Από τη δράση μας

Τσάντες για την οικονομική ενίσχυση των δράσεων των «Μαχητικών & Ελεύθερων»

Τσάντες για την οικονομική ενίσχυση των δράσεών των «Μαχητικών & Ελεύθερων». Μπορείτε να τις βρείτε στις βδομαδιάτικες εξορμήσεις που οργανώνουμε σε μια σειρά πόλεις, 

σε πορείες και άλλες κινητοποιήσεις ή στέλνοντάς ένα μήνυμα στη σελίδα στο facebook «Μαχητικές και Ελεύθερες».

Χωματερή STOP: Απολογισμός της εκδήλωσης – προβολής ντοκιμαντέρ

Από την σελίδα της κίνησης «Χωματερή STOP – πολίτες εν δράσει» 

Την Παρασκευή 18/3/2022, η πρωτοβουλία μας «ΧΩΜΑΤΕΡΗ STOP-πολίτες εν δράσει» πραγματοποίησε στον φιλόξενο χώρο του Βοτανικού Κήπου στην Πετρούπολη προβολή του ντοκιμαντέρ «Καίγοντας το μέλλον», με θέμα τις βλαβερές επιπτώσεις της καύσης σκουπιδιών στο περιβάλλον και στην ανθρώπινη υγεία. Το ντοκιμαντέρ περιγράφει την προσπάθεια ισπανικών τσιμεντοβιομηχανιών να εγκαταστήσουν μονάδες καύσης απορριμμάτων και τις αντιδράσεις των τοπικών κοινωνιών σε αυτά τα σχέδια.

Με αφορμή το ισπανικό παράδειγμα, ακολούθησε συζήτηση με τους συμμετέχοντες στην εκδήλωση. Ως «Χωματερή-Stop» παρουσιάσαμε τις θέσεις μας κατά της συνέχισης του περιβαλλοντικού εγκλήματος στη Φυλή, κατά της εισαγωγής της μεθόδου της καύσης και υπέρ μιας δημόσιας αποκεντρωμένης διαχείρισης, με έμφαση στην επανάχρηση, την ανακύκλωση, την κομποστοποίηση προς όφελος των τοπικών κοινωνιών. 

Συζητήσαμε επίσης αναλυτικά για τους τρόπους με τους οποίους θα μπορούσε να αναθερμανθεί και να μαζικοποιηθεί ένα τοπικό ενωτικό κίνημα, που θα σταθεί εμπόδιο στους σχεδιασμούς της Κυβέρνησης και της Περιφέρειας να παραδώσουν την Δυτική Αθήνα βορά στα μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα, που κερδοσκοπούν διαχρονικά από την διαχείριση των σκουπιδιών, εις βάρος της δημόσιας υγείας.

Αναλύσαμε τέλος διεξοδικά την πρότασή μας για πραγματοποίηση ενός τοπικού δημοψηφίσματος, που θα έδινε την ευκαιρία στους ίδιους τους πολίτες της περιοχής να εκφράσουν τις απόψεις τους και που θα αποτελούσε πολύτιμο όπλο στη διάθεση του κινήματος αλλά και των θεσμικών τοπικών αρχών, αν βέβαια αυτές αποφάσιζαν να αντιταχθούν έμπρακτα στα «βρώμικα σχέδια» Πολιτείας και εργολάβων.

Συνεχίζουμε μαχητικά, σταθερά και ανυποχώρητα τον αγώνα μας, για ένα καλύτερο μέλλον για την πόλη μας, το περιβάλλον, τα παιδιά μας.

Θεσ/νίκη, 7-9/4: Ανοιξιάτικο Παζάρι Μεταχειρισμένων στο ΤΑΚΙΜ!

Τα τελευταία χρόνια, τα χριστουγεννιάτικα παζάρια μεταχειρισμένων στο ΤΑΚΙΜ έχουν γίνει θεσμός!

Σήμερα, μετά από πολλά αιτήματα και παραινέσεις, αποφασίσαμε να κάνουμε το επόμενο βήμα και να διοργανώσουμε και ανοιξιάτικο παζάρι!

Έτσι, φέτος και την άνοιξη θα μας δοθεί η ευκαιρία να ψωνίσουμε φτηνά αλλά ποιοτικά ρούχα, βιβλία, κοσμήματα κ.α. σε πολύ χαμηλές τιμές (κυρίως 1-2-3ευρώ)!

Πώς λειτουργεί:

Από σήμερα και μέχρι τις ημέρες του παζαριού, όσοι/ες έχουν αντικείμενα που είναι σε καλή κατάσταση, αλλά δεν τα χρειάζονται πια, μπορούν να τα φέρουν στο ΤΑΚΙΜ.

Εμείς με τη σειρά μας θα τα τακτοποιήσουμε, θα τα «τιμολογήσουμε» και θα ετοιμάσουμε τον χώρο για το παζάρι μας!

Την Πέμπτη 7 Απριλίου στις 17:00, οι πόρτες του ΤΑΚΙΜ θα ανοίξουν και το παζάρι θα ξεκινήσει! Θα διαρκέσει μέχρι το Σάββατο 9 Απριλίου και θα λειτουργεί από τις 17:00 μέχρι τις 22:00.

Γιατί να έρθει κάποιος/α στο ανοιξιάτικο παζάρι;

  •  Γιατί με το παζάρι μεταχειρισμένων στηρίζουμε την επαναχρησιμοποίηση προϊόντων που πιθανά σε άλλη περίπτωση θα κατέληγαν στα σκουπίδια
  •  Γιατί στο παζάρι μπορούμε να αγοράσουμε χρήσιμα και όμορφα αντικείμενα σε πολύ φτηνές τιμές
  •  Γιατί στηρίζουμε τον κοινωνικό χώρο ΤΑΚΙΜ, που τα τελευταία χρόνια δοκιμάστηκε -όπως όλοι/ες- από την πανδημία

Αν θέλετε να φέρετε τα μεταχειρισμένα σας αντικείμενα, μπορείτε να περάσετε από το ΤΑΚΙΜ τις καθημερινές από τις 10:00-14:00, να στείλετε μήνυμα στη σελίδα ή να επικοινωνήσετε με το 6973253558 για να συνεννοηθούμε για τον τρόπο που θα τα παραλάβουμε.

Αν δεν έχετε αντικείμενα που δε χρειάζεστε, αλλά θέλετε να κάνετε φτηνά ψώνια, περάστε από το παζάρι μας!

Στον χώρο θα τηρηθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας (μικρός αριθμός ατόμων, αποστάσεις, μάσκες, αερισμός, τακτική απολύμανση), για να προστατεύσουμε εμάς και τους γύρω μας.

Ημέρες:

Πέμπτη 7/4

Παρασκευή 8/4

Σάββατο 9/4

Ώρες: 17:00-22:00

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,237ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,008ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
424ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα