηνίες για το 29ο κάμπινγκ Antinazi zone – YRE (Youth against Racism in Europe). Η φετινή διοργάνωση θα λάβει χώρα στο «Κάμπινγκ Αργοστόλι» στην Κεφαλονιά, από την Παρασκευή 29 Ιουλίου έως και την Κυριακή 7 Αυγούστου.

Στο πρόγραμμα θα υπάρχουν:

 συζητήσεις

 συναυλίες

 αυτοδιαχειριζόμενο bar και κουζίνα

 προβολές

 πάρτυ

 εργαστήρια

 παιδικό στέκι

 εκδρομές

Περισσότερες λεπτομέρειες για όλα τα παραπάνω θα δημοσιεύονται μέσα στις επόμενες βδομάδες καθώς θα διαμορφώνεται το πλήρες πρόγραμμα.

Το κόστος συμμετοχής με οργανωμένη μετακίνηση από Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Βόλο είναι 135 ευρώ και περιλαμβάνει:

9 βράδια διαμονή με δική σας σκηνή

λεωφορείο και φέρυ με επιστροφή (Αθήνα – Κυλλήνη – Πόρος Κεφαλονιάς – κάμπινγκ Αργοστόλι ή Θεσσαλονίκη – Βασιλική Λευκάδας – Φισκάρδο Κεφαλονιάς – κάμπινγκ Αργοστόλι, αντίστοιχα)

ελεύθερη συμμετοχή σε όλες τις εκδηλώσεις

Για όσες/ους ταξιδέψουν μόνοι τους το κόστος είναι 9 ευρώ ανά διανυκτέρευση. 

Θα υπάρχουν ειδικές τιμές για παιδιά μέχρι 12 ετών.

Για κρατήσεις και πληροφορίες, επικοινωνήστε: 

www.campingyre.gr και www.antinazizone.gr και στο facebook: Camping YRE και Antinazi Zone

Τηλέφωνα Επικοινωνίας:

Αθήνα 6976436302

Θεσσαλονίκη 6977646995

Βόλος 6973322182

Μυτιλήνη 6986940109

Τσάντες για την οικονομική ενίσχυση των δράσεων των «Μαχητικών & Ελεύθερων»

Τσάντες για την οικονομική ενίσχυση των δράσεών των «Μαχητικών & Ελεύθερων». Μπορείτε να τις βρείτε στις βδομαδιάτικες εξορμήσεις που οργανώνουμε σε μια σειρά από πόλεις, σε πορείες και άλλες κινητοποιήσεις ή στέλνοντας ένα μήνυμα στη σελίδα στο facebook «Μαχητικές και Ελεύθερες».

Θεσ/νίκη: Πετυχημένη η εκδήλωση της “Πόλης Ανάποδα” για την ανάπλαση της ΔΕΘ

Με μεγάλη μαζικότητα και επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση που διοργάνωσε στις 22 Ιουνίου Η Πρωτοβουλία Πολιτών Θεσσαλονίκης «Η ΔΕΘ Μητροπολιτικό Πάρκο για μια Βιώσιμη Θεσσαλονίκη» και το δημοτικό σχήμα «Η Πόλη Ανάποδα», με τη συμμετοχή πρωτοβουλιών κατοίκων από όλη την Θεσσαλονίκη.

Σε ένα αστικό περιβάλλον που ασφυκτιά από το τσιμέντο και την πυκνή δόμηση, μέσα στη μικρή όαση του Πάρκου Τσέπης της Γειτονιάς Σβώλου, πρωτοβουλίες πολιτών και κατοίκων συζήτησαν και σχεδίασαν τους τρόπους ώστε να μην επιτρέψουμε να παραδοθεί ούτε μια σπιθαμή δημόσιου χώρου στα σχέδια των εργολάβων.

Η συζήτηση ήταν το πρώτο βήμα για την υπεράσπιση του δημόσιου χώρου υπέρ των αναγκών των κατοίκων και της βελτίωσης της ποιότητας της ζωής μας, ιδιαίτερα μπροστά στην επερχόμενη κλιματική κρίση και την ανάγκη προσαρμογής σε αυτή.

Όπως τονίστηκε από όλους και όλες στην εκδήλωση, ένα Μητροπολιτικό Πάρκο, ένα ρέμα, ένα νηπιαγωγείο, ένας χώρος αθλητικών εγκαταστάσεων, ένα παραθαλάσσιο πάρκο και ένα πάρκο τσέπης, δεν είναι απλά καλύτερη επιλογή από μερικούς τόνους τσιμέντου, αλλά είναι μοναδική επιλογή για μια αξιοπρεπή διαβίωση στην Θεσσαλονίκη.

Δήμος Θεσσαλονίκης:Ομόφωνο ψήφισμα υποστήριξης του αγώνα των κατοίκων στο Κρυονέρι

Ανακοίνωση του “Ξ” Θεσσαλονίκης

Στο δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Θεσσαλονίκης που έγινε τη Δευτέρα 27/6 είχαμε μια σημαντική εξέλιξη σχετικά με τον αγώνα των κατοίκων στο Κρυονέρι. Το θέμα κυριάρχησε στη συζήτηση, έσπευσαν να τοποθετηθούν όλες οι παρατάξεις, ήρθε ακόμα και ο εργολάβος και ζήτησε να παρέμβει. Η δεξιά πλειοψηφία διασπάστηκε πάνω στο ζήτημα και η δημοτική αρχή αναγκάστηκε να περάσει το ψήφισμα που κατέθεσε το δημοτικό σχήμα «Η Πόλη Ανάποδα» και εμπλουτίστηκε από τους κατοίκους και από άλλες παρατάξεις. Επίσης, το θέμα καλύφθηκε από πολλά μέσα ενημέρωσης της πόλης. Από την κινητοποίηση πέρασαν πάνω από 50 άτομα, κάτοικοι και αλληλέγγυες/οι στον αγώνα.

Για ακόμα μια φορά αποδεικνύεται ότι όταν οι αγώνες χαρακτηρίζονται από οργάνωση στη βάση μέσω της δημιουργίας πρωτοβουλιών κατοίκων, μαζική συλλογή υπογραφών, κινηματικές δράσεις, έμφαση στην πολιτική πίεση και τη μαζικότητα, σχέδιο με διάρκεια και κλιμάκωση και δημοκρατία στις αποφάσεις και τη λειτουργία, μπορούν να φέρουν αποτελέσματα.

Ήταν ένα θετικό πρώτο βήμα σε έναν δύσκολο αγώνα, καθώς από εδώ και πέρα είναι αναγκαίο να πιεστούν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς, Πολεοδομία, Δασαρχείο, ΕΥΑΘ Παγίων και Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, έτσι ώστε να κινηθούν άμεσα με σκοπό να διασφαλίσουν την προστασία του ρέματος, του δάσους και της ποιότητας ζωής των κατοίκων.

Τα μαχητικά αυτοδιοικητικά σχήματα, οι αριστερές οργανώσεις και οι κινηματικές συλλογικότητες οφείλουν να στηρίξουν πιο ενεργά αυτόν τον αγώνα και να αναμετρηθούν στην πράξη, με αποφασιστικό τρόπο, με τις κυρίαρχες πολιτικές που ξεπουλάνε τα πάντα στον βωμό του κέρδους.

Το «Ξεκίνημα» είναι από την πρώτη στιγμή στο πλευρό των κατοίκων με προτάσεις για την πορεία του αγώνα. Το ίδιο θα κάνουμε και το επόμενο διάστημα.

Διαβάστε το ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Δ. Θεσσαλονίκης στο xekinima.org: Θεσ/νίκη – Πόλη Ανάποδα: Ο αγώνας για την προστασία του ρέματος Κρυονερίου αρχίζει να δικαιώνεται

10 Thessaloniki Pride: Μαζικό, δυναμικό, αλλά και με προκλήσεις φασιστών

Το Σάββατο 25 Ιούνη πραγματοποιήθηκε η πορεία του 10ου Φεστιβάλ Υπερηφάνειας στη Θεσσαλονίκη. Η πορεία είχε πολύ μαζική συμμετοχή, με περισσότερα από 5000 άτομα να συμμετέχουν ενώ και ο χώρος του Λευκού Πύργου που είχαν στηθεί περίπτερα οργανώσεων, ομάδων κλπ ήταν τόσο πριν όσο και κατά τη διάρκεια της πορείας πόλος έλξης για χιλιάδες κόσμου.

Όλα τα στοιχεία αποδεικνύουν πως το Pride έχει μετατραπεί σε «θεσμό» για την πόλη και έχει καθιερωθεί, κάτι που είναι πολύ σημαντικό για μία πόλη που έχει ισχυρές συντηρητικές παραδόσεις σε επίπεδο τοπικής αυτοδιοίκησης και Ιεράρχες εκπροσώπους του σκοταδισμού και του μίσους.

Πέρα όμως από τα ευχάριστα νέα, υπήρξε κάτι που αμαύρωσε την ημέρα και αυτό ήταν η παρουσία μια μικρής ομάδας φασιστών, η οποία «γιούχαρε», έκανε χειρονομίες και χλεύαζε την πορεία καθώς έφτανε στον Λευκό Πύργο. Η ομάδα αποτελούταν κυρίως από νέα παιδιά, που εμπλέκονται και στις φασιστικές επιθέσεις που έγιναν στη Σταυρούπολη το προηγούμενο φθινόπωρο και στον Εύοσμο τον περασμένο χειμώνα.

Αυτή η εξέλιξη είναι από μόνη της μια ανησυχητική υπενθύμιση πως δεν έχουμε ξεμπερδέψει με τον φασισμό και τις φασιστικές αντιλήψεις. Εξίσου ανησυχητική είναι και η στάση των διοργανωτών και μέρους των συμμετεχόντων, που απέναντι στις φασιστικές προκλήσεις επέλεξαν να μην αντιδράσουν καθόλου και να τους αγνοήσουν!

Το γεγονός πως δεν υπήρξαν σημαντικές αντιδράσεις δείχνει την υποτίμηση ενός φαινομένου που αν μαζικοποιηθεί αποτελεί κίνδυνο συνολικά για την κοινωνία και πιο ειδικά για τις κοινωνικές ομάδες που ήδη στο σήμερα βρίσκονται αντιμέτωπες με διακρίσεις, καταπίεση και βία.

Παράλληλα αναδεικνύει και την ανάγκη τα Φεστιβάλ Υπερηφάνειας να μην αποτελούν μόνο ημέρα γιορτής αλλά και ημέρα αγώνα για τα δικαιώματά μας και ενάντια στις πολιτικές μίσους. Χρειαζόμαστε Pride που θα οργανώνονται από εμάς για εμάς, με αυτοοργάνωση, δημοκρατία στη λήψη αποφάσεων και μαχητικό χαρακτήρα!

Αντιρατσιστικά Φεστιβάλ σε Αθήνα & Θεσσαλονίκη

Δυο αντιρατσιστικά φεστιβάλ με μεγάλη ιστορία θα πραγματοποιηθούν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Στην Αθήνα, από την Παρασκευή 1 Ιούλη μέχρι και την Κυριακή 3 Ιούλη στην Πανεπιστημιούπολη στα Ιλίσια, ενώ στη Θεσσαλονίκη από την Πέμπτη 30 Ιούνη μέχρι και το Σάββατο 2 Ιούλη στο πάρκο Ξαρχάκου απέναντι από τον Λευκό Πύργο.

Τα φεστιβάλ περιλαμβάνουν όπως πάντα συζητήσεις, συναυλίες αλλά και γεύσεις από μια σειρά χωρών του κόσμου.

Kαι στις δυο πόλεις το «Ξεκίνημα» θα συμμετέχει στα Αντιρατσιστικά Φεστιβάλ με τραπεζάκι και δικό του υλικό.

Παρασκευή 1/7: Party & λαχειοφόρος αγορά του Antinazi Zone στο Βόλο

Το Antinazi Zone, στον δρόμο προς το 29ο Camping Camping YRE – Antinazi Zone, διοργανώνει στον Βόλο πάρτι και λαχειοφόρο αγορά, με σκοπό την οικονομική ενίσχυση του αντιφασιστικού αγώνα. 

Το πάρτι και η κλήρωση της λαχειοφόρου θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 1η Ιουλίου, στις 10:00μμ στο «Café Society» (Τ. Οικονομάκη 70Α).

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,283ΥποστηρικτέςΚάντε Like
998ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
425ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα