Από τη δράση μας

Μαχητικές & Ελεύθερες Βόλου: Απολογισμός συνέλευσης 22/1

Οι Μ&Ε Βόλου πραγματοποίησαν συνέλευση στις 22/1, με συμμετοχή τουλάχιστον 25 ατόμων. 

Στη συνέλευση αποφασίστηκε να ξεδιπλωθεί μια ενημερωτική καμπάνια για τα γυναικεία ζητήματα μέχρι και τις 8 Μάρτη που καλούμε σε συγκέντρωση και πορεία στο κέντρο του Βόλου. Η καμπάνια θα περιλαμβάνει αρθρογραφία, αφισοκολλήσεις, μοίρασμα υλικού, παρουσία στα ΜΜΕ και συνελεύσεις όπου συζητιέται η επικαιρότητα και αποφασίζονται οι δράσεις μας. 

Στη συνέλευση της 22/1 συζητήσαμε για την υπόθεση του ομαδικού βιασμού της Γεωργίας στη Θεσ/νίκη, για την κακοποίηση της γυναίκας στην Αργυρούπολη, όπως και για μια καταγγελία κακοποιητικής συμπεριφοράς στον Βόλο που ήρθε στη σελίδα μας και αποφασίσαμε μια σειρά από δράσεις. 

Το γυναικείο κίνημα έχει κάνει βήματα προς τα εμπρός και έτσι σκοπεύουμε να συνεχίσουμε, με αλληλεγγύη μεταξύ μας, δύναμη και δράσεις! 

Καμία μόνη, καμία φοβισμένη!

22/1: Κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα για την Υγεία

Το Σάββατο 22 Γενάρη, σε μια σειρά πόλεις της χώρας πραγματοποιήθηκαν συγκεντρώσεις στο πλαίσιο της πανελλαδικής μέρας δράσης για την υγεία και την αξιοπρέπεια του λαού.

Παρά το κρύο, πολλοί ήταν αυτοί που βγήκαν στους δρόμους και τις πλατείες σε πόλεις όπως η Αθήνα, η Θεσσαλονίκη, ο Βόλος, τα Τρίκαλα, τα Ιωάννινα, η Κρήτη κ.ά. απαιτώντας να ενισχυθεί το Εθνικό Σύστημα Υγείας και να παρθούν ουσιαστικά μέτρα προστασίας για όλες και όλους. καταγγέλλοντας ταυτόχρονα την επιλογή της κυβέρνησης να τοποθετεί τα συμφέροντα των μεγάλων επιχειρήσεων πιο πάνω από τις ζωές μας.

ΕΝΙΘ – 1/2: Ημέρα δράσης και στάση εργασίας για την Υγεία 

Δημοσιεύουμε αποσπάσματα (για λόγους χώρου) του καλέσματος της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης (ΕΝΙΘ) για τις κινητοποιήσεις της 1ης Φλεβάρη, πανελλαδικής ημέρας δράσης για την υγεία.

Η κατάσταση στις δημόσιες μονάδες υγείας συνεχίζει να είναι πιεστική εξαιτίας των χιλιάδων κρουσμάτων, λόγω της μετάλλαξης Ο, αλλά κυρίως της παντελούς έλλειψης μέτρων μείωσης της διασποράς στους κρίσιμους χώρους μετάδοσης (χώρους εργασίας, εκπαίδευση και ΜΜΜ). Εδώ και δύο χρόνια, το ΕΣΥ βρίσκεται συνεχώς σε πολεμικές συνθήκες. 

Το προσωπικό, ελαττωμένο σε σχέση με τα προηγούμενα πανδημικά κύματα και αποδεκατισμένο εξαιτίας νόσησης και απουσιών λόγω κορονοϊού, εργάζεται με εξαντλητικούς ρυθμούς αν και ήδη εξουθενωμένο, με τους περισσότερους εργαζόμενους να έχουν ξεπεράσει προ πολλού τα όρια του burn out.

Οι ΜΕΘ συνεχίζουν να είναι πλήρεις, με δεκάδες διασωληνωμένους ασθενείς εκτός ΜΕΘ, γεγονός που αυξάνει τη νοσηρότητα και θνητότητά τους. Οι απλές κλίνες Covid σε κάθε νοσοκομείο, μετά από κάθε εφημερία γεμίζουν ασφυκτικά και γίνεται αγώνας δρόμου μέχρι την επόμενη είτε για να αδειάσουν κρεβάτια έστω και με επισφαλή εξιτήρια είτε για να συγχωνευτούν κλινικές και να δημιουργηθούν καινούρια covid κρεβάτια.

Καλούμε τα σωματεία-φορείς της πόλης να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους, να ενισχύσουν τις διεκδικήσεις των μαχόμενων υγειονομικών. Συμμετέχουμε στην Πανελλαδική ημέρα δράσης για την υγεία με στάση εργασίας, που προκήρυξε η ΑΔΕΔΥ, στις 1/2 12:00-15:00 και καλούμε στην συγκέντρωση 13:00 έξω από τις ΥΠΕ.

Θεσ/νίκη, 30/1: Οδοιπορικό στην Πλατεία Ελευθερίας

Δημοσιεύουμε κάλεσμα του Αριστερού Ριζοσπαστικού Σχήματος στον Δήμο Θεσσαλονίκης «Η πόλη ανάποδα» (στο οποίο συμμετέχει το «Ξ») και της Δύναμης Ανατροπής στο Δήμο Θεσσαλονίκης, σε οδοιπορικό στην Πλατεία Ελευθερίας την Κυριακή 30/1.

Τα δημοτικά σχήματα «Η Πόλη Ανάποδα» και «Δύναμη Ανατροπής», στο πλαίσιο της Ημέρας Μνήμης των Θυμάτων Ολοκαυτώματος (27/1), 77 χρόνια μετά την απελευθέρωση του Άουσβιτς, σας προσκαλούν την Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2022, σε ένα σύντομο οδοιπορικό από τις γειτονιές των Εβραίων συμπολιτών μας στον μαρτυρικό τόπο του Μαύρου Σαββάτου (11/07/1942), την πλατεία Ελευθερίας. Μια πλατεία που, αντί να αποτελεί τόπο μνήμης όσων αποτρόπαιων συνέβησαν σε αυτή και σε όλη την πόλη μας εις βάρος της εβραϊκής κοινότητας, μετατράπηκε και πάλι σε χώρο στάθμευση αυτοκινήτων.

7,127ΥποστηρικτέςΚάντε Like
595ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,111ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
392ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής