Από τη δράση μας

Στηρίξτε τη λαχειοφόρο του AntinaziZone για το 2021!

Ένας χρόνος έχει περάσει από την ιστορικής σημασίας νίκη που κατάφερε το αντιφασιστικό κίνημα στην Ελλάδα. Πέρυσι, στις 7 Οκτώβρη, έξω από το περικυκλωμένο από τις δεκάδες χιλιάδες αντιφασιστών και αντιφασιστριών Εφετείο, πανηγυρίσαμε την καταδικαστική απόφαση που έστειλε τους εγκληματίες της Χρυσής Αυγής στη φυλακή. Φέτος οι εκδηλώσεις και οι κινητοποιήσεις του αντιφασιστικού Σεπτέμβρη στη μνήμη του Παύλου Φύσσα απέδειξαν ότι το αντιφασιστικό κίνημα είναι ακόμα εδώ. 

Τα γεγονότα στην Σταυρούπολη πρώτα και οι φασιστικές επιθέσεις που ακολούθησαν στον Εύοσμο και το Νέο Ηράκλειο ήρθαν να μας υπενθυμίσουν αυτό που λέγαμε ήδη από την πρώτη στιγμή: όσο σημαντική και αν ήταν η νίκη για την καταδίκη της ΧΑ, δεν έχουμε τελειώσει με τον φασισμό. Φασίστες, ναζιστές και ακροδεξιοί προσπαθούν να ξαναβρούν τον βηματισμό τους και να εκμεταλλευτούν την γενική σαπίλα που επικρατεί για να ξαναστήσουν τις δυνάμεις τους.

Ε λοιπόν δεν θα τους αφήσουμε! Η κινητοποίηση των 4.000 αντιφασιστών στην Σταυρούπολη έδωσε το μήνυμα, πως το «ποτέ ξανά φασισμός» δεν είναι απλά ένα σύνθημα αλλά ένα ιστορικό συμπέρασμα για το κίνημα.

***

Σε αυτή τη συγκυρία το Antinazi Zone ξεκινά την ετήσια λαχειοφόρο αγορά που στόχο έχει να υποστηρίξει οικονομικά τις αντιφασιστικές και αντιρατσιστικές δράσεις μας για την επόμενη περίοδο.

Όλα τα τελευταία χρόνια ήμασταν παρόντες σε όλες τις μεγάλες μάχες του αντιφασιστικού κινήματος. Η κρίση του κορονοϊού περιόρισε τις δυνατότητες φίλων και υποστηρικτών να ενισχύσουν οικονομικά αυτές τις δράσεις αλλά θεωρούμε ότι πρέπει να συνεχίσουμε γιατί ο κίνδυνος του φασισμού παραμένει όσο παραμένουν οι αιτίες που τον γεννούν.

***

Απευθυνόμαστε στους φίλους και υποστηρικτές του AntinaziZone, στους αντιφασίστες και τις αντιφασίστριες που πιστεύουν ότι συλλογικότητες σαν τη δική μας έχουν να παίξουν ρόλο και να συμβάλουν σε αυτόν τον αγώνα. Και τους ζητάμε να μας στηρίξουν και με αυτό τον τρόπο.

Η λαχειοφόρος αγορά θα διαρκέσει μέχρι και τις 20 Νοέμβρη (σε μέρος και ώρα που θα ανακοινωθεί στις αρχές του μήνα) και κληρώνει μια σειρά δώρα, τα περισσότερα από τα οποία είναι προσφορές υποστηρικτών και φίλων. Συγκεκριμένα:

Ένα Laptop Dell Inspiron 3505, Ryzen 3 3250U/15.6 FHD/4GB/128GB SSD

3 διανυκτερεύσεις στην Άνδρο, για 2 ή 3 άτομα, στο συγκρότημα ενοικιαζόμενων διαμερισμάτων «Ραστώνη» που βρίσκεται στον παραδοσιακό οικισμό Ανεμόμυλοι στη Χώρα της Άνδρου (rastoni-andros.gr). *

2 διανυκτερεύσεις στη Τζιά τον Ιούλιο για 2 άτομα στο συγκρότημα ενοικιαζόμενων διαμερισμάτων «Βιλάι» που βρίσκεται στην Κορησσία.*

4 διανυκτερεύσεις στη Λεπτοκαρυά Πιερίας για 4 άτομα σε εξοχικό διαμέρισμα.*

2 πακέτα βιβλίων αξίας 50 ευρώ το καθένα.

Ο κάθε λαχνός κοστίζει 1 ευρώ και μπορείτε να τους προμηθευτείτε είτε από τους συντρόφους και τις συντρόφισσες του Antinazi Zone, είτε μετά από επικοινωνία με τα παρακάτω τηλέφωνα, την σελίδα μας στο facebook. 

Αθήνα 6947388847

Θεσσαλονίκη 6932714175

Βόλος 6973322182

*Οι διανυκτερεύσεις αφορούν στην τουριστική περίοδο 2022 και γίνονται κατόπιν συνεννόησης με τους ιδιοκτήτες

Αναβολή για 23/9/22 στη δίκη του Ζήση Σ., της Ειρήνης Ε. και των αδίκως συλληφθέντων του Πολυτεχνείου του ’19

Στις 29/9 θα εκδικάζονταν (εξ αναβολής) η υπόθεση των μελών του «Ξ» Ζήση Σούρλα και Ειρήνης Εμινίδου όπως και 17 ακόμη ατόμων που συνελήφθησαν αναίτια το βράδυ της 17ης Νοέμβρη 2019 στα Εξάρχεια, μετά το τέλος της μαζικής και ειρηνικής πορείας του Πολυτεχνείου.

Η δίκη πήρε νέα αναβολή για τις 23 Σεπτέμβρη του 2022.

Βόλος: Μεγάλη συμμετοχή στη Συναυλία Αλληλεγγύης της No Burn

Δημοσιεύουμε ανακοίνωση της Πρωτοβουλίας Πολιτών Βόλου ενάντια στην καύση σκουπιδιών NO BURN για τη συναυλία αλληλεγγύης στους πυρόπληκτους των Ροβιών που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 25/9

Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε η συναυλία του Σαββάτου στο ειδυλλιακό Θεατράκι του Αναύρου. Τα τέσσερα μουσικά σχήματα μάς πρόσφεραν απλόχερα 5 ώρες εξαιρετικής μουσικής και όλοι μας νοιώσαμε λίγο πιο άνθρωποι αυτή τη βραδιά αλληλεγγύης και πολιτισμού.

Το μήνυμα για τη συναυλία αλληλεγγύης είχε διαδοθεί στην πόλη μέσα σε μια μόνο βδομάδα και η ανταπόκριση των Βολιωτών ήταν άμεση και συγκινητική. Η συμμετοχή δεν μπορεί να εκτιμηθεί αριθμητικά, μιας και ο κόσμος συνέχισε να συρρέει καθ’ όλη τη διάρκεια της συναυλίας, αλλά η επιτυχία της βραδιάς αντικατοπτρίζεται στα περίπου 1.000 ευρώ που έμειναν καθαρά στο ταμείο μας για την αγορά ελαιόλαδου για τους πυρόπληκτους των Ροβιών.

Η παρουσία όμως του κόσμου σηματοδοτεί και κάτι πολύ πιο σημαντικό κι ελπιδοφόρο: Η συνειδητοποίηση ότι είναι ίδιες οι πολιτικές που καίνε τα δάση, τα σκουπίδια και τις ζωές μας, και η επίγνωση ότι μόνο μέσα από τον οργανωμένο, μαζικό και διαρκή αγώνα, με αλληλεγγύη και σεβασμό στο διαφορετικό, μπορούμε να πάρουμε το μέλλον στα χέρια μας και να διεκδικήσουμε πίσω τις ζωές και την ελευθερία μας, μετατρέπονται σε συλλογική συνείδηση μέρα με τη μέρα, πράξη με την πράξη.

Για αυτή τη συνείδηση είναι που όλοι εμείς, που αντιστρατευόμαστε ενεργά την εκποίηση του περιβάλλοντος, της υγείας, της παιδείας, των εργασιακών δικαιωμάτων, των κοινωφελών αγαθών (νερό, ενέργεια, τηλεπικοινωνίες), του πολιτισμού, και τελικά την εκποίηση της ίδιας μας της ζωής στο μεγάλο ανθρωποφαγικό κεφάλαιο, οφείλουμε να παραμένουμε ενεργοί, μαχητικοί, με διάθεση συνεργασίας και ανοιχτά μυαλά και χέρια. Εμείς, ως Πρωτοβουλία Πολιτών Βόλου ενάντια στην καύση σκουπιδιών, υποσχόμαστε να κάνουμε ό,τι είναι δυνατό προς αυτή την κατεύθυνση.

Για λίγες ακόμα ημέρες θα δεχόμαστε συνεισφορές για την αγορά ελαιόλαδου (Αλέκος Χατζηχαραλάμπους, τηλ. 6978 443183), που θα μεταφέρουμε εμείς στις Ροβιές και θα διανεμηθεί κατόπιν συνεννόησης και συνεργασίας με το Τοπικό Συμβούλιο του Χωριού. Θα ενημερώνουμε για την εξέλιξη της δράσης με φωτογραφίες και υλικό μέσα από τη σελίδα μας στο facebook και με ανακοινώσεις στον Τύπο. 

Θεσ/νίκη: Ο αγώνας για νηπιαγωγείο και χώρο πρασίνου στην γειτονιά της “Αλυσίδας” συνεχίζεται

Στις 3 Οκτωβρίου, για ακόμα μια Κυριακή, οι κάτοικοι της περιοχής της «Αλυσίδας» συναντήθηκαν στην διασταύρωση «Αλκμήνης-Σταύρου». Η συμμετοχή ήταν μαζική και η διάθεση για αγώνα παραμένει ενεργή.

Όπως έχουμε γράψει και παλαιότερα, καμιά κυβέρνηση και καμία Διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης από το 1996 δεν μερίμνησαν ώστε να προχωρήσει το έργο απόλυτης ανάγκης για την περιοχή. Η διοίκηση Ζέρβα όχι μόνο συνεχίζει στο ίδιο μοτίβο αλλά επιμένει στην απόδοση του οικοπέδου σε ιδιώτες. 

Η θέση των κατοίκων για δημιουργία νηπιαγωγείου και χώρου πρασίνου είναι ξεκάθαρη, όπως άλλωστε έχει εκφραστεί και μέσα από τις 800 (και πλέον) υπογραφές που έχουν συγκεντρωθεί.

Η δημοτική αρχή, όμως, συνεχίζει να εμπαίζει την τοπική κοινωνία λέγοντας ότι δεν μπορεί να βρεθεί η αναγκαία χρηματοδότηση. Όπως αναφέρεται στην τελευταία ανακοίνωση της «Πρωτοβουλίας Κατοίκων»:

«Το 2017, ο Δήμος Θεσσαλονίκης υπέγραψε την υπ’ αριθμ. 84.750 (Serapis Αριθ.2015-0267) σύμβαση με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων για χρηματοδότηση δημοτικών έργων υποδομής. Στο παράρτημα της σύμβασης αναφέρεται ρητά ότι μεταξύ των επιλέξιμων προς χρηματοδότηση έργων περιλαμβάνονται η «κατασκευή νέων σχολικών κτιρίων» όπου το «επενδυτικό κόστος του έργου περιλαμβάνει και τη γη» επί της οποίας θα ανεγερθεί το σχολείο. Επιπλέον, θεωρούμε ότι είναι θέμα πολιτικών επιλογών και προτεραιοτήτων. Η δημοτική αρχή προτάσσει έργα βιτρίνας, που ελάχιστη σχέση έχουν με την ποιότητα της ζωής και υποβαθμίζει τις γειτονιές και τους ανθρώπους που ζουν και εργάζονται στην πόλη».

Η «Πρωτοβουλία κατοίκων για την περιοχή της Αλυσίδας» εδώ και μήνες βρίσκεται σε κινητοποιήσεις επιχειρώντας να ενημερώσει την γειτονιά, να απαντήσει στα επιχειρήματα της δημοτικής αρχής και να κινητοποιήσει τους κατοίκους γιατί μόνο μέσα από την κινηματική δράση και την πολιτική πίεση μπορεί να ικανοποιηθεί το αίτημα.

Είναι χρέος των μαχητικών αυτοδιοικητικών παρατάξεων, των δυνάμεων της αριστεράς που δραστηριοποιούνται στην περιοχή, των συλλόγων γονέων & κηδεμόνων, των τοπικών συνδικαλιστικών οργανώσεων των εκπαιδευτικών, κτλ. να στηρίξουν αυτόν τον αγώνα και να δώσουν από κοινού την μάχη.

Ως «Ξεκίνημα» από την πρώτη στιγμή ήμασταν στο πλευρό των κατοίκων με προτάσεις για την οργάνωση του αγώνα. Το ίδιο θα κάνουμε και το επόμενο διάστημα.

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,280ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,004ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
425ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα