Aπο τη δράση μας

Ο αγώνας των καθαριστριών της Ο.ΣΥ.

Από την Τρίτη 26 Γενάρη οι εργολαβικές καθαρίστριες των αμαξοστασίων της εταιρείας Οδικές Συγκοινωνίες (αστικές συγκοινωνίες Αθήνας) βρίσκονται σε απεργιακή κινητοποίηση, διεκδικώντας την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων τους αλλά και το σταμάτημα του καθεστώτος εργασιακού μεσαίωνα που βιώνουν.

Μέλη του  «Ξ» και εργαζόμενοι που συμμετέχουν στην παράταξη «Ανεξάρτητη Παρέμβαση» είναι από την πρώτη στιγμή στο πλευρό των καθαριστριών.

Εκστρατεία του «Ξ» υπέρ των απεργών του «Ιμάντα»

Στο εργοστάσιο «ΙΜΑΣ» στη ΒΙ.ΠΕ. Βόλου, η εργοδοσία εξαπολύει σκληρή επίθεση ενάντια στους εργαζόμενους, ανακοινώνοντας πρόγραμμα «οικειοθελών αποχωρήσεων» – απολύσεων και μειώσεις μισθών.

Η εταιρεία είναι θυγατρική του γερμανικού πολυεθνικού κολοσσού Continental (που κατασκευάζει ανάμεσα σε άλλα τα γνωστά ελαστικά) η οποία εργοδοτεί διεθνώς 190.000 εργαζόμενους και για το 2014 ανακοίνωσε κέρδη ύψους 3,4 δισεκατομμυρίων ευρώ!

Η επίθεση αυτή δεν πρέπει να περάσει και για να επιτευχθεί αυτό χρειάζεται ένα πλατύ μέτωπο αγώνα. Το «Ξ» διεξάγει εκστρατεία συμπαράστασης στους εργάτες του Ιμάντα κατ’ αρχήν στην πόλη του Βόλου αλλά την ίδια στιγμή επιδιώκει την επέκταση του θέματος πιο πλατιά στην ελληνική κοινωνία και διεθνώς. Ανταποκρινόμενη στο κάλεσμα του «Ξ» η Επιτροπή για μια Εργατική Διεθνή, CWI, καλεί τις οργανώσεις που συμμετέχουν σ’ αυτήν να προχωρήσουν σε διαμαρτυρίες στις χώρες όπου η πολυεθνική έχει παραρτήματα (δείτε το σχετικό κάλεσμα: socialistworld.net/doc/7468)

Το «Ξ» Βόλου αναπτύσσει έντονη εκστρατεία αλληλεγγύης στους εργαζόμενους του ΙΜΑΝΤΑ ενώ παράλληλα προσπαθεί να συμβάλλει στον αγωνιστικό συντονισμό ανάμεσα στους εργάτες όλων των εργοστασίων που χτυπιούνται από τις εργοδοτικές επιθέσεις (πχ Λεβεντέρης, Χαλυβουργία κοκ). Στα πλαίσια αυτά μοιράζει μαζικά προκήρυξη  (στη σελίδα 7) και προχωρά σε ανοιχτή συζήτηση με θέμα

«Οι εργοδοτικές επιθέσεις στον ΙΜΑΝΤΑ και αλλού. Ποια η απάντηση των εργαζομένων;»

το Σάββατο 6/2, στις 6:30μμ στο Στέκι Μεταναστών (Ιωλκού 33).

Εκστρατεία απλήρωτων πρώην εργαζομένων της Golden Promotion

Στα χρόνια των Μνημονίων η απλήρωτη εργασία έχει γίνει… καθεστώς. Όμως οι (πρώην) εργαζόμενοι της εταιρείας διανομής φυλλαδίων Golden Promotion στη Θεσσαλονίκη οργανώθηκαν και ξεκίνησαν εκστρατεία με σκοπό την άμεση καταβολή όσων χρημάτων δικαιούνται.

Η Carrefour – Μαρινόπουλος σε κρίση!
Θα την πληρώσουν εργαζόμενοι και καταναλωτές;

Εδώ και κάποιους μήνες η εταιρεία Carrefour–Μαρινόπουλος βρίσκεται σε κρίση. Καταστήματα κλείνουν, απαιτούνται ατομικές συμβάσεις από τους εργαζόμενους, υπάρχει έλλειψη προϊόντων από καταστήματα και διακοπή συνεργασίας εταιρειών με την αλυσίδα. Την ίδια στιγμή, τους τελευταίους μήνες, σχεδόν 200 εργαζόμενοι έχουν απολυθεί.

29 και 31/1: Δράσεις στις Σκουριές ενάντια στην εξόρυξη

Το κίνημα στη Χαλκιδική συνεχίζει τον αγώνα του ενάντια στην εξόρυξη χρυσού.

Το διήμερο 29 και 31 Γενάρη οι Επιτροπές Αγώνα Χαλκιδικής και Θεσσαλονίκης ενάντια στην εξόρυξη χρυσού πραγματοποίησαν δύο δυναμικές δράσεις στο εργοτάξιο που βρίσκεται στις Σκουριές. Το  «Ξ» ήταν, όπως πάντα, εκεί.

Δράσεις στην Τούμπα ενάντια στο νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο

Με βασικό σύνθημα «Όχι στην κατεδάφιση της κοινωνικής ασφάλισης», φορείς και συλλογικότητες από την Τούμπα πραγματοποίησαν τοπική πορεία στην περιοχή την Πέμπτη 21 Γενάρη. Αυτή η κίνηση αποτέλεσε κομμάτι μιας σειράς δράσεων ενημέρωσης της τοπικής κοινωνίας για τη νέα αντιασφαλιστική επίθεση που ετοιμάζει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ σε αγαστή συνεργασία με την Τρόικα/ Κουαρτέτο. Τις επόμενες μέρες έγιναν μοιράσματα με σκοπό την προπαγάνδιση της Γενικής Απεργίας της 4ης Φλεβάρη.

Η τοπική οργάνωση του Ξεκινήματος συμμετέχει ενεργά στο Συντονισμό Συλλογικοτήτων στην Τούμπα.   

Κυκλοφορεί το 3ο τεύχος του Ποδονίφτη

Το νέο τεύχος του Ποδονίφτη είναι γεγονός και διανέμεται δωρεάν στις γειτονιές της Νέας Ιωνίας. Ο Ποδονίφτης είναι ένα έντυπο που στοχεύει στη δημιουργία ενός χώρου διαλόγου και καλλιέργειας γόνιμου εδάφους για κοινή δράση της Αριστεράς στη Νέα Ιωνία και όχι μόνο. Στον ένα χρόνο ζωής του έχει καταφέρει να συσπειρώσει ένα αρκετά σημαντικό κινηματικό δυναμικό της περιοχής, παρεμβαίνοντας στις κεντρικές και τοπικές πολιτικές εξελίξεις.

Κοπή πίτας του «Ξ» Θεσ/νίκης, 6/2

Γλέντι και κοπή πίτας από το «Ξ» Θεσσαλονίκης το Σάββατο 6 Φλεβάρη στις 21.00 στο Κοινωνικό Κέντρο/Στέκι μεταναστών (Ερμού 23 με Βενιζέλου – 1ος όροφος).

Στην εκδήλωση θα υπάρχει ζωντανή μουσική, σπιτικό φαγητό και θα προβληθεί βίντεο ανασκόπησης των δράσεων της οργάνωσης για τη χρονιά που πέρασε. 

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,280ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,004ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
425ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα