Βόλος: Απεργίες, καταλήψεις και συλλαλητήριο προτείνουν οι «Νέοι για το Περιβάλλον»

Δημοσιεύουμε ρεπορτάζ του Magnesia News για την πανεκπαιδευτική εβδομάδα 19-23 Οκτώβρη που καλούν οι «Νέοι για το Περιβάλλον» προκειμένου να μπει ένα τέλος στην καύση σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ-Lafarge και να εφαρμοστεί η οικολογική διαχείριση των απορριμμάτων που θα λειτουργήσει προς όφελος της κοινωνίας και όχι των ιδιωτικών συμφερόντων.
Διαβάστε την ανακοίνωση που μοιράζουν οι «Νέοι για το Περιβάλλον» εδώ.


Ανοιχτή επιστολή προς τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΛΜΕ Μαγνησίας, του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, του Ενιαίου Συλλόγου μελών Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού (ΔΕΠ) του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων Βόλου απέστειλαν οι “Νέοι για το Περιβάλλον” καλώντας τους να ενώσουν τις δυνάμεις τους για να αυξήσουν την πίεση που ασκείται και να σταματήσουν την καύση σκουπιδιών.

Σύμφωνα με την επιστολή τους, οι «Νέοι για το Περιβάλλον» είναι μια συλλογικότητα μαθητών και φοιτητών του Βόλου που εδώ και ένα χρόνο αγωνίζεται – μαζί με δεκάδες ακόμη φορείς – για να μπει τέλος στην καύση σκουπιδιών στην ΑΓΕΤ-Lafarge και για να υλοποιηθεί η οικολογική διαχείριση των απορριμμάτων προς όφελος της κοινωνίας κι όχι των ιδιωτικών συμφερόντων.

Ο αγώνας αυτός αφορά όλους τους πολίτες αλλά πρώτα και κύρια εμάς τους νέους και τις νέες. Είναι γνωστό ότι οι διοξίνες που εκλύονται από την καύση σκουπιδιών συσσωρεύονται στον ανθρώπινο οργανισμό και σε βάθος χρόνου προκαλούν πολλές και σοβαρές ασθένειες όπως ο καρκίνος. Κατά συνέπεια οι πραγματικές επιπτώσεις στην υγεία μας θα φανούν σε κάποια χρόνια επηρεάζοντας κυρίως τις νέες και τις επόμενες γενιές.

Για αυτό σας καλούμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας ώστε να αυξήσουμε την πίεση που ασκείται προς τους κυβερνώντες για να μπει τέλος στο έγκλημα.
Συγκεκριμένα, προτείνουμε την εβδομάδα 19 με 23 Οκτωβρίου να προχωρήσουμε από κοινού μαθητές, φοιτητές, εκπαιδευτικοί και γονείς, σε συντονισμένες κινητοποιήσεις που θα περιλαμβάνουν:

  • Καταλήψεις/ αποχές από τους μαθητές και τους φοιτητές
  • Απεργίες/ στάσεις εργασίας από τους εκπαιδευτικούς
  • Ενημερωτικές εκδηλώσεις στα σχολεία για το θέμα της καύσης των σκουπιδιών
  • Κοινό συλλαλητήριο μαθητών, φοιτητών, εκπαιδευτικών και γονέων την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου στις 11:00πμ στην πλατεία Ελευθερίας.
  • Με κεντρικά αιτήματα:
  • Να σταματήσει τώρα η καύση σκουπιδιών στην ΑΓΕΤ και σε όλη τη χώρα.
  • Να μεταφερθεί η ΑΓΕΤ έξω από την πόλη του Βόλου.
  • Να μην δημιουργηθεί εργοστάσιο παραγωγής SRF/RDF από το Δήμο Βόλου.
  • Να προχωρήσει η οικολογική διαχείριση των απορριμμάτων.

Σας ζητάμε να συζητήσετε το θέμα στα Διοικητικά σας Συμβούλια ή/ και τις Γενικές σας Συνελεύσεις και να πάρετε αποφάσεις υποστήριξης και συμμετοχής σε αυτές τις κινητοποιήσεις. Σε κάθε περίπτωση μπορούμε να παρευρεθούμε σε αυτές τις διαδικασίες ώστε να εξηγήσουμε την πρότασή μας».

7,129ΥποστηρικτέςΚάντε Like
593ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,113ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
393ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής