Aπό τη δράση μας

Εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη για τον αγώνα στη Diamant, 29/11

Το «Ξ» Θεσσαλονίκης διοργανώνει εκδήλωση με θέμα: «Ο αγώνας στη Diamand, η εργασία «λάστιχο», η αυθαιρεσία της εργοδοσίας και πως την αντιμετωπίζουμε», το Σάββατο 29 Νοέμβρη στις 19.00 στο Στέκι Μεταναστών (Ερμού 23 με Βενιζέλου) με ομιλήτριες τις απολυμένες από τη Diamant. 

Για τον αγώνα αυτό δείτε αναλυτικό άρθρο-μαρτυρία απολυμένης στη σελίδα 6.

Νίκαια: Κινητοποίηση ενάντια στους πλειστηριασμούς

Κυβέρνηση και Τρόικα θέτουν πολύ ψηλά στην ατζέντα τους το ενδεχόμενο της μερικής ή πλήρους απελευθέρωσης πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας από τις τράπεζες. Αυτό που συζητιέται είναι η αλλαγή του πλαισίου που υπάρχει μέχρι στιγμής και λήγει στις 31 Δεκέμβρη (το οποίο θέτει κάποιες προϋποθέσεις που πρέπει να πληρούνται για να μπορεί μια τράπεζα να πλειστηριάσει πρώτη κατοικία). 

Με βάση αυτή την κατάσταση, συλλογικότητες σε αρκετές γειτονιές της Αττικής, κινητοποιούνται στα Ειρηνοδικεία, κάθε Τετάρτη μεταξύ 16.00 – 17.00, και μπλοκάρουν τις προσπάθειες των «κορακιών» να βάλουν χέρι στη λαϊκή κατοικία. 

Έτσι, την Τετάρτη 19 Νοέμβρη πραγματοποιήθηκε η πρώτη παρέμβαση στο Ειρηνοδικείο της Νίκαιας από συλλογικότητες της περιοχής, μεταξύ των οποίων και η «Πρωτοβουλία στις γειτονιές της Νίκαιας ενάντια στη Φτώχεια και το Φασισμό». 

Σχεδόν 50 άτομα μπλοκάραμε τον πλειστηριασμό σπιτιού από την Alpha Bank. Ο αγώνας μας δεν σταματά εδώ καθώς θα δίνουμε το παρόν κάθε Τετάρτη με σκοπό την αποτροπή πλειστηριασμών λαϊκών κατοικιών.

Δεν πρόκειται να αφήσουμε κανέναν συμπολίτη μας στο δρόμο!

Σταματάμε τους πλειστηριασμούς!

Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη!

Συνέντευξη του Ν. Κανελλή στο «Θεσσαλία TV»

Οι εξελίξεις στα δημοτικά πράγματα του Βόλου είναι ιδιαίτερα ταραχώδεις από την πρώτη μέρα της νέας δημοτικής αρχής του κ. Μπέου. Ανάμεσα στα ζητήματα που έχουν προκαλέσει αντιπαράθεση είναι και τα μέτρα που παίρνει η νέα δημοτική αρχή σε ότι αφορά τα αδέσποτα. Ο Δήμος Βόλου πρόσφατα αποφάσισε να δώσει σε ιδιώτη τις υπηρεσίες για τη περισυλλογή και φύλαξη των αδέσποτων ζώων, με μια λογική όμως μαντρώματός τους και χωρίς καμιά μέριμνα ουσιαστικής φροντίδας και απελευθέρωσής τους. 

Η αντιπαράθεση αυτή μεταφέρθηκε και στο εσωτερικό της αριστερής παράταξης «Δρόμοι Συνεργασίας, Ανατροπής και Αλληλεγγύης», που αποτελεί τη δεύτερη δύναμη στο δημοτικό συμβούλιο. Στη γενική συνέλευση της παράταξης που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 12 Νοεμβρίου ο σ. Νίκος Κανελλής άσκησε κριτική στον πρώτο επιλαχόντα της παράταξης, Γ. Γρηγορίου, ότι με άρθρο του υιοθετεί τις πρακτικές του Μπέου. 

Απέναντι στην πολιτική κριτική ο Γ. Γρηγορίου αντέδρασε με απολίτικο και σχεδόν τραμπούκικο τρόπο πετώντας έναν καφέ προς το σ. Νίκο Κανελλή. Το περιστατικό πήρε δημοσιότητα στην τοπική επικαιρότητα και με αυτό σαν αφορμή ο σ. Νίκος Κανελλής μίλησε στον τηλεοπτικό σταθμό «Θεσσαλία TV» (ανάμεσα σε άλλα τοπικά μέσα ενημέρωσης) αναφερόμενος και σε όλα τα ζητήματα που έχουν ανοίξει στην πόλη αλλά και στην νέα δημοτική αρχή του κ. Μπέου. Μπορείτε να δείτε όλη τη συνέντευξη στο site του «Ξ» (www.xekinima.org) με τίτλο «Ο σ. Ν. Κανελλής στο ”Θεσσαλία TV” για αντιπαραθέσεις και πολιτική πόλωση στο Βόλο», ημ/νία 15 Νοέμβρη. 

Πετρούπολη: εγκαίνια της «ΟΚΤΑΝΑ»

Την Παρασκευή 21/11 στον ανακαινισμένο με πολύ μεράκι χώρο της Καραϊσκάκη 60 πραγματοποιήθηκε το πάρτι το οποίο εγκαινίασε την λειτουργία της ΟΚΤΑΝΑ. 

Η ΟΚΤΑΝΑ, εμπνευσμένη από τις ανάγκες των καιρών, συσπείρωσε κόσμο της Αριστεράς από την Πετρούπολη και προχώρησε στην ίδρυση και λειτουργία ενός Κοινωνικού Στεκιού. Στο χώρο αυτό αισιοδοξούμε να οργανώσουμε ποικίλες δράσεις όπως αλληλέγγυα μαθήματα, παιδικό στέκι, κοινωνικό φροντιστήριο, λογοτεχνική ομάδα, κινηματογραφική λέσχη, ανταλλακτική βιβλιοθήκη κ.α.

Άνθρωποι όλων των ηλικιών της τοπικής κοινωνίας παρευρέθηκαν στα εγκαίνια, επιβεβαιώνοντας ότι οι κοινωνικοί χώροι έκφρασης είναι πράγμα άμεσα αναγκαίο για όλους μας. 

Υπήρξε όμως και η έντονη παρουσία κομματιών της Αριστεράς, πράγμα που δίνει το στίγμα της ανάγκης της κοινωνίας για ενότητα και συσπείρωση γύρω από δυναμικά εγχειρήματα, που στόχο έχουν ναι μεν να βελτιώσουν την καθημερινότητα μας, αλλά και μέσα από αυτά να δοθούν μάχες για άλλα προβλήματα που μόνο όλοι μαζί μπορούμε να λύσουμε.

«Ποδονίφτης» – Νέα Ιωνία: πάρτι οικονομικής ενίσχυσης 28/11 

Η συντακτική ομάδα του Ποδονίφτη διοργανώνει πάρτι οικονομικής ενίσχυσης, την Παρασκευή 28 Νοέμβρη, στις 9.00 το βράδυ, στο παραδοσιακό στέκι της Ν. Ιωνίας, το καφενείο του Μπούρχα.

Ο Ποδονίφτης είναι ένα έντυπο που μόλις κυκλοφόρησε το πρώτο του τεύχος. Στόχος του είναι η δημιουργία ενός χώρου διαλόγου και καλλιέργειας γόνιμου εδάφους για κοινή δράση της Αριστεράς στη Νέα Ιωνία (και γενικότερα φυσικά) και για την παρέμβασή της τόσο στο τοπικό όσο και στο κεντρικό κίνημα, σε όλες του τις εκφάνσεις.

«Παιδικό Στέκι Πετρούπολης» και «Σπάμε τους Μεσάζοντες» – 300 άτομα στην εκδήλωση

Μαζική ήταν η συμμετοχή γονιών και παιδιών στην εκδήλωση που συνδιοργάνωσαν η «Πρωτοβουλία Πολιτών για ένα Παιδικό Στέκι στην Πετρούπολη» και το «Σπάμε τους Μεσάζοντες» για τη συμπλήρωση 41 χρόνων από την εξέγερση του Πολυτεχνείου την Κυριακή 16 Νοέμβρη. 

Σχεδόν 300 άτομα πέρασαν από την πλατεία Ηρώ, σε ένα πρωινό γεμάτο πλούσιες δραστηριότητες. 

Στο χώρο υπήρχε ανταλλακτικό παζάρι, παιδική ζωγραφική, μουσική του αγώνα του Πολυτεχνείου, ενώ διαβάστηκε και η ιστορία της εξέγερσης από ένα παιδικό βιβλίο. 

Τα παιδιά φτιάξανε ένα πανό, πραγματοποιώντας με αυτό μια μικρή «πορεία-αναπαράσταση των γεγονότων», σε πολύ καλό κλίμα.

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,280ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,004ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
425ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα