Από τη δράση μας

Ως συνήθως και το προηγούμενο 15ήμερο ήταν γεμάτο δράση και καθήκοντα για τα μέλη και στελέχη του Ξεκινήματος.

Από τη μια είχαμε τις κινητοποιήσεις στην ΕΡΤ και τις απεργίες κλάδων όπως της ΠΟΕ-ΟΤΑ καθώς και τη γενική απεργία. Το «Ξ» παρενέβη με ειδικές προκηρύξεις για τα θέματα αυτά τις οποίες μπορείτε να δείτε στο σάιτ μας.

Την προκήρυξη για τη γενική απεργία στις 16/7 μπορείτε να τη δείτε στη σελ 3 του παρόντος τεύχους.

Ακόμα είχαμε την πολύ επιτυχημένη εκδήλωση της Πρωτοβουλίας των 1000 την Παρασκευή 5 Ιούλη. Σχετικό ρεπορτάζ υπάρχει στη σελίδα 2.

Τέλος το «Ξ» παρακολούθησε στενά τις διαδικασίες του συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ. Εκδόθηκε ειδικό τεύχος για τον ΣΥΡΙΖΑ και το συνέδριό του, που πούλησε 370 αντίτυπα στο συνέδριο. Τα σχετικά άρθρα μπορείτε να τα βρείτε στο site του «Ξ». Άλλα βιβλία και μπροσούρες αξίας 390 ευρώ επίσης πωλήθηκαν από το τραπεζάκι του «Ξ», ενώ πολλοί σύντροφοι της αριστεράς του ΣΥΡΙΖΑ άφησαν οικονομική ενίσχυση και στοιχεία για περαιτέρω επικοινωνία και επαφή. Άρθρο πολιτικού απολογισμού του συνεδρίου μπορείτε να διαβάσετε στις μεσαίες σελίδες της εφημερίδας μας.

Αντιφασιστικές συνελεύσεις στα αντιρατσιστικά φεστιβάλ Αθήνας και Θεσσαλονίκης

Στα πλαίσια των αντιρατσιστικών φεστιβάλ σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη πραγματοποιήθηκαν συνελεύσεις αντιφασιστικών επιτροπών και συλλογικοτήτων. Οι συνελεύσεις αυτές ήταν το πρώτο ουσιαστικό και συλλογικό βήμα συντονισμού του αντιφασιστικού κινήματος.

Στην Αθήνα μάλιστα υπήρχε θεματικός χώρος (αντιφασιστικό «χωριό») μέσα στο χώρο του φεστιβάλ όπου πραγματοποιήθηκαν δύο εκδηλώσεις, μία για το φασισμό στα σχολεία και μία τον κοινό αγώνα Ελλήνων και μεταναστών ενάντια στο φασισμό. Το Σάββατο 29 Ιούνη έγινε η αντιφασιστική συνέλευση, την οποία παρακολούθησαν πάνω από 100 άτομα από διάφορες αντιφασιστικές συλλογικότητες. Η συζήτηση περιστράφηκε κυρίως γύρω από το ζήτημα των κοινών δράσεων που μπορούν να γίνουν αλλά και από τις δράσεις που μπορούν να αναπτυχθούν για τη ματαίωση του φασιστικού φεστιβάλ στην Καλαμάτα στις 3 και 4 Αυγούστου. Η συνέλευση κατέληξε στη στήριξη των κινητοποιήσεων στην Καλαμάτα, αρχής γενομένης από την πορεία στις 20 Ιούλη. Αποφασίστηκε επίσης η δημιουργία blog ενημέρωσης και το μοίρασμα αντιφασιστικού υλικού στα σχολεία την πρώτη μέρα λειτουργίας τους. Η επόμενη συνάντηση θα γίνει στις 4 Σεπτέμβρη, όπου θα συζητηθούν οι δράσεις που μπορούν να αναπτυχθούν ενάντια στην κάθοδο του Ηλία Κασιδιάρη στις δημοτικές εκλογές για το Δήμο Αθήνας, στη φασιστική συγκέντρωση που διοργανώνεται κάθε χρόνο από τη Χρυσή Αυγή για τα Ίμια αλλά και τα ζητήματα περιφρούρησης και αυτοάμυνας του αντιφασιστικού κινήματος.

Στη Θεσσαλονίκη πραγματοποιήθηκε ανάλογη συνέλευση. Σε αυτή συμμετείχαν σχεδόν 50 άτομα από πολλές συλλογικότητες της Θεσσαλονίκης και της Βορείου Ελλάδας. Η συζήτηση ήταν πλούσια αλλά λόγω της διαδικασίας, η οποία δεν ήταν καλά οργανωμένη, δεν υπήρξαν συγκεκριμένες αποφάσεις. Η προσπάθεια αντιφασιστικού συντονισμού θα συνεχιστεί.

Συναυλία της κολλεκτίβας «Αγάπη Ρε +» στο Κατράκειο Θέατρο Νίκαιας

Το Σάββατο 6 Ιούλη, πραγματοποιήθηκε η συναυλία της κολλεκτίβας «Αγάπη Ρε+» στο Κατράκειο Θέατρο της Νίκαιας. Σχεδόν 7.000 άτομα γέμισαν το χώρο, υψώνοντας τη φωνή τους ενάντια στο ρατσισμό, την ξενοφοβία και το ρατσισμό.

Το Antinazizone-YRE, στο οποίο συμμετέχει το Ξεκίνημα, στήριξε από την πρώτη στιγμή την πρωτοβουλία των καλλιτεχνών, βοηθώντας στην οργάνωση και την επιτυχία της συναυλίας.

Από το τραπεζάκι που είχε στο χώρο πέρασαν πολλοί άνθρωποι που ήθελαν να μάθουν και να ενημερωθούν για τον αντιφασιστικό αγώνα. Η συναυλία αυτή ήταν ένα πολύ σημαντικό βήμα κινητοποίησης και ευαισθητοποίησης ενάντια στον κίνδυνο του φασισμού και πρέπει να συνεχιστεί και να ενισχυθεί.

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,285ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,001ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
425ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα