Aπό τη δράση μας

Εισαγγελία Βόλου – έρευνα ενάντια στην ΑΚΜ και το σ. Ν. Κανελλή

Μετά από ανώνυμη(!) καταγγελία ακροδεξιών η εισαγγελία Βόλου ξεκίνησε έρευνα ενάντια στην Αντιφασιστική Κίνηση Μαγνησίας (ΑΚΜ) και προσωπικά ενάντια στο σ. Νίκο Κανελλή, μέλος του «Ξ» και εκλεγμένο σύμβουλο στο δήμο του Βόλου.

Ο σ. Ν. Κανελλής κλήθηκε να δώσει κατάθεση στο Αστυνομικό Τμήμα της πόλης, σχετικά με καταγγελίες για «βίαιο εξαναγκασμό» κατοίκων του Βόλου να συμμετάσχουν σε εκδήλωση της ΑΚΜ!

Σε απάντηση στις παραπάνω θρασύδειλες, ανώνυμες καταγγελίες, η ΑΚΜ απάντησε, κατ’ αρχήν, με ανακοίνωση και στη συνέχεια με Συνέντευξη Τύπου στην οποία παραβρέθηκαν εκπρόσωποι από όλες σχεδόν (έλειπε το ΚΚΕ) τις συλλογικότητες της Αριστεράς.

Εκλογές στο Σωματείο της Vodafone

Στις 24 – 26/11 έγιναν οι εκλογές για την ανάδειξη νέου ΔΣ του Πανελλαδικού Σωματείου Εργαζομένων στη Vodafone. Οι εκλογές έγιναν μέσα σε ένα πολύ δύσκολο κλίμα, καθώς εκτός από τα «συνηθισμένα» προβλήματα που δημιουργεί η εργοδοτική τρομοκρατία, έπρεπε να αντιμετωπιστούν και οι προσπάθειες διάσπασης του πρωτοβάθμιου επιχειρησιακού σωματείου της Vodafone.

Παρά τις δυσκολίες οι εκλογές έγιναν και η συμμετοχή ήταν πολύ ικανοποιητική. Πρόεδρος στο νέο ΔΣ ψηφίστηκε η συντρόφισσα, μέλος του «Ξ», Ζακλίν Γκόρου.

Το νέο Δ.Σ. βρίσκεται αντιμέτωπο με κρίσιμα και σύνθετα ζητήματα όπως την υπογραφή νέας Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (ΕΣΣΕ) που αρνείται να υπογράψει η εργοδοσία, την αντιμετώπιση των προβλημάτων των ενοικιαζόμενων  που αποτελούν το 50% των εργαζομένων στην εταιρεία κ.α.

Ξεκίνησε η λειτουργία της «ΟΚΤΑΝΑ»

Μετά το πολύ πετυχημένο πάρτι εγκαινίων που πραγματοποιήθηκε στις 21 Νοέμβρη, το Κοινωνικό Στέκι «ΟΚΤΑΝΑ» στην Πετρούπολη ξεκινά τη λειτουργία του.

Σε ανοιχτή συνέλευση που έγινε στο τέλος του μήνα, αποφασίστηκε η διεξαγωγή δωρεάν σεμιναρίων δημοσιογραφίας, φωτογραφίας και αστροφυσικής και μαθημάτων ιταλικών, αγγλικών και Λυκείου. Δημιουργήθηκε επίσης ομάδα κινηματογράφου, ενώ στα σχέδια είναι η δημιουργία ομάδων θεάτρου και αθλητισμού.

Σκοπός της ΟΚΤΑΝΑ είναι να αποτελέσει ένα χώρο κινηματικής, πολιτικής και πολιτιστικής δράσης στην περιοχή.

Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις ενάντια στους πλειστηριασμούς

Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις σε Ειρηνοδικεία ενάντια στους πλειστηριασμούς λαϊκών κατοικιών.

Στη Νίκαια, για παράδειγμα, υπάρχει ραντεβού κάθε Τετάρτη έξω από το Ειρηνοδικείο και η παρέμβαση των παρευρισκόμενων έχει εμποδίσει τα «κοράκια» να «χτυπήσουν» τα σπίτια που έβγαιναν σε πλειστηριασμό. Το ίδιο συνέβη και στο Ειρηνοδικείο της Καλλιθέας.

Τα μέλη του «Ξ» συμμετέχουν στις παρεμβάσεις αυτές και παλεύουν για το χτίσιμο ενός μαζικού κινήματος αντίστασης στα σχέδια κράτους και τραπεζιτών.

Το κίνημα βέβαια πρέπει να κινείται προσεκτικά. Δε μας ενδιαφέρει να σταματήσουμε πλειστηριασμούς «μεγαλοκαρχαριών» που χρωστάνε εκατοντάδες χιλιάδες ή εκατομμύρια στην εφορία. Γι’ αυτό χρειάζεται ψάξιμο για το τι πλειστηριασμοί διενεργούνται ώστε να κινητοποιούμαστε υπέρ των φτωχών και εργατικών οικογενειών.

Θεσσαλονίκη: ανοιχτή συζήτηση για τον αγώνα στη Diamant

Εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ήταν η συζήτηση που οργάνωσε το «Ξ» Θεσσαλονίκης για τον αγώνα στη Diamant το Σάββατο 29/11 στο Στέκι Μεταναστών.

Η συζήτηση ξεκίνησε με ενημέρωση για τις συνθήκες εργασίας και την εκστρατεία, από απολυμένη της Diamant. Ακολούθησε συζήτηση στην οποία εργαζόμενοι που συμμετείχαν από πολλούς εργασιακούς χώρους πέρα από ερωτήσεις σχετικά με την κατάσταση στην Diamant κατέθεσαν την εμπειρία τους καθώς και τις προσπάθειες να οργανωθεί αντίσταση στην αυθαιρεσία των εργοδοτών.

Η εκστρατεία ενάντια στις εργασιακές συνθήκες και τις απολύσεις θα συνεχιστεί. 

Εκλογή της σ. Μαριάνθης Κυπρίδου στο Δ.Σ. της ΠΕΣΑ

Τέλη Νοέμβρη πραγματοποιήθηκαν οι εκλογές για την Πανελλήνια Ένωση Συντηρητών Αρχαιοτήτων (ΠΕΣΑ) ένα από τα πρωτοβάθμια σωματεία των εργαζομένων στο Υπουργείο Πολιτισμού.

Στις εκλογές η πλειοψηφούσα παράταξη, «Ενιαίο ψηφοδέλτιο», διατήρησε τις έδρες της σημειώνοντας όμως πτώση σε ψήφους, ενώ δεύτερη δύναμη ήρθε η Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση (ΕΑΚ) κερδίζοντας άλλη μία έδρα (σύνολο 2). Η ΕΑΚ είναι αριστερή συνδικαλιστική κίνηση στην οποία συμμετέχουν δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ και της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς (ΑΝΤΑΡΣΥΑ, Ξεκίνημα κα).

Η σ. Μαριάνθη Κυπρίδου συμμετείχε στο ψηφοδέλτιο της ΕΑΚ και εκλέχτηκε μέλος του ΔΣ και αντιπρόσωπος στην Ομοσπονδία των εργαζομένων του ΥΠ.ΠΟ.

Βάρη: προκήρυξη του Antinazi Zone για το «νέο Λύκειο»

Τα μέλη του «Ξ» και του Antinazi Zone στη Βάρη μοιράζουν στα σχολεία της περιοχής κείμενο για τις αλλαγές που επιχειρεί η κυβέρνηση στη λειτουργία του Λυκείου.

Με το «νέο Λύκειο» θεσπίζονται οι εξετάσεις πανελλαδικού τύπου από την Α’ Λυκείου, εντατικοποιώντας τις σπουδές και δίνοντας επιπλέον «πελατεία» στα φροντιστήρια. Στα ΕΠΑΛ, καταργήθηκαν ειδικότητες ενώ η «προαιρετική μαθητεία» μετά την 3η τάξη του ΕΠΑΛ, δίνει τη δυνατότητα στις επιχειρήσεις να επιδοτούνται για να προσλάβουν «μαθητές» με χαμηλούς μισθούς και μηδενικά δικαιώματα. Το μαθητικό κίνημα έδωσε μια πρώτη απάντηση στις αρχές Νοέμβρη, με πάνω από 500 καταλήψεις σχολείων, ένα βήμα όμως που έμεινε μισό.

Ν. Ιωνία: Μεγάλη συμμετοχή στο πάρτι του «Ποδονίφτη»

Την Παρασκευή 28 Νοέμβρη πραγματοποιήθηκε πάρτι οικονομικής ενίσχυσης του Ποδονίφτη. Πάνω από 150 άτομα πέρασαν από το χώρο, μεταξύ των οποίων βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και οι δήμαρχοι Νέας Ιωνίας Ηρ. Γκότσης και Χαλανδρίου Σ. Ρούσσος.

Ο Ποδονίφτης είναι ένα έντυπο που μόλις κυκλοφόρησε το πρώτο του τεύχος. Μέχρι στιγμής στα μοιράσματα που έχουν γίνει έχουν μοιραστεί πάνω από 2.500 φύλλα.

Στόχος του Ποδονίφτη είναι η δημιουργία ενός χώρου διαλόγου και καλλιέργειας γόνιμου εδάφους για κοινή δράση της Αριστεράς στη Νέα Ιωνία (και γενικότερα φυσικά) και για την παρέμβασή της τόσο στο τοπικό όσο και στο κεντρικό κίνημα, σε όλες του τις εκφάνσεις.

«Ξ» Πατησίων – συνεστίαση

Η τοπική οργάνωση του Ξεκινήματος στα Πατήσια οργανώνει συνεστίαση το Σάββατο 20 Δεκέμβρη στις 9μμ, στην ταβέρνα «Το μπεγλέρι του Νικόλα» στην Ριζούπολη.

Η διεύθυνση είναι Χριστιανουπόλεως & Κρώμνης 2.

Η πρόσκληση κοστίζει 15 ευρώ και περιλαμβάνει:

  • Ποικιλία κρεατικών ανά 4 άτομα
  • Σαλάτα ανάμεικτη ανά 4 άτομα
  • Πατάτες τηγανητές ανά 4 άτομα
  • Φέτα/τζατζίκι ανά 4 άτομα
  • Κρασί(λευκό ή κόκκινο) και σόδες απεριόριστα

Θα έχουμε μαζί μας την κομπανία  «η παρέα του Βύρωνα» (μπουζούκι-κιθάρα-2 φωνές) με ρεμπέτικα-λαικά και έντεχνα.

Για πληροφορίες-κρατήσεις στο 6937424160 (Γιάννης) και 2102533664 (το τηλ του μαγαζιού).

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,280ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,004ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
425ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα