Απεργία στην Παιδεία!

Την ώρα που το «Ξ» ετοιμάζεται να πάρει το δρόμο για το τυπογραφείο συνεχίζονται ακόμα οι συνελεύσεις των εκπαιδευτικών για να αποφασίσουν αν πάνε για 5ήμερη απεργία σαν απάντηση στην προληπτική επιστράτευση που έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση.

Η απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε προληπτική επιστράτευση, προτού καν αποφασιστεί απεργία, «δεν ξανάγινε»!! Έχουμε στην ουσία κατάργηση του δικαιώματος στην απεργία καθώς από τις αρχές του 2013 κάθε σημαντική απεργία επιστρατεύεται!

Η εικόνα στο χώρο των καθηγητών μέχρι στιγμής είναι αυτή μαζικών συνελεύσεων και μεγάλων πλειοψηφιών υπέρ της 5ήμερης απεργίας 20-24/5. Η πορεία που έγινε την Δευτέρα 13 Μάη, ήταν η πιο μαζική της τελευταίας περιόδου. Παρά το ότι οι καθηγητές απειλούνται με επιστράτευση, που σημαίνει πως κινδυνεύουν ακόμα και με απόλυση, ψηφίζουν μαζικά υπέρ της απεργίας! Για να υπερασπιστούν τα πιο στοιχειώδη, και πάνω απ’ όλα για να απαντήσουν στη βρώμικη λάσπη της κυβέρνησης που παριστάνει την υπέρμαχο των «δικαιωμάτων των παιδιών» – αυτών των ίδιων παιδιών που στερεί τα δικαιώματα και το μέλλον!

Ποιο είναι όμως το πιο τραγικό; Το ότι απέναντι στην πρόταση της ηγεσίας του Συνδικάτου, που σύρεται κάτω από την πίεση της βάσης, (κι έτσι προτείνει 5μέρη απεργία που μεταφράζεται σε διαρκείας) υπάρχει η πρόταση του ΚΚΕ για μία 48ωρη και μετά βλέπουμε. Είναι ποτέ δυνατό να αντιμετωπιστεί η επιστράτευση με μία 48ωρη απεργία; Και είναι δυνατό αυτοί που προτείνουν στην ουσία τον συμβιβασμό και την ήττα χωρίς μάχη, να παριστάνουν ταυτόχρονα τους «μοναδικούς», «επαναστάτες», «αριστερούς» κοκ;

Η μόνη απάντηση στην επιστράτευση είναι η μαζικότητα στον αγώνα. Είναι η μαζική ανυπακοή των επιστρατευμένων, είτε αυτοί είναι καθηγητές, είτε εργαζόμενοι στα ΜΜΜ και στα πλοία όπως ήταν πριν μερικούς μήνες, κοκ.

Η κυβέρνηση δεν μπορεί ούτε να απολύσει, ούτε να βάλει φυλακή έναν ολόκληρο κλάδο όταν αυτός κινείται σύσσωμα, αποφασισμένα και συντεταγμένα, ενώ γίνεται εντελώς ανίσχυρή όταν ο αγώνας ξεπερνά τα όρια ενός κλάδου και δίνεται ταυτόχρονα, συντονισμένα και με μεγάλη διάρκεια από πολλούς κλάδους μαζί.  

7,137ΥποστηρικτέςΚάντε Like
593ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,109ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
404ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής