Απο τη δράση μας

Τούμπα: Φιλοξενείο Προσφύγων και Αντιφασιστικό 2ήμερο

Με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 5 Ιούνη το πρώτο καλωσόρισμα στους πρόσφυγες του Φιλοξενείου Οικογενειών Αιτούντων Άσυλο στην Τούμπα (Άνδρου και Μυκόνου) σε μια εκδήλωση του Συντονισμού Συλλογικοτήτων της περιοχής. Πάνω από 70 άτομα πέρασαν από τον χώρο του Φιλοξενείου και παρακολούθησαν την εκδήλωση.

Η εκδήλωση άνοιξε με καλωσόρισμα, έπειτα πρόσφυγες και κάτοικοι παρακολούθησαν ντοκιμαντέρ με θέμα τους μετανάστες της Ειδομένης και ακολούθησε συζήτηση για το πως ντόπιοι και ξένοι θα διαχειριστούν μαζί τον χώρο. Μία από τις πρώτες ανάγκες που έχουν οι πρόσφυγες είναι για ρούχα για παιδιά από 4 μηνών έως 12 χρονών.

Πολύ μεγάλη επιτυχία είχε επίσης το 3ο Αντιφασιστικό διήμερο Αντίστασης & Αλληλεγγύης στις 12 και 13 Ιούνη που διοργάνωσε ο Συντονισμός Συλλογικοτήτων.

Για άλλη μια χρονιά πολλοί κάτοικοι της Τούμπας ήρθαν σε επαφή με τις συλλογικότητες αλλά και με τα ενεργά κινήματα της πόλης (ΒΙΟΜΕ, ΕΡΤ3, απεργοί της coca cola, επιτροπές ενάντια στην εξόρυξη χρυσού, σχολικούς φύλακες κλπ) συμμετείχαν στις συζητήσεις, πήραν μέρος στις δραστηριότητες που είχαν ετοιμαστεί (παιδότοπο, κουκλοθέατρο) και γλέντησαν και τα δυο βράδια με ρεμπέτικα σχήματα. Οι συζητήσεις που διοργανώθηκαν και τις δυο μέρες ήταν αρκετά ζωντανές. Κοινός τόπος σε όλους ήταν ότι πλέον το διήμερο έχει γίνει ένας θεσμός για την περιοχή κρατώντας ανοιχτό το νήμα και τις δράσεις απέναντι στον φασισμό και τις επιθέσεις που έχουνε δεχτεί οι άνεργοι και εργαζόμενοι όλα τα προηγούμενα χρόνια.

21 Ιούνη: μέρα δράσης στο εργοστάσιο της ΒΙΟΜΕ

Την Κυριακή 21 Ιούνη, το «Καραβάνι Αγώνα & Αλληλεγγύης» διοργανώνει μέρα δράσης στο εργοστάσιο της ΒΙΟΜΕ.

Η εκδήλωση αυτή θα ξεκινήσει στις 11.00 με τη συνέλευση του Καραβανιού και θα συνεχιστεί με αγορά χωρίς μεσάζοντες και γκράφιτι στους τοίχους του εργοστασίου. Στις 18.00 είναι προγραμματισμένη συζήτηση με τους εργάτες του εργοστασίου DITA από τη Βοσνία και στις 20.00 συναυλία με τους Nigredo, Flow Advantage και τους Social Waste.

Στη μέρα δράσης θα συμμετάσχουν εργαζόμενοι από την ΕΛΒΟ, την ΕΡΤ3, τη Vodafone, τη Wind, σχολικοί φύλακες, εργάτες από τα Τσιμέντα Χαλκίδας και την Coca Cola, επιτροπές αγώνα ενάντια στην εξόρυξη χρυσού στη Χαλκιδική κ.α.

4ο Pride στη Θεσσαλονίκη, 19 – 20 Ιούνη

Οι εκδηλώσεις του 4ου Pride στην Θεσσαλονίκη θα πραγματοποιηθούν στις 19 – 20 Ιούνη με την πορεία να ξεκινάει το Σάββατο 20 Ιούνη στις 19.30 από τον Λ. Πύργο.

Φέτος, περισσότερο από κάθε άλλη φορά έχει ανοίξει η συζήτηση για τον χαρακτήρα του Pride και την ανάγκη σύνδεσής του με τους υπόλοιπους κοινωνικούς / εργατικούς αγώνες. Στα πλαίσια αυτά η πρωτοβουλία «RAINBOW ATTACK – Πολύχρωμη Αντεπίθεση» και άλλες 7 συλλογικότητες της πόλης θα συγκροτήσουν κινηματικό μπλοκ με προσυγκέντρωση στις 17.00 στο Λ. Πύργο.

Το «Ξεκίνημα» Θεσσαλονίκης θα συμμετέχει στο κινηματικό μπλοκ για να διεκδικήσουμε όλοι/ες μαζί ένα Pride δημοκρατικό, που θα συνδιοργανώνεται από όποια ομάδα και όλους/ες που το επιθυμούν, για ένα Pride που θα στηρίζεται σε κινηματικές διαδικασίες και θα καλεί σε κοινούς αγώνες με την υπόλοιπη κοινωνία!

Εξαιρετικά πετυχημένη εκδήλωση της «Ενωτικής Αριστερής Συνεργασίας Πατησίων»

Την Τετάρτη 3 Ιούνη, πραγματοποιήθηκε η δεύτερη ανοιχτή εκδήλωση της Ενωτικής Αριστερής Συνεργασίας Πατησίων με θέμα «Που βαδίζει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – Τα καθήκοντα της Αριστεράς στην Ελλάδα και στην Ευρώπη». Ομιλητές της εκδήλωσης ήταν ο σ. Πολ Μέρφι  (βουλευτής από το Σοσιαλιστικό Κόμμα – «αδερφή» οργάνωση του «Ξ» στην Ιρλανδία) και ο Δημοσθένης Παπαδάτος – Αναγνωστόπουλος, μέλος της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ και υπεύθυνος της ιστοσελίδας Rednotebook.

Η εκδήλωση ήταν κάτι παραπάνω από πετυχημένη, καθώς περισσότερα από 75 άτομα την παρακολούθησαν και τέθηκαν πολλοί προβληματισμοί, ενώ έγιναν μια σειρά από ερωτήσεις και τοποθετήσεις. Στη συζήτηση μίλησαν επίσης ο σ. Χάρης Σιδέρης (απολυμένος από τη Vodafone) ο Δημήτρης Πετρόπουλος από την ΑΡΑΣ, ο Γιώργος Κολλιάς από τον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ και υποστηρικτής της Αριστερής Πλατφόρμας και ο Βασίλης Θεοφανόπουλος από την Κομμουνιστική Οργάνωση «Ανασύνταξη».

Πετρούπολη: Εκδήλωση ΟΚΤΑΝΑ και Πρωτοβουλίας των 1000

Τη Δευτέρα 15 Ιούνη, πραγματοποιήθηκε στο στέκι της ΟΚΤΑΝΑ στην Πετρούπολη εκδήλωση με θέμα «Ρήξη ή υποταγή;» την οποία συνδιοργάνωσαν η ΟΚΤΑΝΑ με την «Πρωτοβουλία των 1.000».

Ομιλητές ήταν η Μάνια Μπαρσέφσκι (μέλος Κ.Ε. ΣΥΡΙΖΑ) ο Πάνος Κοσμάς (εκ μέρους του R-Project) ο Παναγιώτης Σωτήρης (ΑΝΤΑΡΣΥΑ – ΑΡΑΝ) και ο Ανδρέας Παγιάτσος (εκπροσωπώντας το «Ξεκίνημα» και την «Πρωτοβουλία των 1000»).

Από την εκδήλωση πέρασαν περίπου 70 άτομα και η συζήτηση ήταν πολύ ζωντανή και ενδιαφέρουσα. Τόσο οι εισηγήσεις όσο και οι τοποθετήσεις που ακολούθησαν «έπιασαν» πολλά ζητήματα και κυρίως το που βαδίζει η διαπραγμάτευση, τις προοπτικές της ρήξης κλπ.

Από τα πιο σημαντικά σημεία ήταν η ενωτική διάθεση που βγήκε, για να «συναντηθούν» και να συντονίσουν το βηματισμό τους, οι δυνάμεις που είναι «υπέρ της ρήξης» με τους δανειστές, είτε βρίσκονται εντός είτε εκτός του ΣΥΡΙΖΑ – μια πρόταση που αντιπροσωπεύει το  «Ξ» και την Π-1000 και την οποία έθεσε από την αρχή της συζήτησης με καθαρό τρόπο ο σύντροφος Α. Παγιάτσος.

Ανοιχτή εκδήλωση της Λαϊκής Συνέλευσης Νέας Σμύρνης

Την Τετάρτη 3 Ιούνη, η Λαϊκή Συνέλευση πλ. Νέας Σμύρνης πραγματοποίησε ανοιχτή συνέλευση με θέμα «Η διαπραγμάτευση, το χρέος και οι πολιτικές εξελίξεις».

Σχεδόν 45 άτομα παρακολούθησαν τη συζήτηση, η οποία ήταν πολύ πλούσια, καθώς οι τοποθετήσεις όσων μίλησαν έδειξαν ότι ταυτόχρονα με τους προβληματισμούς υπάρχει η διάθεση για να «ανιχνευτεί» ο τρόπος μέσα από τον οποία θα χτιστεί ένα μαζικό λαϊκό κίνημα που να διεκδικεί πολιτικές ρήξης.

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,280ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,004ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
425ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα