Από τη δράση μας

Δραστηριότητες της Π-1000 

Η «Πρωτοβουλία των 1000» οργανώνει εκδήλωση στη Ν. Φιλαδέλφεια με θέμα: «Αριστερά & Τοπική Αυτοδιοίκηση την εποχή του Μνημονίου».  

Ομιλητές της εκδήλωσης θα είναι οι: Πάνος Κοσμάς (Κ.Ε. ΣΥΡΙΖΑ, ΚΟΚΚΙΝΟ) Ανδρέας Παγιάτσος (ΞΕΚΙΝΗΜΑ) Βασίλης Θεοφανόπουλος (Κομμουνιστική Οργάνωση ΑΝΑΣΥΝΤΑΞΗ). Τη συζήτηση συντονίζει ο Χρήστος Σερετίδης (Πρωτοβουλία των 1000) και θα απευθύνει χαιρετισμό ο Άρης Βασιλόπουλος (υποψήφιος δήμαρχος με τη «Δύναμη Πολιτών Νέας Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας»). 

Η εκδήλωση θα γίνει την Παρασκευή, 21 Μαρτίου, στο ΠΠΙΕΔ (Παγκόσμιο Πολιτιστικό Ϊδρυμα Ελληνισμού Διασποράς) λεωφόρος Δεκελείας 152.

Στη Νέα Ιωνία, η Π-1000 οργανώνει εκδήλωση με θέμα «Υπάρχει εναλλακτικός τρόπος διαχείρισης των απορριμάτων» και ομιλητές τον Τ. Κεφαλά (ΠΡΩΣΥΝΑ) τον Β. Στογιάννη (Ξεκίνημα) και τον Κ. Παπακώστα (ΣΥΡΙΖΑ Ν.Ιωνίας)

Η εκδήλωση θα γίνει την Παρασκευή 28 Μάρτη στις 6:30 στο Πολιτιστικό Καφενείο ‘Το Συναπάντημα’, στον πεζόδρομο της ΠΠ Γερμανού 16Α στη Νέα Ιωνία.

Η Π-1000 προετοιμάζει επίσης εκδηλώσεις για την επόμενη περίοδο σε μια σειρά περιοχές όπως Δυτική Αθήνα, Νίκαια, Χαλάνδρι, Ζωγράφου, Ελευσίνα, κλπ. 

Τέλος, η Πρωτοβουλία των 1000 εξέδωσε μια πρώτη ανακοίνωση για τις αυτοδιοικητικές εκλογές την οποία μπορείτε να διαβάσετε στο site της (www.protovoulia-metopo.gr, 14/3).

Ιδρυτική συνέλευση της «Αντιφασιστικής Επιτροπής Πατησίων-Λαμπρινής» 

Την Τετάρτη 12/3, πραγματοποιήθηκε στο ΕΚΣΤΑΝ η ιδρυτική συνέλευση της αντιφασιστικής επιτροπής Πατησίων-Λαμπρινής. Στη συνέλευση συζητήθηκαν τόσο θέματα που αφορούν τη συγκυρία και το αντιφασιστικό κίνημα όσο και ζητήματα λειτουργίας της αντιφασιστικής επιτροπής. Η διαδικασία ήταν πολύ μαζική, για ιδρυτική συνέλευση, αφού την παρακολούθησαν 60 άτομα. 

Στην αντιφασιστική επιτροπή συμμετέχουν, πέραν από την πρωτοβουλία για τη δημιουργία αντιφασιστικής επιτροπής, σύντροφοι από τη Λαϊκή Συνέλευση Πατησίων, το Κοινωνικό Φαρμακείο Αλληλεγγύης Πατησίων, τη Γ’ ΕΛΜΕ, την Ένωση Γονέων 5ης Δ.Κ., μαθητές, αλλά και από την Τανζανική Κοινότητα Ελλάδας που δυστυχώς δεν μπόρεσαν να παραβρεθούν στην πρώτη συνέλευση. 

Σαν πρώτες δράσεις θα οργανώσουμε το αμέσως επόμενο διάστημα την παρέμβαση μας στα σχολεία της Γκράβας στις 21 Μάρτη, παγκόσμια ημέρα κατά του ρατσισμού, ενώ στην επόμενη συνέλευση μας θα αποφασίσουμε ποια θα είναι η πρώτη εκδήλωση που θα πραγματοποιήσουμε. Η επόμενη συνέλευση της αντιφασιστικής επιτροπής Πατησίων-Λαμπρινής θα πραγματοποιηθεί Τετάρτη 26 Μαρτίου στο χώρο της ΕΛΜΕ στη Γκράβα. 

Συγκέντρωση ενάντια στο κλείσιμο του ΕΟΠΥΥ στο Ν. Κόσμο στις 20/3

Την Πέμπτη 20/3 έξω από το ΙΚΑ Ν. Κόσμου οργανώνεται συγκέντρωση ενάντια στο κλείσιμο του ΕΟΠΥΥ. Η συγκέντρωση οργανώνεται από την Πρωτοβουλία Συλλογικοτήτων Γειτονιάς, μια πρωτοβουλία που συμπεριλαμβάνει συλλογικότητες από τις περιοχές του Ν. Κόσμου, της Ν. Σμύρνης, του Κουκακίου και της Δάφνης. 

Προηγήθηκαν δύο ανοιχτές εκδηλώσεις σχετικά με το θέμα, η μία στο Κουκάκι και η άλλη στο Ν. Κόσμο, όπου γιατροί και αλληλέγγυοι συζήτησαν τόσο τις επιπτώσεις από τις επικείμενες αλλαγές στο χώρο της πρωτοβάθμιας Υγείας όσο και για τις κινηματικές μας δράσεις. 

Μαζική συμμετοχή στην εκδήλωση του Αντιφασιστικού Μετώπου Θερμαϊκού 

Το Σάββατο 8/3 το Αντιφασιστικό Μέτωπο Θερμαϊκού διοργάνωσε εκδήλωση με θέμα «Εκλογές και φασιστική απειλή στην εποχή της αυταρχικοποιημένης δημοκρατίας». 

Περίπου 70 άτομα γέμισαν την αίθουσα και παρακολούθησαν την συζήτηση που διήρκησε κοντά στις δυόμιση ώρες. Ο εισηγητής Γιώργος Αλεξάτος ανάφερε ιστορικά στοιχεία για την άνοδο του φασισμού και παράλληλα ανέλυσε τις πολιτικές και κοινωνικές συνθήκες του σήμερα που δημιουργούν τους όρους για την απήχηση της Χρυσής Αυγής και των φασιστικών ιδεών.

Στη συζήτηση που ακολούθησε, συμμετείχαν άνθρωποι από διάφορους πολιτικούς χώρους, αλλά και ανένταχτοι αντιφασίστες, που έθεσαν μία σειρά από προβληματισμούς και ιδέες για τις δράσεις των τοπικών αντιφασιστικών επιτροπών και τις μεθόδους που πρέπει να ακολουθούμε. 

Από τη μεριά του Αντιφασιστικού Μετώπου, παρουσιάσαμε τις δράσεις και τις επιτυχίες που έχουμε σημειώσει τον έναν χρόνο λειτουργίας μας, ενώ καλέσαμε και τους παρευρισκόμενους να συμμετέχουν από εδώ και πέρα στις επόμενες δράσεις μας.

Το τέλος της εκδήλωσης, μας βρήκε όλους γεμάτους νέες ιδέες για την επόμενη περίοδο και αισιοδοξία ότι οι επόμενες δράσεις μας θα είναι ακόμα πιο μαζικές και όλοι μαζί θα συνεχίσουμε τον αγώνα για να «καθαρίσουμε» τις γειτονιές μας από φασίστε

Συνέλευση του Συλλόγου Εργαζομένων ΕΤΕ

Το Σάββατο 15 Μάρτη πραγματοποιήθηκε η συνέλευση του Συλλόγου Εργαζομένων στην Εθνική Τράπεζα. Το «Ξ» παρεμβαίνει συνδικαλιστικά στο χώρο μέσα από τη ΔΑΣ και συμμετείχε στη συνέλευση, μοιράζοντας προκήρυξη που καλούσε τους εργαζόμενους να καταψηφίσουν τα πεπραγμένα του Δ.Σ. Την προκήρυξη μπορείτε να τη δείτε στο www.xekinima.org (15/3/14)

Παρεμβάσεις από τις τοπικές Οργανώσεις του «Ξ» με προϊόντα ΒΙΟΜΕ

Τις τελευταίες βδομάδες οι τοπικές Οργανώσεις του «Ξ» οργανώνουν παρεμβάσεις με προϊόντα της ΒΙΟΜΕ, στα πλαίσια της ενίσχυσης της εκστρατείας των εργαζομένων για την εγγραφή αλληλέγγυων υποστηρικτών που θα στηρίξουν την προσπάθεια τους. Μέχρι στιγμής τέτοιες παρεμβάσεις έχουν πραγματοποιηθεί στην Τούμπα, το κέντρο Θεσσαλονίκης, ο Χολαργό στην Αθήνα και αλλού.

Οι παρεμβάσεις αυτές θα συνεχιστούν και θα επεκταθούν και σε άλλες περιοχές και γειτονιές όπου έχουμε δράση. Ο αγώνας των εργατών της ΒΙΟΜΕ και η προσπάθεια να διαχειριστούν οι ίδιοι το εργοστάσιό τους μέσα από θεσμούς εργατικού και κοινωνικού ελέγχουν είναι εξαιρετικά σημαντικό να στηριχτεί και να ενισχυθεί. Το «Ξ» στηρίζει και θα συνεχίζει να στηρίζει αυτή την προσπάθει

«Art Against Fascism» από την Αντιφασιστική Κίνηση Μαγνησίας 

Την Κυριακή 23 Μάρτη, στην Αρχιτεκτονική (Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας στο Βόλο) και ώρα 18.00 η Αντιφασιστική Κίνηση Μαγνησίας διοργανώνει το «Art Against Fascism» το πρώτο μαθητικό αντιφασιστικό φεστιβάλ στο Βόλο, στα πλαίσια του πανελλαδικού μήνα αντιφασιστικής δράσης, 21 Μάρτη με 13 Απρίλη 

Εκδήλωση Antinazi Zone Πετρούπολης: Μουσική και Αντιφασισμός

Τη Δευτέρα 24 Μάρτη το Antinazizone Πετρούπολης διοργανώνει εκδήλωση με θέμα «Μουσική και Αντιφασισμός». 

Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 19.00 με συζήτηση με ομιλητές τους Λεωνίδα Μαριδάκη, εκπρόσωπο από την ομάδα Τέχνη Εν Κινήσει και τη Μαριλού Κολοκυθά ενώ στις 21.00 θα ακολουθήσει μουσική βραδιά. 

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο «Σκοινοβάτη», Αγίου Δημητρίου 22, Πετρούπολη.

Αντιφασιστικό τουρνουά 3on3 μπάσκετ από το Antinazizone στα Βόρεια, Κυριακή 30/3

Στα πλαίσια του Μήνα Αντιφασιστικής Δράσης (antifa-month.blogspot.gr) το antinazizone.gr στις βόρειες γειτονιές της Αθήνας διοργανώνει αντιφασιστικό τουρνουά 3on3 μπάσκετ, την Κυριακή 30 Μαρτίου, από τις 11 το πρωί μέχρι τις 2 το μεσημέρι, στα γήπεδα μπάσκετ της οδού Περικλέους στο Χολαργό.

Φτιάξε την ομάδα σου και δήλωσε συμμετοχή στα:
[email protected]
6932575182 & 6947934771

Κατά τη διάρκεια του τουρνουά θα υπάρχει και HIP HOP DJ SET καθώς και παζάρι μεταχειρισμένων ρούχων σε φτηνές τιμές (2€ – 7€) για την οικονομική ενίσχυση αντιφασιστικών δράσεων.

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,281ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,004ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
425ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα