Από τη δράση μας

Ελιά Λεμόνι: συνεχίζεται η εκστρατεία ενάντια στις απολύσεις

Πάνω από 2.000 προκηρύξεις για την υπόθεση των εργασιακών συνθηκών που επικρατούν στον όμιλο Ελιά Λεμόνι μοιράστηκαν στο Αντιρατσιστικό φεστιβάλ Θεσ/νικης που φέτος πραγματοποιήθηκε στη παραλία.

Ενημερώθηκε πολύς κόσμος, ανάμεσά τους πελάτες των εστιατορίων του ομίλου, που δεν γνώριζε για τη κατάσταση που επικρατεί εκεί καθώς δε συνηθίζεται σήμερα να βγαίνουν τέτοιες υποθέσεις εργοδοτικής αυθαιρεσίας δημοσίως. Επειδή πολλοί εργοδότες εκμεταλλεύονται την οικονομική κατάσταση και τις στρατιές ανέργων που υπάρχουν, ξεπερνούν πολλές φορές τα νομικά όρια αυθαιρετώντας συνεχώς κατά των εργαζομένων. Τέτοιες υποθέσεις πρέπει να βγαίνουν δημοσίως όταν οι εργοδότες «αποφασίζουν και διατάζουν»! Πρέπει να συζητιούνται και να διαχέονται μέσα στο ευρύτερο κίνημα, όπως π.χ. το αντιρατσιστικό, για να υπάρχει σύνδεση των κινημάτων και άρα μεγαλύτερη πίεση στους εργοδότες.

Έτσι κι αλλιώς η μάχη ενάντια στην εκμετάλλευση και τη βαρβαρότητα που μας «σερβίρουν» προϋποθέτει και μάχες ενάντια στο ρατσισμό και σε κάθε διάκριση που προσπαθεί να διασπάσει το κοινό αγώνα που πρέπει να δοθεί από τη μεριά του κόσμου της εργασίας, των μεταναστών, του γυναικείου και lgbt κινήματος και της κοινωνικής πλειοψηφίας!

 

Θεσ/νίκη 5 Ιούλη: εκδήλωση «Ξ» για τα Ιουλιανά του 1917 στο ΤΑΚΙΜ

«Ιουλιανά 1917: Πως η επανάσταση πορεύτηκε από το Φλεβάρη στον Οκτώβρη» 

Φέτος συμπληρώνονται 100 χρόνια από την Οκτωβριανή επανάσταση του 1917, του μεγαλύτερου γεγονότος στην ιστορία του διεθνούς εργατικού κινήματος.

Με αυτή την αφορμή, το «Ξεκίνημα» Θεσ/νίκης διοργανώνει σειρά εκδηλώσεων σε συγκεκριμένες ημερομηνίες, σε μια προσπάθεια να κρατηθεί ζωντανή η ιστορική μνήμη, να αποκαλυφθεί η πολλαπλή παραχάραξη των γεγονότων και να εξαχθούν πολιτικά συμπεράσματα για το σήμερα.

Η πρώτη από αυτές τις εκδηλώσεις έγινε το Φλεβάρη και συζητήσαμε τα γεγονότα της πρώτης επανάστασης που έδιωξε τον Τσάρο. Η δεύτερη συζήτηση αφορά τα γεγονότα ανάμεσα στις δύο κορυφαίες στιγμές του 1917 και έχει τίτλο:

«Ιουλιανά 1917: Πως η επανάσταση πορεύτηκε από το Φλεβάρη στον Οκτώβρη»

Η εκδήλωση θα γίνει την Τετάρτη 5 Ιούλη στις 8 μ.μ. στο χώρο ΤΑΚΙΜ (Κατούνη 25)

[ο χώρος κλιματίζεται]

Την εισήγηση θα κάνει ο Παναγιώτης Βογιατζής, μέλος της συντακτικής επιτροπής του περιοδικού «Μαρξιστική Σκέψη» και του «Ξεκινήματος».

Περισσότερα κείμενα και αναλύσεις σχετικά με το 1917 μπορείτε να δείτε στο 1917.xekinima.org και στο fb: 1917, η χρονιά που άλλαξε τον κόσμο

 

Παρέμβαση στις εκδόσεις «Ταξιδευτής»

Την Τρίτη 4 Ιούλη, πραγματοποιήθηκε παρέμβαση, από 30 άτομα, στις εκδόσεις «Ταξιδευτής» στην οδό Βαλτετσίου στα Εξάρχεια, στην οποία συμμετείχαν η Αναρχοσυνδικαλιστική κίνηση Ροσινάντε και το Ξεκίνημα. Η διαμαρτυρία είχε να κάνει με το γεγονός ότι ο εκδότης όφειλε δεδουλευμένα σε συνεργάτες του και αρνιόταν να πληρώσει.

 

Εκδηλώσεις «Π»

Το «π – Χώρος κινημάτων, Αλληλεγγύης και Πολιτισμού», λίγο πριν κλείσει για τις απαραίτητες ανάσες του καλοκαιριού, διοργανώνει μια σειρά από εκδηλώσεις.

Την Τετάρτη 5 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί η τελευταία Συνέλευση του στεκιού, στις 7.00 μ.μ. όπου θα γίνει ένα απολογισμός από την πλούσια δράση της πρώτης περιόδου του στις γειτονιές των Κ. Πατησίων. Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στην εκστρατεία για το πάρκο που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Καμπούρογλου και Σαμαρά, προκειμένου να αναβαθμιστεί τόσο το πάρκο όσο και η ποιότητα ζωής και διασκέδασης των μικρών και μεγάλων κατοίκων της περιοχής.

Ταυτόχρονα, οι παρεμβάσεις με μοίρασμα υλικού για το πάρκο και η συλλογή υπογραφών συνεχίζεται κάθε Τετάρτη.

Επίσης θα σχεδιαστούν τα επόμενα βήματα των δράσεων. Ήδη υπάρχει ο σχεδιασμός για ένα παιδικό φεστιβάλ τον Σεπτέμβρη.

Την ίδια μέρα, στις 9.00 μετά το τέλος της Συνέλευσης, θα πραγματοποιηθεί Κοκτέιλ Πάρτι, στην ταράτσα του χώρου για να διασκεδάσουμε και να δροσιστούμε με χαλαρή μουσική, κοκτέιλ, παγωμένες μπύρες και παγωτά. Ενώ τη Πέμπτη 6 Ιούλη, οι θερινές προβολές συνεχίζονται με την ταινία «Do the right thing» του Spike Lee.

Έτσι το «Π» κλείνει την φετινή σεζόν με τον καλύτερο τρόπο και ανανεώνει το ραντεβού του για τα τέλη Αυγούστου.

 

Το 24ο κάμπινγκ Antinazi zone-YRE πλησιάζει!

Οι μέρες ζυγώνουν. Το 24ο κάμπινγκ Antinazi zone-YRE στο Πευκί στην Βόρεια Εύβοια πλησιάζει.

Η εκστρατεία είναι στο φόρτε της. Έχουν ήδη μοιραστεί πάνω από 60.000 φυλλάδια, έχουν κολληθεί χιλιάδες αφίσες, έχουν μπει πανό σε αρκετές περιοχές, έχει γίνει μια αρκετά μεγάλη ηλεκτρονική διακίνηση στα social media. Τα 2 προηγούμενα Σαββατοκύριακα ήμασταν στα αντιρατσιστικά φεστιβάλ της Θεσσαλονίκης, του Βόλου και της Αθήνας.

Παράλληλα ολοκληρώνεται το πρόγραμμα των συζητήσεων, των προβολών, των συναυλιών και των εργαστηρίων και θα ανακοινώνεται σταδιακά στο σάιτ του κάμπινγκ, www.campingyre.gr. Οι διάφορες ομάδες εθελοντών (αυτοδιαχειριζόμενη κουζίνα, τεχνική ομάδα, κ.α.) κάνουν ότι μπορούν ώστε να είναι όλα έτοιμα στην ώρα τους.

Όλα δείχνουν ότι θα έχουμε ακόμα μία πολύ ωραία διοργάνωση με εκατοντάδες συμμετέχοντες από όλη την Ελλάδα αλλά και από ΗΠΑ, Ιρλανδία, Αυστρία, Γερμανία, Ισπανία, Κύπρο και αλλού.

Μια πραγματική εναλλακτική και αυτοδιαχειριζόμενη πολιτεία στήνεται με μεράκι και επιμέλεια. Όπως συμβαίνει 24 καλοκαίρια τώρα.

Ακόμα το σκέφτεστε;

Για περισσότερες πληροφορίες, δηλώσεις συμμετοχής, τις αναχωρήσεις, τον τρόπο πληρωμής, τις εκπτώσεις κοκ, δείτε στην σελίδα μας www.campingyre.gr.

 

Εκπτώσεις στα ΚΤΕΛ για όσους συμμετέχουν στο 24ο κάμπινγκ Antinazizone-YRE

Ενημερώνουμε τους φίλους και τις φίλες που δεν θα έρθουν μαζί μας με την οργανωμένη αναχώρηση της Παρασκευής 28/7 από Αθήνα ότι μπορούν να έρθουν οποιαδήποτε άλλη μέρα επιθυμούν και να έχουν έκπτωση 50% στο εισιτήριο του ΚΤΕΛ από Αθήνα για Πευκί. Η τιμή με την έκπτωση 50% είναι 9.90 € ανά διαδρομή συν 3.70 € το εισιτήριο του φέρι μποτ από Αρκίτσα για Αιδηψό.

Το δρομολόγιο από Αθήνα για Πευκί ξεκινά καθημερινά στις 14.45 το μεσημέρι ενώ το Σάββατο υπάρχει ένα επιπλέον δρομολόγιο στις 06.45 το πρωί.

Τα ΚΤΕΛ Εύβοιας στην Αθήνα βρίσκονται στα πρακτορεία της οδού Λιοσίων και το τηλ επικοινωνίας είναι 210 8317186 & 210 8317153.

Προϋπόθεση για την παροχή της έκπτωσης από τα εκδοτήρια των εισιτηρίων είναι να βρίσκεστε στην σχετική λίστα ονομάτων που δίνουμε 24 ώρες πριν την αναχώρηση σας στα ΚΤΕΛ και με όριο τα 8 άτομα ανά δρομολόγιο.

Για να μπείτε στην λίστα ονομάτων πρέπει να έχετε επικοινωνήσει μαζί μας και να έχετε προπληρώσει την διαμονή σας στο κάμπινγκ.

 

Και νέες εκπτώσεις στα φέρι μποτ για το Πευκί

Ενημερώνουμε τους φίλους και τις φίλες ότι εξασφαλίσαμε σημαντικές εκπτώσεις στην γραμμή των φέρι μποτ από Αρκίτσα για Αιδηψό και από Γλύφα για Αγιόκαμπο για όσους επιλέξουν να έρθουν με δικό τους μεταφορικό μέσο στο 24ο κάμπινγκ Antinazi Zone-YRE στο Πευκί της Βόρειας Εύβοιας από 28/7-6/8.

Συγκεκριμένα θα έχουν 20% έκπτωση στα εισιτήρια επιστροφής άτομα, ΙΧ και μηχανές όσοι ταξιδέψουν με δικό τους μέσο. Μόνη προϋπόθεση είναι να έχουν προμηθευτεί και να επιδείξουν στα εκδοτήρια εισιτηρίων την ειδικά κάρτα της διοργάνωσης καθώς και το απόκομμα του εισιτηρίου που ήρθαν είτε από Αρκίτσα για Αιδηψό είτε από Γλύφα για Αγιόκαμπο.

Οπότε φυλάξτε το εισιτήριο με το οποίο έρχεστε στο κάμπινγκ, προμηθευτείτε από τους διοργανωτές την ειδική κάρτα και έχετε 20% έκπτωση στα εισιτήρια επιστροφής από Αγιόκαμπο για Γλύφα ή από Αιδηψό για Αρκίτσα άτομα, αυτοκίνητα ή μηχανές.

Πληροφορίες για τα δρομολόγια των φέρι μποτ μπορείτε να δείτε στο www.ferriesedipsos.gr

 

(Και) οικογενειακές καταστάσεις στο 24ο κάμπινγκ Antinazizone – YRE

Στο κάμπιγνκ Antinazi zone – YRE γεφυρώσαμε το χάσμα γενεών.

Πριν από 24 χρόνια ξεκινήσαμε σαν διοργάνωση που απευθυνόταν κυρίως στη νεολαία.

Με την πάροδο των χρόνων είδαμε ότι μπορούμε να συνδυάσουμε διαφορετικές ηλικίες και ανάγκες, όχι μόνο χωρίς κανένα πρόβλημα αλλά με όλη τη θετική ενέργεια που βγαίνει από τη συνύπαρξη των διαφορετικών γενεών.

Τώρα πλέον και οι οικογένειες θα βρουν τη δική τους θέση στο κάμπινγκ, σε ειδικό χώρο προορισμένο για οικογένειες με μεγάλες σκηνές, κτλ. Θα λειτουργήσει και φέτος το Παιδικό Στέκι με καθημερινές δραστηριότητες για τα παιδιά. Μέσα στο κάμπινγκ υπάρχει παιδική χαρά, καθώς και πινγκ πονγκ, ποδοσφαιράκι, κλπ, για τους μικρούς αλλά και τους μεγαλύτερους φίλους. Στην αυτοδιαχειριζόμενη ταβέρνα μας υπάρχουν σε πολύ φτηνές τιμές καθημερινά πρωινά και μεσημεριανά γεύματα με πρόβλεψη για χορτοφάγους, ενώ το βράδυ υπάρχουν οι νοστιμιές του μπάρμπεκιου.

Οι τιμές για τα παιδιά είναι, ως 6 ετών δωρεάν και από 6-12 ετών έκπτωση 50%, δηλαδή 3 ευρώ την ημέρα.

Κάθε οικογένεια πρέπει να φέρνει τη δική της σκηνή, καθώς δεν διατίθεται υπηρεσία ενοικίασης σκηνών.

Τα κατοικίδια είναι ευσπρόδεκτα, αρκεί να διαθέτουν βιβλιάριο υγείας, να είναι εμβολιασμένα και υπό την επίβλεψη των ιδιοκτητών τους.

Τα αυτοκίνητα και οι μηχανές θα μπορούν να μπουν στο κάμπινγκ μόνο κατά την άφιξη και την αναχώρηση για φόρτωμα και ξεφόρτωμα. Υπάρχει άνετος και δωρεάν χώρος για πάρκινγκ έξω από το κάμπινγκ.

Για θέματα υγείας, πέρα από τα βασικά που θα υπάρχουν στο κάμπινγκ για μικροπροβλήματα, είμαστε σε επικοινωνία με το τοπικό Κέντρο Υγείας.

Να θυμάστε πάντα ότι οι διοργανωτές δεν είμαστε μια κερδοσκοπική επιχείρηση με υπαλλήλους, αλλά μια αντιρατσιστική κινηματική συλλογικότητα, που δρα με βάση τις αρχές της ισότητας, της αλληλεγγύης και του εθελοντισμού. Επομένως θα ζητήσουμε και τη δική σας συνδρομή σε οτιδήποτε νομίζετε ότι μπορείτε και θέλετε να βοηθήσετε.

Για οτιδήποτε χρειαστεί ή θελήσετε να ρωτήσετε, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας!

7,137ΥποστηρικτέςΚάντε Like
593ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,108ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
405ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής