Από τη δράση μας

Κάμπινγκ Antinazi Zone, 27/7 – 5/8

Ένα καλοκαιρινό πολιτικό/πολιτιστικό/κινηματικό ραντεβού που κρατάει 25 χρόνια τώρα. Θα ξεκινήσει την Παρασκευή 27 Ιουλίου και θα τελειώσει την Κυριακή 5 Αυγούστου στο πανέμορφο κάμπινγκ Ροβιές στη Βόρειο Εύβοια.

Συζητήσεις για όλα τα γούστα και τα ενδιαφέροντα. Ταινιάρες παλιές και καινούργιες για μικρούς και μεγάλους. Αυτοδιαχειριζόμενο εστιατόριο/bar με γκουρμέ γεύσεις, καθαρά ποτά και σε τιμές που τσακίζουν τα μνημόνια…

Πάρτι, συναυλίες, εργαστήρια, art against fascism, παιδότοπος, εκδρομές και πολλά ακόμα σε ένα κάμπινγκ που βρίσκεται πάνω στη θάλασσα, με πολλή σκιά μόλις 2,5 ώρες από την Αθήνα και 4 από τη Θεσσαλονίκη.

Μείνετε συντονισμένοι στο www.campingyre.gr,

το www.antinazizone.gr και στο facebook: CampingYRE για ότι έχει σχέση με το κάμπινγκ.

Τηλεφωνήστε, Αθήνα: 210 2283018, Θεσσαλονίκη: 2310540432

 

Άλλο ένα πολύ πετυχημένο εργαστήριο γυναικείας αυτοάμυνας στο χώρο «Rosa Parks»

Την Κυριακή 29/4, πραγματοποιήθηκε στο χώρο «Rosa Parks» το 4ο εργαστήριο γυναικείας αυτοάμυνας που διοργανώθηκε από το σχήμα «Μαχητικές & Ελεύθερες». Συμμετείχαν 15 άτομα και θυμηθήκαμε όσα είχαμε διδαχθεί στα προηγούμενα εργαστήρια, αλλά αυτή τη φορά εξασκηθήκαμε σε σενάρια πραγματικών επιθέσεων, με τις οποίες κάθε γυναίκα ενδέχεται να βρεθεί αντιμέτωπη στην καθημερινότητά της.

Αρχικά μάθαμε τις χρήσεις μιας σειράς καθημερινών αντικειμένων, που βρίσκονται στους περισσότερους χώρους και μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως όπλα, ή ως ασπίδες, απέναντι σε κάποιον επιτιθέμενο. Για παράδειγμα, η τσάντα που κρατάμε στα χέρια μας, αν είναι τοποθετημένη με λάθος τρόπο, μπορεί να αποτελέσει κίνδυνο σοβαρού τραυματισμού, ακόμη και σε περίπτωση που κάποιος προσπαθεί απλά να μας την αποσπάσει, χωρίς να έχει πρόθεση να μας κάνει κακό. Μπορεί όμως, αν είναι σωστά τοποθετημένη πάνω μας, να χρησιμοποιηθεί ως ασπίδα, ακόμη και σε επιθέσεις με μαχαίρι.

Στη συνέχεια, εξασκηθήκαμε στο σενάριο της επίθεσης σε περιορισμένο χώρο, όπως π.χ. ένα ασανσέρ και μάθαμε τεχνικές εξουδετέρωσης του κινδύνου. Αργότερα, όλες οι συμμετέχουσες, έκαναν μία «βόλτα» στους διαδρόμους της πολυκατοικίας στην οποία στεγάζεται ο χώρος «Rosa Parks», κατά τη διάρκεια της οποίας δεχόταν μια σειρά επιθέσεις, είτε σωματικές, είτε λεκτικές, ή απλά βρίσκονταν αντιμέτωπες με μια τρομακτική συμπεριφορά, στην προσπάθεια να αντιδράσουμε ανάλογα σε κάθε περίπτωση.

Τα εργαστήρια προχωράνε και κάθε φορά, μαζί με τις νέες γνώσεις, αυξάνεται ο ενθουσιασμός, αλλά και η αυτοπεποίθηση μας να προχωράμε στο δρόμο χωρίς φόβο! Ανυπομονούμε για το επόμενο!

 

Πετρούπολη: Πετυχημένη εκδήλωση της επιτροπής «Χωματερή STOP» στις 29 Απρίλη

Την Κυριακή, 29 Απρίλη, στο Πολιτιστικό Κέντρο του δήμου Πετρούπολης, πραγματοποιήθηκε η πρώτη δημόσια εκδήλωση της νέας συλλογικότητας που έχει δημιουργηθεί εδώ και περίπου 3 μήνες, ενάντια στη δημιουργία χωματερής στο λατομείο Μουσαμά, της γνωστής μας πια «ΧΩΜΑΤΕΡΗ STOP – πολίτες εν δράσει».

Η εκδήλωση, με ομιλητές τη Δέσποινα Σπανούδη και τον Κωνσταντίνο Φωτεινάκη, ήταν πολύ πετυχημένη. Την παρακολούθησαν περίπου 50 άτομα, όλοι από τη γειτονιά.

Οι ομιλητές μας τεκμηρίωσαν το γιατί θα ήταν καταστροφικό να δημιουργηθεί χωματερή στο λατομείο Μουσαμά, με ταυτόχρονες ρεαλιστικές και εναλλακτικές προτάσεις για τη διαχείριση των απορριμμάτων, με διαλογή στην πηγή και δημόσια/δημοτική διαχείρισή τους, ώστε η εξοικονόμηση πόρων να κατευθυνθεί στην μείωση των δημοτικών τελών και την ενίσχυση των προνοιακών πολιτικών.

Εκ μέρους της επιτροπής, έγινε δημόσια πρόταση για ενωτική μεγάλη συγκέντρωση στην Πετρούπολη, αν είναι δυνατόν μες το καλοκαίρι, με τη συνδιοργάνωση του Δήμου (σημ: ο Δήμος Πετρούπολης ελέγχεται από το ΚΚΕ) του Δυτικού Μετώπου (σημ: ένα τοπικό κινηματικό σχήμα) τοπικών συλλόγων και σωματείων, ενώ αναφέρθηκαν οι επόμενες δράσεις μας:

Συμμετοχή στην πεζοπορία του Δήμου και του Πεζοπορικού Ορειβατικού Συλλόγου την Κυριακή 6 Μάη που θα καταλήξει στο Λατομείο Μουσαμά και θα ακολουθήσει δενδροφύτευση αλλά και στην

συγκέντρωση της 7ης Μάη στην πλατεία δημαρχείου, στα Άνω Λιόσια, που διοργανώνεται από το Δυτικό Μέτωπο, ενάντια στην επέκταση του ΧΥΤΑ Φυλής.

Έγινε σαφές ότι υπάρχει λύση, η δημιουργία ενός τοπικού μαζικού ενωτικού κινήματος. Αυτό που αποκομίσαμε από την συνάντησή μας , είναι ότι ο κόσμος δεν είναι αναίσθητος και αδιάφορος, όπως θέλουν να μας επιβάλλουν, αλλά χρειάζεται μια σπίθα… και αυτή η σπίθα έχει πέσει!

 

Εκδηλώσεις «Ξ» για το γαλλικό Μάη του ’68

Ο Μάης του 68 στη Γαλλία συγκλόνισε την Ευρώπη και όλο τον κόσμο.

Δεν ήταν μόνο ο γαλλικός Μάης που εκείνη τη χρονιά συγκλόνισε τον πλανήτη. Σε μια σειρά χώρες είχαμε μία έκρηξη των κινημάτων και των αγώνων – με κορυφαίες τις εξελίξεις στις ΗΠΑ, το Βιετνάμ, το Μεξικό και την Τσεχοσλοβάκικη «Άνοιξη της Πράγας». Οι αγώνες για δικαιώματα, ελευθερία, δημοκρατία, πολιτισμό, σ’ ανατολή και Δύση κάνανε το ‘68 να αποτελεί μια χρονιά καμπής για το διεθνές σκηνικό αλλά και για το κίνημα.

Ο γαλλικός Μάης ήταν το κορυφαίο απ’ όλα τα μεγάλα κινήματα του 1968. Ξεκίνησε από τη νεολαία αλλά επεκτάθηκε στη γαλλική εργατική τάξη, γεννώντας την πιο μεγάλη γενική απεργία διαρκείας στην παγκόσμια ιστορία. Η εξουσία ήταν πραγματικά στους δρόμους!Αλλά το Κομμουνιστικό Κόμμα Γαλλίας που έλεγχε τα σημαντικότερα συνδικάτα, διασφάλισε ότι ο Μάης θα περιοριζόταν σε επιμέρους κατακτήσεις και δεν θα έθιγε τα θεμέλια της καπιταλιστικής εξουσίας. Μια προδοσία κι ένα έγκλημα τεραστίων διαστάσεων.

Παρόλα αυτά ο Μάης ήταν η απαρχή της μαζικής επιστροφής της εργατικής τάξης στο προσκήνιο μετά την κάλμα που ακολούθησε στις δύο πρώτες μεταπολεμικές δεκαετίες – μια εξέλιξη που θα προκαλούσε νέες επαναστατικές εξεγέρσεις στα χρόνια που ακολούθησαν και που διαπέρασαν τη δεκαετία του ’70.

Αυτά, και άλλα σχετικά, είναι τα θέματα που θα συζητήσει το Ξεκίνημα σε δύο ανοικτές εκδηλώσεις για τον γαλλικό Μάη του ’68,

  • Μία στην Αθήνα, στο χώρο Ρόζα Παρκς
  • Και η δεύτερη στη Θεσσαλονίκη στο χώρο ΤΑΚΙΜ

Βασικοί ομιλητές στις δύο εκδηλώσεις θα είναι οι σύντροφοι

  • Marie Jose Duet – Γαλλίδα αγωνίστρια που έζησε το Μάη του 68 από κοντά και
  • Σεραφείμ Σεφεριάδης – αναπληρωτής καθηγητές στο Πάντειο Πανεπιστήμιο

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,237ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,008ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
424ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα