Απο τη δράση μας

Λαχειοφόρος Οικονομικής Ενίσχυσης Antinazi Zone 

Η δημιουργία του antinazizone.gr είναι μία πρωτοβουλία που πήρε η Y.R.E. (Youth against Racism in Europe – Νεολαία ενάντια στο Ρατσισμό στην Ευρώπη) που στόχο έχει να συμβάλλει στην κοινή δράση, τον διάλογο και τον συντονισμό ανάμεσα σε αντιφασιστικές επιτροπές, πρωτοβουλίες και δράσεις σε γειτονιές ή χώρους.

Σκοπός μας είναι να συμβάλλουμε στην δημιουργία ενός δικτύου τέτοιων επιτροπών ή να βοηθήσουμε να δημιουργηθούν όπου δεν υπάρχουν ήδη, με δημοκρατική λειτουργία, ενότητα κι ενεργή συμμετοχή του καθενός/ καθεμιάς που δεν θέλει να μείνει θεατής απέναντι στη Χρυσή Αυγή αλλά και γενικότερα ενάντια στο φασισμό και το ρατσισμό.

Λίγο πριν από τη διοργάνωση του 22ου αντιρατσιστικού κάμπινγκ που διοργανώνουμε φέτος στη Θάσο διοργανώνουμε λαχειοφόρο αγορά που στόχο έχει να ενισχύσει οικονομικά την οργάνωσή μας ενόψει των σημαντικών αντιφασιστικών αγώνων που είναι μπροστά μας.

Η Πανελλαδική Λαχειοφόρος Αγορά θα διαρκέσει όλο το μήνα Ιούνιο και μέχρι τις 18 Ιούλη. Ο λαχνός κοστίζει 1 ευρώ και θα κληρωθούν:

1 ταξίδι δύο ατόμων για την Κωνσταντινούπολη όποτε οι νικητές επιλέξουν. Το ταξίδι περιλαμβάνει αεροπορικά εισιτήρια με επιστροφή, 3 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο και πρωινό. Το ταξίδι είναι αξίας 500 ευρώ και δίνεται σε συνεργασία με το ταξιδιωτικό πρακτορείο KRITSIA TRAVEL (kritsia.gr).

2 διπλές συμμετοχές για το 22ο αντιρατσιστικό κάμπινγκ του antinazi zone που θα διοργανωθεί από τις 31 Ιούλη μέχρι τις 9 Αυγούστου στη Θάσο και περιλαμβάνουν: εισιτήρια με επιστροφή και διαμονή για 10 μέρες – 9 διανυκτερεύσεις.

4 διανυκτερεύσεις στην Άνδρο, για 2 ή 3 άτομα, στο συγκρότημα ενοικιαζόμενων διαμερισμάτων «Ραστώνη» που βρίσκεται στον παραδοσιακό οικισμό Ανεμόμυλοι στη Χώρα της Άνδρου (rastoni-andros.gr). Οι διανυκτερεύσεις αφορούν όλη τη διάρκεια της σεζόν 2015 και 2016 εκτός Ιουλίου και Αυγούστου.

Η κλήρωση θα γίνει στην Αθήνα στις 18 Ιούλη 2015 σε ένα μεγάλο party που διοργανώνει το Antinazi Zone στην αυλή του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων στο Θησείο, στον πεζόδρομο της Ερμού (Ερμού 134).

Βόλος: συγκέντρωση υπέρ του ΟΧΙ από την «ΕΑΣ Μαγνησίας»

Την ώρα που η εφημερίδα μας πηγαίνει στο τυπογραφείο (Κυριακή 28 Ιούνη) η Ενωτική Αριστερή Συνεργασία Μαγνησίας καλεί σε συγκέντρωση στην παραλία του Βόλου υπέρ του ΟΧΙ. Δημοσιεύουμε αποσπάσματα από το κάλεσμα της συγκέντρωσης:

Όχι άλλα μνημόνια – Όχι άλλη λιτότητα
Τα εξοντωτικά μέτρα των «εταίρων» να μην γίνουν αποδεκτά!

Οι δανειστές ζητάνε την πλήρη υποταγή της κυβέρνησης, τον απόλυτο διασυρμό της Αριστεράς και φυσικά τη συνέχιση της μνημονιακής δυστυχίας για τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα της Ελλάδας.

Θέλουν να τσακίσουν τη λαϊκή εντολή της 25ης Γενάρη, δηλαδή την απαίτηση για τερματισμό της λιτότητας και για αλλαγή πορείας. Ο σκοπός τους είναι να δείξουν στους εργαζόμενους όλης της Ευρώπης ότι δεν υπάρχει καμία άλλη προοπτική πέραν της λιτότητας και ότι η δημοκρατία για αυτούς είναι μια κούφια λέξη.

Είναι ξεκάθαρο πλέον ότι δεν υπάρχει πιθανότητα για μια δήθεν «αμοιβαία επωφελής λύση» ή για κάποιο συμβιβασμό που να σέβεται τη λαϊκή εντολή. Για αυτό και δεν έχει κανένα νόημα η συνέχιση των «διαπραγματεύσεων» στις Βρυξέλλες από την πλευρά του πρωθυπουργού και της ελληνικής κυβέρνησης.

Η μόνη επιλογή που μπορεί να προσφέρει πραγματική προοπτική είναι ο σεβασμός στη θέληση του ελληνικού λαού. Ο λαός μας αλλά και οι λαοί της υπόλοιπης Ευρώπης είναι βέβαιο ότι θα συσπειρωθούν και στηρίξουν μια τέτοια επιλογή.

Καλούμε όλους τους Βολιώτες και τις Βολιώτισσες, όλους τους φορείς, τις δημοκρατικές δυνάμεις και όλη την Αριστερά, σε ανοιχτή συγκέντρωση, την Κυριακή 28 Ιουνίου, στις 7:00μμ στην παραλία του Βόλου.

Θεσ/νίκη: Οι αντιφασιστικές συγκεντρώσεις ματαίωσαν τη «φιέστα» της Χρυσής Αυγής

Το Σάββατο 27 Ιούνη οι φασίστες της Χρυσής Αυγής προσπάθησαν για μία ακόμα φορά να εμφανιστούν στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, στο Άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Και για μία ακόμα φορά απέτυχαν παταγωδώς, αφού οργανώσεις και αντιφασιστικές ομάδες καλέσαμε σε αντισυγκέντρωση στο ίδιο μέρος, αναγκάζοντάς τους να μεταφερθούν στα Δικαστήρια, μετά από απαγόρευση της αστυνομίας.

Στις αντιφασιστικές συγκεντρώσεις συμμετείχαν περίπου 800 άτομα, αφήνοντας τους φασίστες μόνους και απομονωμένους στα δυτικά της πόλης, κοντά στα γραφεία τους και μακριά από την κοινωνία της Θεσσαλονίκης!

Πετρούπολη: «Όλοι οι λαοί, μια γιορτή» από την ΟΚΤΑΝΑ

Την Παρασκευή 26 Ιούνη, η αντιφασιστική ομάδα της ΟΚΤΑΝΑ, διοργάνωσε στην πλατεία Ηρώ της Πετρούπολης την εκδήλωση «Όλοι οι λαοί, μια γιορτή».

Στην εκδήλωση αυτή, από την οποία πέρασαν σχεδόν 250 – 300 άτομα, συμμετείχαν μετανάστες από πολλές χώρες (Παλαιστίνη, Αιθιοπία, Τανζανία, Κένυα κ.α.) ενώ το πρόγραμμά της ήταν πλούσιο με κουζίνες, χορούς κ.α.

Το πιο σημαντικό ήταν ότι ο κόσμος της γειτονιάς «αγκάλιασε» αυτή την προσπάθεια, ερχόμενος σε επαφή με τους μετανάστες και τα προβλήματά τους. Ο αγώνας ενάντια στο ρατσισμό, το φασισμό και στο διαχωρισμό των λαών ανάμεσα σε «δικούς μας» και μετανάστες συνεχίζεται και στις λαϊκές περιοχές της Αθήνας, όπου η φτωχοποίηση από τις μνημονιακές πολιτικές είναι μεγαλύτερη.

Ζωγράφου: δυναμικές παρεμβάσεις για την απεργία της Vodafone

Από τις πιο δυναμικές παρεμβάσεις υποστήριξης της απεργίας των εργαζομένων της Vodafone έγιναν στο Δήμο του Ζωγράφου (δείτε περισσότερα στη σελίδα 5). Δύο από αυτές μάλιστα γίνανε σε συνεργασία του «Ξ» με άλλες δυνάμεις. Η μία με την τοπική Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ και η άλλη με δυνάμεις της τοπικής οργ’ανωσης της Αριστερής Ανασύνθεσης (συνιστώσα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ) και φοιτητών από τα ΕΑΑΚ. Και στις δύο περιπτώσεις υπήρχαν κοινά υπογραμμένες προκηρύξεις που μοιράστηκαν σε μεγάλους αριθμούς στον κόσμο που περνούσε ή έμπαινε στο τοπικό κατάστημα της Vodafone στη λεωφόρο Παπάγου.

Σημαντική βοήθεια στην οργάνωση της εκστρατείας πρόσφερε το τοπικό blog της οργάνωσης του «Ξ» στου Ζωγράφου (https://xekinimazografou.wordpress.com/) το οποίο ασχολείται με ζωντανό τρόπο με τα προβλήματα του δήμου και μέσα από το οποίο προβλήθηκε με εντατικό τρόπο η εκστρατεία για τους εργαζόμενους της Vodafone.

Μαζική η πορεία στο 4ο Pride στις 20 Ιούνη στη Θεσσαλονίκη

Το 4ο Φεστιβάλ Υπερηφάνειας ολοκληρώθηκε το Σάββατο 20 Ιούνη με την μεγάλη πορεία στο κέντρο της πόλης! Κόσμος της ΛΟΑΤ+ κοινότητας, οργανώσεις και ομάδες συμμετείχαμε στο Pride, όπου φέτος, πιο πολύ από κάθε φορά, είχε ανοίξει η κουβέντα για τον τρόπο που διοργανώνεται και την ανάγκη σύνδεσής του με τα υπόλοιπα κινήματα.

Το «Ξ» Θεσσαλονίκης συμμετείχε για ακόμα μία φορά στην πορεία με μπλοκ και δυναμική παρέμβαση που έθιγε αυτά τα ζητήματα, διεκδικώντας ένα Pride που να συνδυάζει τον γιορτινό χαρακτήρα με κοινούς αγώνες όλης της κοινωνίας για τα δικαιώματα της ΛΟΑΤ+ κοινότητας, ενάντια στο σύστημα που καταπιέζει τις ζωές μας.

Νέα Σμύρνη: ανοιχτές εκδηλώσεις και εκστρατείες από τη Λαϊκή Συνέλευση

Η Λαϊκή Συνέλευση πλατείας Νέας Σμύρνης το τελευταίο διάστημα έχει προχωρήσει σε 3 ανοιχτές συνελεύσεις με σκοπό τη συζήτηση για τις κεντρικές πολιτικές εξελίξεις. Στις συνελεύσεις αυτές, η κουβέντα ήταν πλούσια και «μπήκαν» πολλά ζητήματα: το χρέος, η διαπραγμάτευση, το ευρώ, ο ρόλος που μπορεί και πρέπει να έχει το λαϊκό κίνημα, ο ρόλος των δυνάμεων της Αριστεράς. Η Λαϊκή Συνέλευση θα συνεχίσει να παρεμβαίνει έτσι ώστε να συμβάλλει στον αγώνα για την οριστική απαλλαγή από τα Μνημόνια.

Με αφορμή το δημοψήφισμα της Κυριακής 5 Ιούλη η ΛΣ ετοιμάζει ανακοίνωση με την οποία θα παλεύει υπέρ του ΟΧΙ

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,280ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,004ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
425ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα