Από τη δράση μας

Τα μέλη του «Ξ» συμμετέχουν σε συνδικαλιστικές παρατάξεις, τοπικές κινήσεις, αντιφασιστικές επιτροπές κλπ. Παρακάτω παρουσιάζουμε μερικές από τις δράσεις μας του περασμένου 15ήμερου.

Του Πάρη Μακρίδη

Ιερισσός

Το Σάββατο 25 Μαΐου πραγματοποιήθηκε μεγάλη συναυλία στην Ιερισσό της Χαλκιδικής ενάντια στα μεταλλεία χρυσού. Στη συναυλία αυτό, πάνω από 10.000 άνθρωποι από όλες τις μεριές της Ελλάδας φώναξαν ένα τεράστιο ΟΧΙ στην καταστροφή του περιβάλλοντος και των τοπικών κοινωνιών στο όνομα του κέρδους και στην κρατική καταστολή. Τα μέλη του «Ξ» στήριξαν και συμμετείχαν στη συναυλία-κινητοποίηση, μοιράζοντας φυλλάδια και μιλώντας με τον κόσμο. Η προκήρυξη που μοίραζαν οι σ. εδώ: https://xekinima.org/arthra/view/article/ierissos-synexizoyme-ton-agona-prokiryksi-toy-ks-gi/

Αργαλαστή Πηλίου – κινητοποίηση ενάντια στη φασιστική συγκέντρωση

Το Σάββατο 25 Μαΐου, η Χρυσή Αυγή είχε προγραμματίσει συγκέντρωση στην Αργαλαστή Πηλίου. Το γεγονός αυτό κινητοποίησε τις αντιφασιστικές δυνάμεις της περιοχής και, κυρίως, τους κατοίκους της ίδιας της περιοχής. Τελικά η συγκέντρωση δεν απετράπη, καθώς τα κόμματα της μαζικής Αριστεράς (ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ) δεν κινητοποίησαν τον κόσμο τους. Στην αντιφασιστική συγκέντρωση συμμετείχαν η Αντιφασιστική Κίνηση Μαγνησίας (στην οποία παίζει πολύ ενεργό ρόλο το «Ξ») και δυνάμεις της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς και των Αναρχικών/Αντιεξουσιαστών. Παρά την αδράνεια και απουσία της μαζικής Αριστεράς, το αντιφασιστικό κίνημα έκανε μια δυναμική εμφάνιση στην Αργαλαστή, παρότι δεν κατάφερε τελικά να αποτρέψει την εκδήλωση των φασιστών. Από το πρωί του Σαββάτου δεκάδες αντιφασίστες «όργωσαν» την Αργαλαστή μοιράζοντας αντιφασιστικές προκηρύξεις στη λαϊκή αγορά, τα καφενεία και τα σπίτια. Το απόγευμα περίπου 100 διαδηλωτές συμμετείχαν στην αντιφασιστική συγκέντρωση. (Για περισσότερα δείτε: www.xekinima.org, 27/05/2013, Αργαλαστή Πηλίου – Συμπεράσματα από μια φασιστική συγκέντρωση που μπορούσε να είχε αποτραπεί)

Θεσσαλονίκη – μέρα κοινωνικής αλληλεγγύης από την Αντιφασιστική Επιτροπή Γειτονιάς (Φαλήρου-Αγ. Τριάδας-Ευζώνων)

Την Κυριακή 26 Μαΐου η αντιφασιστική επιτροπή Φαλήρου-Αγ. Τριάδας-Ευζώνων διοργάνωσε, για πέμπτη φορά, την καθιερωμένη πια μηνιάτικη μέρα κοινωνικής αλληλεγγύης, με βασική θεματική τη στήριξη τη στήριξη στο 2ο pride Θεσ/νίκης που θα γίνει 14-15 Ιούνη. Είχαμε παζάρι χωρίς μεσάζοντες, στο οποίο συμμετείχαν πάνω από 20 παραγωγοί, διανομή τροφίμων σε οικογένειες που έχουν ανάγκη, συλλογική κουζίνα, ανταλλακτικό παζάρι ρούχων και βιβλίων κοκ. Στην ημέρα κοινωνικής αλληλεγγύης συμμετείχε και η Homophonia, υπό την αιγίδα της οποία διοργανώνεται το pride, και είναι η βασική οργάνωση για τα δικαιώματα της ΛΟΑΤ κοινότητας. Η συμμετοχή ήταν μαζικότατη και η όλη δράση είχε το χαρακτήρα ενός μικρού φεστιβάλ.

Εθνική Τράπεζα

Στο χώρο των εργαζομένων στην ΕΤΕ, στη Βόρεια Ελλάδα, το «Ξ» παίζει ενεργό ρόλο στις διαδικασίες βάσης που έχουν ως σκοπό την από τα κάτω κινητοποίηση του κλάδου, με δεδομένο ότι οι συνδικαλιστικές ηγεσίες του σωματείου δεν κινούνται με τίποτα. Το Σάββατο 18 Μάη έγινε η δεύτερη συνάντηση εργαζομένων που συμμετέχουν στη σχετική πρωτοβουλία στα γραφεία του Συλλόγου στη Θεσ/νίκη. Η επόμενη συνάντηση ορίστηκε για τις 14 Ιούνη. Αναλυτικά δείτε τη σελίδα 7.

Ψυχική Υγεία

Μέλη του «Ξ» παίζουν πολύ ενεργό ρόλο στα εργατικά σωματεία που δραστηριοποιούνται στο χώρο της Ψυχικής Υγείας, έναν χώρο που έχει δεχτεί ισχυρά χτυπήματα από τις μνημονιακές πολιτικές. Στα πλαίσια αυτά, το σωματείο ΣΕΨΑΕΚΟ διοργάνωσε συζήτηση με θέμα την κατάσταση των δομών Ψυχικής Υγείας και την ανάγκη οργάνωσης των ίδιων των εργαζομένων έτσι ώστε να αποκρούσουν τις επιθέσεις που δέχονται. Αναλυτικά για την εκδήλωση του ΣΕΨΑΕΚΟ δείτε σελ. 6

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,247ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,002ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
425ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα