Απο τη δράση μας

Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις για τις Σκουριές

Μπαράζ κλήσεων για απολογία και δίκη δέχονται τον τελευταίο καιρό οι αγωνιζόμενοι κάτοικοι της Χαλκιδικής και της Θεσσαλονίκης ενάντια στην εξόρυξη χρυσού. Το δικαστικό σύστημα, που μόνο «ουδέτερο» δεν είναι, έχει βαλθεί να τρομοκρατήσει τους αγωνιστές.

Συγκεντρώσεις καλούνται έξω από το δικαστικό μέγαρο Πολυγύρου σε κάθε τέτοια περίπτωση με σκοπό να δείξουν ότι το κίνημα δεν πρόκειται να σταματήσει μέχρι την αθώωση όλων των κατηγορουμένων! Όπως γράφουν στην ανακοίνωση τους οι Επιτροπές Αγώνα Χαλκιδικής και Θεσσαλονίκης ενάντια στην εξόρυξη χρυσού «Ο αγώνας για τη γη και την ελευθερία δεν είναι ούτε νόμιμος ούτε παράνομος, είναι δίκαιος»!

Την ίδια στιγμή, το Συμβούλιο της Επικρατείας με μια σειρά από αποφάσεις του, ενώ δεν παίρνει επί της ουσίας θέση για την καταστροφή που θα προκαλέσει η επένδυση, δικαιολογεί «τυπικά» τη νομιμότητα της «επένδυσης» της  Eldorado Gold.

Γι’ αυτό οι αγωνιζόμενοι ενάντια στην εξόρυξη κατεβαίνουν στην Αθήνα με συγκέντρωση έξω από το ΣτΕ και πορεία στο ΥΠΑΠΕΝ την Τετάρτη 3 Ιούνη. Όπως αναφέρουν «Τα περιθώρια εξαντλήθηκαν». Η κυβέρνηση πρέπει άμεσα να πάρει θέση και να νομοθετήσει για να σταματήσει η καταστροφή της  περιοχής!

Απετράπη η εκδήλωση της Χρυσής Αυγής στο Βόλο

Η μαζική συμμετοχή πολλών εκατοντάδων πολιτών στην αντιφασιστική συγκέντρωση που είχε καλέσει στις 24 Μάη η Αντιφασιστική Κίνηση Μαγνησίας και πολλές ακόμη συλλογικότητες, οργανώσεις και κόμματα της πόλης, απέτρεψε την πραγματοποίηση της εκδήλωσης της Χρυσής Αυγής στο Διμήνι Βόλου.

Σε σχετική της ανακοίνωση η Αντιφασιστική Κίνηση Μαγνησίας ανάφερε:

[…] Οι 15-20 Χρυσαυγίτες που είχαν έρθει και από πόλεις εκτός Βόλου (αφού η ΧΑ είχε κάνει κινητοποίηση δυνάμεων και από αλλού) κλείστηκαν στο πρώην Δημαρχείου Διμηνίου και προκάλεσαν ζημιές στο κτίριο. Επίσης ομάδα Χρυσαυγιτών προπηλάκισε τέσσερις αντιφασίστες αγωνιστές που κατευθύνονταν με το αυτοκίνητό τους στην αντιφασιστική συγκέντρωση. Εν τέλει οι νοσταλγοί του Χίτλερ φυγαδεύτηκαν με την βοήθεια της αστυνομίας γεγονός που ανέδειξε για άλλη μια φορά την πραγματική κοινωνική απομόνωση της ναζιστικής Χρυσής Αυγής και την απόλυτη αδυναμία κινητοποίησης της εκλογικής της βάσης

[…] Το μαζικό αντιφασιστικό κίνημα της πόλης πέτυχε μια σημαντική νίκη. Θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας με στόχο ο φασισμός να μπει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας και οι Χρυσαυγίτες ναζιστές βαθιά μέσα στη φυλακή!

Οικονομική ενίσχυση για το «Ξ», από συντρόφισσα, 200€ το μήνα

Η βίαιη φτωχοποίηση της ελληνικής κοινωνίας δεν θα μπορούσε να αφήσει ανεπηρέαστο και το  «Ξ». Τα οικονομικά της οργάνωσής μας βασίζονται στις συνδρομές των μελών, στις πωλήσεις της εφημερίδας μας καθώς και στις δράσεις οικονομικής ενίσχυσης που κάνουμε τακτικά. Όπως είναι ευνόητο η μείωση των εισοδημάτων των εργαζομένων, των ανέργων και της νεολαίας, είχε επίπτωση και στα έσοδα της οργάνωσης. Μόνο μέσα από τις μεγάλες οικονομικές θυσίες των συντρόφων/σσών κατάφερε το «Ξ» να κρατήσει τη λειτουργία και να συνεχίσει τους αγώνες του.

Μία επιπλέον απώλεια εσόδων προκύπτει από την ανοιχτή πληγή της μετανάστευσης νέων εργαζομένων σε χώρες του εξωτερικού. Ένας σημαντικός αριθμός και δικών μας συντρόφων/σών πήρε αυτόν τον δρόμο μην μπορώντας να βρει δουλειά εδώ. Οι μισθοί βέβαια στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης είναι σαφώς καλύτεροι από τους ελληνικούς, έτσι μια σειρά από σ. συνεισφέρουν οικονομικά στο  «Ξ».

Πρόσφατα είχαμε μια σημαντική συνεισφορά από την συντρόφισσα Κλαίρη Κουντούρη που δουλεύει αυτή τη στιγμή στη Γερμανία. Παρότι για τα γερμανικά δεδομένα ο μισθός της συντρόφισσας είναι χαμηλός, αποφάσισε να δίνει ένα σταθερό ποσό 200€ κάθε μήνα για την ενίσχυση του «Ξ». Είναι μια πάρα πολύ σημαντική συνεισφορά που μας επιτρέπει να ενισχύσουμε τις δραστηριότητες της Οργάνωσης σε μια σειρά τομείς με τελικό σκοπό το χτίσιμο μιας μαζικής επαναστατικής αριστεράς.

Εκδήλωση της «Ενωτικής Αριστερής Συνεργασίας Πατησίων» Τετάρτη 3/6

Την Τετάρτη 3 Ιούνη, η Ενωτική Αριστερή Συνεργασία Πατησίων πραγματοποιεί τη δεύτερη ανοιχτή της εκδήλωση με θέμα:

«Που βαδίζει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ; Τα καθήκοντα της Αριστεράς στην Ελλάδα και στην Ευρώπη»

Ομιλητές ο σ. Πολ Μέρφι (βουλευτής του Σοσιαλιστικού Κόμματος – CWI Ιρλανδίας) και ο Δημοσθένης Παπαδάτος – Αναγνωστόπουλος (υπεύθυνος της επιτροπής δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ και της ιστοσελίδας Rednotebook).

Στη συζήτηση θα παρέμβουν επίσης ο Δημήτρης Πετρόπουλος (ΑΡΑΣ) ο Γιώργος Κόλλιας (μέλος του ΣΥΡΙΖΑ 5ου διαμερίσματος και της Αριστερής Πλατφόρμας) και ο Βασίλης Θεοφανόπουλος (Κομμουνιστική Οργάνωση «Ανασύνταξη»).

Η εκδήλωση θα γίνει στον πολυχώρο ΕΚΣΤΑΝ (Πατησίων και Καυτοαντζόγλου 5 – 1ος όροφος) στις 19.30.

Συζήτηση της «Λαϊκής Συνέλευσης Ν. Σμύρνης», 3/6

Την Τετάρτη 3 Ιούνη στις 19.30 στο θεατράκι της πλατείας Καρύλλου, η Λαϊκή Συνέλευση Νέας Σμύρνης διοργανώνει νέα ανοιχτή συνέλευση – συζήτηση με θέμα:

«Η διαπραγμάτευση, το χρέος και οι πολιτικές εξελίξεις».

Ακολουθεί ένα σύντομο απόσπασμα από το κάλεσμα στην εκδήλωση:

«Το λαϊκό κίνημα πρέπει να βγει μπροστά σε αυτή την κρίσιμη φάση. Να πιέσει και να διεκδικήσει από την κυβέρνηση να μην υποχωρήσει σε αυτούς τους εκβιασμούς και να έρθει σε ρήξη με τους δανειστές… Η κυβέρνηση πρέπει να πάρει μια απόφαση: θα βάλει ως προτεραιότητα την αποπληρωμή του χρέους και την ικανοποίηση των αιτημάτων των δανειστών ή τα συμφέροντα και τις ανάγκες του εργαζόμενου λαού, προχωρώντας στην άρνηση πληρωμής και διαγραφή του χρέους και σε ρήξη με τους “εταίρους”;»

Φοιτητικές εκλογές στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο

Στις φοιτητικές εκλογές που πραγματοποιήθηκαν στις 13 Μάη στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο στην Κέρκυρα, η φοιτητική παράταξη που συμμετέχουν τα μέλη του «Ξ», η «Ρωγμή», κατέβηκε σε δύο σχολές, πετυχαίνοντας πολύ καλά αποτελέσματα. Συγκεκριμένα, στο Τμήμα Αρχειονομίας, Βιβλιοθηκονομίας και Μουσειολογίας η «Φοιτητική Συνεργασία», μετωπικό σχήμα στο οποίο συμμετέχει η Ρωγμή, πήρε την πρώτη θέση με τέσσερις έδρες και 65 ψήφους. Στο Τμήμα Τεχνών, Ήχου και Εικόνας, η συνεργασία της Ρωγμής και της νεοεμφανιζόμενης κινηματικής ανεξάρτητης παράταξης «Σύνθεση» κατέλαβε τις 7 από τις 9 έδρες συγκεντρώνοντας 73 ψήφους. Ολόκληρη την ανακοίνωση της «Ρωγμής» για τα αποτελέσματα μπορείτε να τη διαβάσετε στο site μας: «Φοιτητικές εκλογές στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο» – 20/05/2015

4ο Φεστιβάλ Υπερηφάνειας Θεσ/νίκης, 19-20/6

Στις 19 και 20 Ιούνη θα πραγματοποιηθεί το 4ο Φεστιβάλ Υπερηφάνειας στη Θεσσαλονίκη, που φέτος έχει σαν τίτλο: «Δικαιούμαι – απαιτώ: γάμο, όνομα, σεβασμό»!

Οι διήμερες εκδηλώσεις κορυφώνονται με την πορεία το Σάββατο 20 Ιούνη στις 19.30 στο Λευκό Πύργο.

Η συμμέτοχη στα Pride Θεσσαλονίκης είναι κάθε χρόνο και μεγαλύτερη, με τη ΛΟΑΤ κοινότητα να βγαίνει όλο και πιο μαζικά για να γιορτάσει και να διεκδικήσει τα δικαιώματά της.

Το «Ξ» Θεσσαλονίκης συμμετέχει στα Φεστιβάλ Υπερηφάνειας όπως και στον καθημερινό αγώνα ενάντια στην ομοφοβία, την τρανσφοβία και το σεξισμό.

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,236ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,009ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
423ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα