Από τη δράση μας

Βόλος, 19-23/10: Παν-εκπαιδευτικός Αγώνας για να σταματήσει η καύση σκουπιδιών!

Οι νέοι του Βόλου μπαίνουν μπροστά σ’ έναν σημαντικό αγώνα ενάντια στην καύση σκουπιδιών, καθώς καλούν την εκπαιδευτική κοινότητα της πόλης την εβδομάδα 19-23 Οκτώβρη να απαιτήσουν το τέλος της καύσης σκουπιδιών στην ΑΓΕΤ-Lafarge και να εφαρμοστεί η οικολογική διαχείριση των απορριμμάτων που θα λειτουργήσει προς όφελος της κοινωνίας και όχι των ιδιωτικών συμφερόντων.

Την εβδομάδα του πανεκπαιδευτικού αγώνα οι νέοι του Βόλου προτείνουν:

  • Οι μαθητές και οι φοιτητές να προχωρήσουμε σε αποχές ή/και καταλήψεις– οι αποφάσεις μπορούν να παρθούν από συνελεύσεις, τα 15μελή συμβούλια, τους Φοιτητικούς Συλλόγους.
  • Οι καθηγητές, οι δάσκαλοι και οι πανεπιστημιακοί να προχωρήσουν σε στάσεις εργασίας ή/και απεργίες μέσα από αποφάσεις της ΕΛΜΕ, του Συλλόγου Δασκάλων και του Συλλόγου ΔΕΠ.
  • Η Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων να πάρει απόφαση στήριξης του αγώνα και συμμετοχής σε ένα τεράστιο παν-εκπαιδευτικό συλλαλητήριο την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου.

Σε αυτό το κάλεσμα οφείλουν να ανταποκριθούν έμπρακτα οι εκπαιδευτικοί, οι γονείς και όλη η τοπική κοινωνία προκειμένου:

  • Να σταματήσει τώρα η καύση σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ και σε όλη τη χώρα.
  • Να μεταφερθεί η ΑΓΕΤ έξω από την πόλη του Βόλου.
  • Να μην δημιουργηθεί εργοστάσιο παραγωγής SRF/RDF από το Δήμο Βόλου.
  • Να προχωρήσει η οικολογική διαχείριση των απορριμμάτων.

Πολύ επιτυχημένο το έκτακτο φθινοπωρινό παζάρι στο Τακίμ!

Από τη διαχειριστική ομάδα του χώρου Τακίμ

Από την Παρασκευή 25 έως και την Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε το έκτακτο φθινοπωρινό παζάρι στον χώρο Τακίμ, το οποίο ήταν αρκετά επιτυχημένο, καθώς πέρασαν από αυτό περίπου 150 άτομα καθ’ όλη τη διάρκεια του 3ημέρου.

Αν και τα τελευταία χρόνια το παζάρι μας είχε καθιερωθεί να γίνεται κοντά στα Χριστούγεννα, φέτος λόγω της πανδημίας και της αβεβαιότητας για το πώς αυτή θα εξελιχθεί, πήραμε την απόφαση να πραγματοποιήσουμε το παζάρι πιο νωρίς. Φυσικά κατά τη διάρκεια του παζαριού τηρήθηκαν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό.

Εκτός της καλής διάθεσης, μέσα από το παζάρι καταφέραμε να εξασφαλίσουμε ένα σημαντικό ποσό οικονομικής ενίσχυσης, που θα στηρίξει τη λειτουργία του χώρου και θα βοηθήσει στις δράσεις που σχεδιάζουμε μέσα στη χρονιά. Ήδη ξεκίνησε η συζήτηση για το επόμενο. Μείνετε συντονισμένοι/ες!

Θεσ/νίκη, 17/10: Συγκέντρωση ενάντια στην καύση απορριμμάτων

Επιτροπές και Πρωτοβουλίες από τη Θεσσαλονίκη, την Ευκαρπία και τον Λαγκαδά ενάντια στην καύση απορριμμάτων καλούν σε κοινή διαδήλωση στις 17/10 2020, 12.00 στο Άγαλμα Βενιζέλου.

Η Θεσσαλονίκη θέλει ν’ ανασάνει!

Όχι στην ΚΑΥΣΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ – Ούτε στο ΤΙΤΑΝ, ούτε πουθενά!

21/10: ξεκινά η δίκη για τη δολοφονία του Ζακ

Την Τετάρτη 21 Οκτώβρη, δύο χρόνια και ένα μήνα ακριβώς μετά την άγρια δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου από αστυνομικούς και ακροδεξιούς στο κέντρο της Αθήνας, πρόκειται να ξεκινήσει η σχετική δίκη.

Στο εδώλιο των κατηγορουμένων θα καθίσουν έξι άτομα: ο κοσμηματοπώλης και ο μεσίτης, που χτύπησαν μέχρι θανάτου τον Ζακ, καθώς και τέσσερις αστυνομικοί, που είχαν μεταβεί στο σημείο. Στους έξι κατηγορούμενους αποδίδεται το αδίκημα της θανατηφόρου σωματικής βλάβης.

Όσα στοιχεία έχουν γίνει γνωστά αποδεικνύουν πως ο Ζακ δεν ήταν ούτε ληστής, ούτε τοξικοεξαρτημένος, ούτε κρατούσε μαχαίρι, όπως προσπάθησαν να παρουσιάσουν οι αστυνομικοί και τα ΜΜΕ από τη πρώτη στιγμή της δολοφονίας του.

Ο Ζακ κυνηγήθηκε γιατί ήταν διαφορετικός και παράλληλα αγωνιζόταν ενάντια στο σεξισμό, την ομοφοβία και την καταπίεση.

Στις 21 Οκτώβρη συμμετέχουμε μαζικά στις κινητοποιήσεις που θα καλεσούν για την έναρξη της δίκης για να απαιτήσουμε όχι μόνο δικαιοσύνη απέναντι σε αυτή τη φρικτή δολοφονία, αλλά και τον τερματισμό σεξιστικής και ρατσιστικής βίας.

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,243ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,002ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
426ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα