Απεργία στην Ψυχική Υγεία

Της Αγγελικής Συλλιγαρδάκη, προέδρου του Σωματείου Εργαζομένων στο ‘Περιβολάκι’

Στις 9-11-2007 πραγματοποιήθηκε στο ΕΚΑ ανοιχτή σύσκεψη εργαζομένων στην Ψυχική Υγεία η οποία καλέστηκε από το Σωματείο Εργαζομένων στο Περιβολάκι και το Σωματείο Εργαζομένων στις Κοινωνικές Υπηρεσίες Ιδιωτικών Φορέων προκειμένου να οργανωθεί συντονισμένη κινητοποίηση το επόμενο διάστημα.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν εργαζόμενοι από το ΝΕΣΤΩΡ, τη ΜΕΤΑΒΑΣΗ, το ΠΕΡΙΒΟΛΑΚΙ, το ΊΡΙΣ Πάτρας, την ΚΛΙΜΑΚΑ, την ΕΔΡΑ και αποφάσισαν την κήρυξη 24ωρης απεργίας στις 20 Νοεμβρίου και διαμαρτυρία στο Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Για τον καλύτερο συντονισμό της κινητοποίησης οι εργαζόμενοι εκλέξανε απεργιακή επιτροπή.

Σωματεία από τη Β. Ελλάδα επίσης προσανατολίζονται να συμμετέχουν στην κινητοποίηση αυτή.

Το πλαίσιο των αιτημάτων που αποφασίστηκε μετά από συζήτηση και ψηφοφορία είναι το εξής:

* Άμεση καταβολή των δεδουλευμένων σε όλους τους εργαζόμενους όλων των Δομών στην Ψυχική Υγεία

* Στήριξη της ψυχιατρικής μεταρρύθμισης και απρόσκοπτη χρηματοδότηση των υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας από το Υπουργείο Υγείας. Η χρηματοδότηση να καλύπτεται από τον τακτικό κρατικό προϋπολογισμό.

* Μηνιαία καταβολή των μισθών των εργαζομένων.

* Συμβάσεις αορίστου χρόνου για όλους τους εργαζόμενους προκειμένου να διασφαλιστούν τα εργασιακά τους δικαιώματα και η ποιοτική θεραπευτική συνέχεια στις δομές.

* Να στελεχωθούν επαρκώς οι δομές ως προς τον αριθμό των εργαζομένων και τις ειδικότητες που απαιτούνται.

* Να συσταθούν επιτροπές ελέγχου με τη συμμετοχή εκλεγμένων εκπροσώπων των εργαζομένων για την οικονομική και διοικητική διαχείριση.

Είναι η πρώτη φορά που αποφασίζεται συντονισμένη κινητοποίηση των εργαζομένων στο χώρο της Ψυχικής Υγείας, χάρη στη συνδικαλιστική δράση που αναπτύσσεται όλο και περισσότερο μέρα με τη μέρα. Υποσχόμαστε πως δεν θα είναι η τελευταία.

Το επόμενο ραντεβού, μετά τη δική μας απεργιακή κινητοποίηση, ορίστηκε ήδη για τις 12-12-2007 στην γενική απεργία που έχει κηρύξει η ΓΣΕΕ ενόψει της κατάθεσης του προϋπολογισμού για το 2008.

7,037ΥποστηρικτέςΚάντε Like
577ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,089ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
368ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής