Από τη δράση μας

Στην Κεφαλονιά το 29ο κάμπινγκ Antinazi Zone –YRE, 29 Ιουλίου – 7 Αυγούστου!

Έκλεισαν μέρος και ημερομηνίες για το 29ο κάμπινγκ Antinazi zone – YRE (Youth against Racism in Europe). Η φετινή διοργάνωση θα λάβει χώρα στο «Κάμπινγκ Αργοστόλι» στην Κεφαλονιά, από την Παρασκευή 29 Ιουλίου έως και την Κυριακή 7 Αυγούστου.

Στο πρόγραμμα θα υπάρχουν:

 • συζητήσεις

 • συναυλίες

 • αυτοδιαχειριζόμενο bar και κουζίνα

 • προβολές

 • πάρτυ

 • εργαστήρια

 • παιδικό στέκι

 • εκδρομές

Περισσότερες λεπτομέρειες για όλα τα παραπάνω θα δημοσιεύονται μέσα στις επόμενες βδομάδες και μήνες καθώς θα διαμορφώνεται το πλήρες πρόγραμμα.

Το κόστος συμμετοχής με οργανωμένη μετακίνηση από Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Βόλο είναι 135 ευρώ και περιλαμβάνει:

 • 9 βράδια διαμονή με δική σας σκηνή

 • λεωφορείο και φέρυ με επιστροφή (Αθήνα – Κυλλήνη – Πόρος Κεφαλονιάς – κάμπινγκ Αργοστόλι ή Θεσσαλονίκη – Βασιλική Λευκάδας – Φισκάρδο Κεφαλονιάς – κάμπινγκ Αργοστόλι, αντίστοιχα)

 • ελεύθερη συμμετοχή σε όλες τις εκδηλώσεις

Για όσες/ους ταξιδέψουν μόνοι τους το κόστος είναι 9 ευρώ ανά διανυκτέρευση. 

Θα υπάρχουν ειδικές τιμές για παιδιά μέχρι 12 ετών.

Για κρατήσεις και πληροφορίες, επικοινωνήστε: 

www.campingyre.gr και www.antinazizone.gr και στο facebook: Camping YRE και Antinazi Zone

Τηλέφωνα Επικοινωνίας:

Αθήνα 6976436302

Θεσσαλονίκη 6977646995

Βόλος 6973322182

Μυτιλήνη 6986940109

Τσάντες για την οικονομική ενίσχυση των δράσεων των «Μαχητικών & Ελεύθερων»

Τσάντες για την οικονομική ενίσχυση των δράσεών των «Μαχητικών & Ελεύθερων». Μπορείτε να τις βρείτε στις βδομαδιάτικες εξορμήσεις που οργανώνουμε σε μια σειρά πόλεις, σε πορείες και άλλες κινητοποιήσεις ή στέλνοντάς ένα μήνυμα στη σελίδα στο facebook «Μαχητικές και Ελεύθερες».

Αντιρατσιστικά Φεστιβάλ σε Αθήνα & Θεσσαλονίκη

Δυο αντιρατσιστικά φεστιβάλ με μεγάλη ιστορία θα πραγματοποιηθούν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Στην Αθήνα, από την Παρασκευή 1 Ιούλη μέχρι και την Κυριακή 3 Ιούλη στην Πανεπιστημιούπολη στα Ιλίσια, ενώ στη Θεσσαλονίκη από την Πέμπτη 30 Ιούνη μέχρι και το Σάββατο 2 Ιούλη στο πάρκο Ξαρχάκου απέναντι από τον Λευκό Πύργο.

Τα φεστιβάλ περιλαμβάνουν όπως πάντα συζητήσεις, συναυλίες αλλά και γεύσεις από μια σειρά χώρες του κόσμου.

Kαι στα δυο φεστιβάλ το «Ξεκίνημα» θα συμμετέχει στα Αντιρατσιστικά Φεστιβάλ με τραπεζάκι και δικό του υλικό.

Μαζική αντιφασιστική συγκέντρωση στη δίκη της Χ.Α.

Μαζική συμμετοχή στην αντιφασιστική συγκέντρωση που βρίσκεται σε εξέλιξη από το πρωί στο Εφετείο για τη 2η δίκη της Χρυσής Αυγής. 

Στη συγκέντρωση καλούσαν μια σειρά αντιφασιστικές κινήσεις, οργανώσεις της Αριστεράς και συλλογικοί φορείς.

Εκδήλωση στις Βρυξέλλες για εξορύξεις, πόλεμο και ελληνοτουρκικά

Η συλλογικότητα των Ελλήνων μεταναστών στο Βέλγιο Grec.ques solidaires de Belgique διοργάνωσε το Σάββατο 11 Ιουνίου εκδήλωση στην οποία φιλοξενήθηκαν εκπρόσωποι της κοινής πρωτοβουλίας Ελλάδας-Τουρκίας-Κύπρου ενάντια στις εξορύξεις και τον πόλεμο «Μας σκάβουν το Λάκκο» (Kazma Birak). Η εκδήλωση έγινε με την υποστήριξη του κινηματικού μέσου ZinTV και της οργάνωσης CADTM και πραγματοποιήθηκε στο φιλόξενο χώρο CBO, όπου έχουν την έδρα τους μια σειρά από κινηματικές συλλογικότητες και οργανώσεις. Ήταν μια συνέχεια της αντίστοιχης εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα ένα μήνα νωρίτερα. Την συζήτηση παρακολούθησαν 30 άτομα.

Στο άνοιγμα της συζήτησης, η Μαρίνα Κονταρά εκ μέρους των διοργανωτών, αναφέρθηκε στους λόγους για τους οποίους θεωρήθηκε ότι ήταν σημαντικό να γίνει μια τέτοια εκδήλωση στις Βρυξέλλες, σε μια συγκυρία στην οποία κυριαρχεί ο πόλεμος στην Ουκρανία, η ενεργειακή κρίση, η άνοδος των τιμών όλων των ζωτικής σημασίας προϊόντων, αλλά και μια έντονη αστάθεια στα ελληνοτουρκικά. 

H Ecehan Balta από την Τουρκία αναφέρθηκε στην ιστορία της δημιουργίας της καμπάνιας. Τόνισε πως η μόνη απάντηση στα πολεμοχαρή παραληρήματα ηγετών όπως ο Ερντογάν είναι η ενωτική δράση και η αλληλεγγύη των λαών της περιοχής. Το ενεργειακό ζήτημα είναι πάρα πολύ σημαντικό, αλλά δεν μπορούμε να περιμένουμε από τις πολυεθνικές να το λύσουν προς όφελος των λαών, ενώ ξέρουμε πως οι αστοί πολιτικοι δε θα διστάσουν να προκαλέσουν ένα θερμό επεισόδιο, προκειμένου να υπερασπιστούν τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου. 

Κατόπιν, ο Μανόλης Σαββάκης από την Ελλάδα μίλησε για το πώς καλλιεργείται η προαιώνια έχθρα μεταξύ των δύο λαών, ενώ στην πραγματικότητα τα στοιχεία που μας ενώνουν είναι πάρα πολλά. Μίλησε για τους μεγάλους κινδύνους που ελλοχεύουν στην πραγματοποίηση των σχεδίων για τη δημιουργία του αγωγού EastMed, περιβαλλοντικούς, γεωπολιτικούς και κοινωνικο-οικονομικούς. 

Στη συζήτηση που ακολούθησε έγιναν διάφορες ερωτήσεις σχετικά με τα χαρακτηριστικά και τις προοπτικές της καμπάνιας «Μας σκάβουν το λάκκο», αλλά και τοποθετήσεις γύρω από το ενεργειακό ζήτημα και τις πιθανότητες πολέμου/θερμού επεισοδίου στην περιοχή, τις συνέπειες που έχει ο πόλεμος στην Ουκρανία και τις προοπτικές εν όψει των επικείμενων τουρκικών εκλογών. Το ζήτημα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και οι προοπτικές των κινημάτων απασχόλησαν μεγάλο μέρος της συζήτησης.

Κοινή αίσθηση στο τέλος της συζήτησης ήταν πως αυτή ήταν μια πολύ καλή αρχή στην επικοινωνία μεταξύ κινημάτων και αγωνιστών από την Ανατολική Μεσόγειο και το Βέλγιο και ήταν σαφής η επιθυμία όλων να υπάρξουν κι άλλες κοινές δράσεις. 

Πετυχημένο πάρτυ των Μαχητικών & Ελεύθερων Βόλου

Πολύ πετυχημένο ήταν το πάρτυ οικονομικής ενίσχυσης που κάναμε την Πέμπτη, 9/6 οι Μαχητικές & Ελεύθερες Βόλου! Πολύς κόσμος έδωσε το παρών, κάθε ηλικίας και φύλου! Το πάρτυ έγινε στο Rekviem Alley Bar στην περιοχή των Παλιών και μουσική έπαιξε ο dj Argie. Τους ευχαριστούμε για την υποστήριξη. Ήταν μια ευκαιρία να ξανασυναντηθούμε αλλά και να γνωρίσουμε νέο κόσμο. 

Είναι σημαντικό που η τοπική κοινωνία ενισχύει και συμμετέχει σ τον αγώνα που κάνουμε από τον περασμένο Σεπτέμβριο οι Μ&Ε Βόλου. Αυτό μας δίνει δύναμη κι ελπίδα ότι η δράση μας έχει αντίκρισμα και κυρίως όταν νέα σε ηλικία άτομα δραστηριοποιούνται στο κίνημα ενάντια στην έμφυλη βία!

Θεσ/νίκη: Πετυχημένη δράση της «Πρωτοβουλίας Κατοίκων Τροχιοδομικών»

Η συγκέντρωση που κάλεσε η Πρωτοβουλία Κατοίκων στα Τροχιοδομικά στις 4/6 στην πλατεία Χαριλάου ήταν πολύ επιτυχημένη. 

Μαζεύτηκαν 100 υπογραφές, υπήρξε μαζική αποδοχή του αιτήματος για χώρο πρασίνου και αθλητισμού, βγαίνει όλο και μεγαλύτερη διάθεση για συνέχιση του αγώνα και ο συντονισμός με αντίστοιχες πρωτοβουλίες σε άλλες γειτονιές προχωράει σημαντικά.

Ως «Ξεκίνημα» θα συνεχίσουμε να συμμετέχουμε ενεργά στις κινηματικές δράσεις στις γειτονιές προτάσσοντας την προσπάθεια κοινής δράσης μεταξύ τους και την ανάγκη για διάρκεια και κλιμάκωση του αγώνα.

 

7,127ΥποστηρικτέςΚάντε Like
595ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,111ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
392ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής