Από τη δράση μας

28ο κάμπινγκ Antinazi zone – YRE: 30/7-8/8, Δρέπανο Θεσπρωτίας

Το πιο σίγουρο «εμβόλιο» ενάντια στον εγκλεισμό! Μετά από μήνες λοκντάουν, απαγορεύσεων, πανδημίας, κυβερνητικών επιθέσεων και καταστολής. Το φετινό κάμπινγκ δεν θα είναι απλά μια ακόμα διοργάνωση που μετράει 28 χρόνια. Αλλά μια ανάσα ζωής, χαράς και ελευθερίας.

Δίπλα στην θάλασσα. Στην πανέμορφη Θεσπρωτία. Στο κάμπινγκ «Δρέπανος» (www.drepano.gr). Από την Παρασκευή 30 Ιουλίου μέχρι την Κυριακή 8 Αυγούστου. 

Με φτηνές τιμές για διαμονή, ομαδική μετάβαση με δικά μας λεωφορεία από Αθήνα και Θεσσαλονίκη, συλλογική διατροφή και οινοποσία. Σε χώρο διαμορφωμένο ώστε να είμαστε σε συνεχή επαφή με την φύση.

Ασφαλώς και με όλα τα υγειονομικά μέτρα που θα απαιτούν οι περιστάσεις την περίοδο που θα γίνει το κάμπινγκ. Με συζητήσεις, εργαστήρια, συναυλίες, πάρτυ, εκδρομές, προβολές ταινιών, παιδικό στέκι κα.

Εσείς πρέπει να φέρετε την σκηνή σας. Αν δεν έχετε μπορείτε να νοικιάσετε με μικρή επιβάρυνση. Θα έχουμε και λίγα δωμάτια μέσα στο κάμπινγκ για όσους και όσες επιμένουν να αντιστέκονται στην μαγεία της σκηνής.

Μείνετε συντονισμένοι στο www.campingyre.gr, στο www.antinazizone.gr και στο facebook Camping YRE για όλες τις λεπτομέρειες. Για τους πιο ανυπόμονους υπάρχουν τα 6976436302 (Αθήνα) και 6977646995 (Θεσσαλονίκη).

Θεσ/νίκη: Η διοίκηση Ζέρβα εμπαίζει τους κατοίκους για το ζήτημα του νηπιαγωγείου

Δημοσιεύουμε ανακοίνωση της Πρωτοβουλία Κατοίκων για την περιοχή της «Αλυσίδας» (στην οποία συμμετέχει το «Ξ»)

Στις 7 Ιουνίου συνεδρίασε το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Θεσσαλονίκης. Κάτω από την  πίεση των 800 και πλέον υπογραφών τέθηκε το ζήτημα του νηπιαγωγείου αλλά στα πλαίσια συνολικής ενημέρωσης για τις απαλλοτριώσεις. Η μόνη σχετική απόφαση που πάρθηκε είναι να συσταθεί μια διαπαραταξιακή επιτροπή που θα ασχοληθεί με το σύνολο των δεσμευμένων οικοπέδων σε επίπεδο Δήμου, τις προτεραιότητες και την χρηματοδότηση. 

Με λίγα λόγια, καμία συγκεκριμένη δέσμευση για το ζήτημα του νηπιαγωγείου αν και τα χρονικά περιθώρια ολοένα και στενεύουν. Επομένως, η απόφαση της 23ης Μαρτίου για αποχαρακτηρισμό του οικοπέδου δίπλα στην «Αλυσίδα» στη Χαριλάου, που ενώ προορίζονταν για χώρο εκπαίδευσης αναμένεται να δοθεί πίσω στους ιδιοκτήτες του, δεν ανακαλέστηκε.

Ως κάτοικοι της περιοχής θεωρούμε αυτήν την εξέλιξη εμπαιγμό από την πλευρά της δημοτικής αρχής. Όπως έχουμε ξαναπεί και στο παρελθόν, αλλά όπως ακούσαμε και στο δημοτικό συμβούλιο, οι ίδιες οι υπηρεσίες του Δήμου επισημαίνουν την πολύ μεγάλη σημασία να διατηρηθούν τα οικόπεδα που προορίζονται για κοινωφελή σκοπό (σχολεία και χώροι πρασίνου). Το οικόπεδο δίπλα στην Αλυσίδα μάλιστα βρέθηκε στα επείγοντα προς διευθέτηση ζητήματα. Παρ΄όλα αυτά η δημοτική αρχή αρνείται να μπει μπροστά στην διεκδίκηση χρηματοδότησης και λύσης.

Δεν μας αρκούν τα λόγια, θέλουμε άμεσα λύση. Δεν θέλουμε να θυσιαστεί κανένας χώρος, όπως είπε στο κλείσιμό του ο αντιδήμαρχος τεχνικών έργων, αλλά αντίθετα απαιτούμε η δημοτική αρχή να αναλάβει τις ευθύνες της και να εξασφαλίσει ότι δεν θα επιβαρυνθεί με τσιμέντο η γειτονιά μας, όπως και καμία γειτονιά.

Ο μόνος δρόμος για να παραμείνει το οικόπεδο στα χέρια του Δήμου και να γίνει νηπιαγωγείο και χώρος πρασίνου, που τόσο ανάγκη έχει η κοινωνία, είναι να συνεχιστεί ο αγώνας, με περισσότερες υπογραφές, ενημερωτικές δράσεις, πολύμορφες κινητοποιήσεις στη γειτονιά και παραστάσεις διαμαρτυρίας στο Δημαρχείο, έτσι ώστε να πιεστεί ακόμα περισσότερο η διοίκηση του Δήμου και να αναγκαστεί να ικανοποιήσει το αίτημα των κατοίκων.

Συνεχίζουμε τον αγώνα!

Θεσ/νίκη – Τετάρτη 30/6: Συνέλευση της «Πόλης Ανάποδα»

Συνέλευση της «Πόλης Ανάποδα» Τετάρτη 30 Ιούνη 19:00, 

Αμφιθέατρο Δημαρχείου Θεσσαλονίκης

Συζήτηση για τους αγώνες και τα κινήματα της πόλης

Απολογισμός της δράσης μας μέσα κι έξω από το δημοτικό συμβούλιο

Προτάσεις και αιχμές για την επόμενη περίοδο

«Δεν είναι αθώοι»: Ο ναζί Χ. Παππάς στη φυλακή

Την Παρασκευή 18 Ιούνη η καμπάνια «Δεν είναι Αθώοι» και ο Αντιφασιστικος Συντονσιμός Αθήνας-Πειραιά πραγματοποίησε μικροφωνική παρέμβαση στην πλατεία Αυδή στο Μεταξουργείο, κρεμάστηκε  πανό ενώ έγινε και μοίρασμα κειμένου.
Η παρέμβαση αυτή επικεντρώθηκε στο ζήτημα των συλλήψεων του υπαρχηγού της ΧΑ και καταδικασμένου σε 13 χρόνια κάθειρξη για διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης ναζί εγκληματία Χ. Παππά καθώς και του φυγόδικου για την επίθεση στον Ελεύθερο Κοινωνικό Χώρο Φαβέλα, Άκη Θεοδώρου.
Επίσης, ξεχωριστή αναφορά έγινε στη γυναικοκτονία της Κάρολαιν από τον πιλότο συζυγό της, την πατριαρχία και τη σχέση εξουσίας που του όπλισε το χέρι καθώς και τη διαχείριση που έγινε από τα κυρίαρχα ΜΜΕ με τον οχετό ρατσισμού, ψεμάτων, ακόμα και τις συμβουλές προς άλλους επίδοξους δολοφόνους από…τον συνδικαλιστή της ΕΛΑΣ Μπαλάσκα.
Διαβάστε παρακάτω το κείμενο που μοιράστηκε στην παρέμβαση: 

Οι ναζί στη φυλακή

Οκτώ μήνες μετά την 7η Οκτώβρη, που η Χρυσή Αυγή καταδικάστηκε ως εγκληματική οργάνωση και όλα τα καταδικασμένα μέλη της βρίσκονται στη φυλακή.

Όλα; Όχι. Διαφεύγουν ακόμα δύο… Οι καταζητούμενοι Χρήστος Παππάς και Άκης Θεοδώρου.

Ο φερόμενος ως υπαρχηγός της Χ.Α., μετά τον Μιχαλολιάκο, Χ. Παππάς, καταδικασμένος για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης και ο Α. Θεοδώρου, μέλος της και καταζητούμενος για συμμετοχή στη δολοφονική επίθεση στον Ε.Κ.Χ. «Φαβέλα» το 2018, κυκλοφορούν ακόμα ελεύθεροι.

Κυκλοφορούν ακόμα ελεύθεροι χάρη στην ανευθυνότητα ή από επιλογή, από κοινού, της πολιτικής και φυσικής ηγεσίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

«Να διαφύγει; Ούτε μία στο τρισεκατομμύριο δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση, αυτό σας το λέω

κατηγορηματικά».

(…) «όταν ληφθεί η απόφαση από το δικαστήριο, οι συνάδελφοί μου θα κάνουν τη δουλειά τους».

Αυτά έλεγε σε τηλεοπτική του εμφάνιση ο Σ. Μπαλάσκας, συνδικαλιστής και εκπρόσωπος των αστυνομικών, τον περασμένο Οκτώβρη.

Είτε κάποιοι δεν κάνουν τη δουλειά τους, λοιπόν, είτε είναι περισσότερο πιθανό να κερδίσεις το λαχείο από το να υπάρξει φυγόποινος ή φυγόδικος ναζί, σύμφωνα με τα λεγόμενα του Σ. Μπαλάσκα…

Την στιγμή που οι κυβερνώντες δαπανούν τεράστια ποσά για προσλήψεις αστυνομικών και αγορά καινούργιων οχημάτων για την αστυνομία, την στιγμή που οι υπάλληλοι της αστυνομίας εξαντλούν τα βίαια ένστικτά τους (με εντολή Χρυσοχοΐδη) σε πορείες διαμαρτυρίας και γειτονιές, έναντι πολιτών που ειρηνικά διαδηλώνουν ή παίρνουν μια ανάσα σε μια πλατεία, ως επίδειξη της υπεροχής τους στην καταστολή, την ίδια στιγμή ξεφεύγουν κάτω από τη μύτη τους φυγόποινοι ή φυγόδικοι ναζί.

Με τον φασισμό και τα μορφώματά του δεν ξεμπερδέψαμε στις 7 Οκτώβρη.

Παρακλάδια της συμμορίας της Χ.Α., χωρίς να χάσουν χρόνο συνεχίζουν να συσπειρώνονται σε νέους κομματικούς σχηματισμούς, με ενορχηστρωτές και υποκινητές ακόμη και καταδικασμένα πρώην μέλη της εγκληματικής οργάνωσης. Και γνωρίζουμε τον τρόπο δράσης τους…

Δεν ξεχνάμε τα τάγματα εφόδου τους και τα πογκρόμ κατά μεταναστών, πολιτικών αντιπάλων, οποιουδήποτε τολμούσε να είναι κάτι διαφορετικό, που δεν χωράει στην φασιστική, ναζιστική, θανατηφόρα ιδεολογία τους.

Είμαστε εδώ και απαιτούμε από την πολιτική και φυσική ηγεσία του Υπουργείου Προ.Πο «να κάνουν τη δουλειά τους» και να στείλουν τους ναζί Χ. Παππά και Α. Θεοδώρου εκεί που ανήκουν: στη φυλακή.

Σάββατο 26/6: 5ο Αυτοοργανωμένο Thessaloniki Pride

Οι «Μαχητικές & Ελεύεθερες» συμμετέχουν στο 5ο Αυτοοργανωμένο Thessaloniki PRIDE (Σάββατο 26/6).

 18:00 Συγκέντρωση με body painting και τραπεζάκια συλλογικοτήτων

 19:00 Πολύχρωμη πορεία Ελεύθερης Έκφρασης

29/6: Συγκέντρωση ενάντια στις γυναικοκτονίες & την έμφυλη βία

Τρίτη 29 Ιούνη

στις 19:00 μ.μ.

στο Σύνταγμα (αρχή Ερμού)

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,236ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,008ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
425ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα