Απεργία στα Praktiker λόγω απόλυσης συνδικαλιστή και υπογραφής Επιχειρησιακής ΣΣΕ

Τα Praktiker στη Λάρισα προχώρησε πριν από λίγο διάστημα σε απόλυση του γραμματέα του Σωματείου Εργαζομένων στη εταιρεία. Η απόλυση ήρθε ως απάντηση στη διαμαρτυρία του εργαζομένου όταν του ανακοινώθηκε από την εργοδοσία της επιχείρησης η μονομερής βλαπτική μεταβολή της σύμβασης εργασίας του, χωρίς τη συγκατάθεσή του, που θα σήμαινε την απένταξή του από τα βαρέα και ανθυγιεινά. Πρόκειται για μια εκδικητική απόλυση, στα πλαίσια του αντεργατικού νόμου Χατζηδάκη, τον οποίο εκμεταλλεύονται οι εργοδότες για να ξεφορτωθούν «ενοχλητικούς» εργαζόμενους. 

Το Σωματείο Εργαζομένων στην Praktiker Hellas προχωράει το Σάββατο 6 Νοέμβρη σε 24ωρη Πανελλαδική Απεργία απαιτώντας να ανακληθεί η απόλυση και ταυτόχρονα να υπογραφεί Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση Εργασίας που να κατοχυρώνει ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς και κατοχύρωση όλων των εργασιακών δικαιωμάτων ενιαία και για όλους τους εργαζομένους στην επιχείρηση.

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,282ΥποστηρικτέςΚάντε Like
999ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
425ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα