Απαράδεκτη στοχοποίηση μελών της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στην Πετρούπολη

Ανακοίνωση της Οργάνωσης του  «Ξ» στην Πετρούπολη

 

Στις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015 ο υποψήφιος της Χρυσής Αυγής, Θ. Κουράκος, τήρησε το …εθιμοτυπικό των εκλογών στην πόλη μας. Επιτέθηκε σε μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ σε ένα από τα εκλογικά κέντρα, τους έβρισε και απείλησε τη σωματική τους ακεραιότητα.

Η φυσιολογική τους άμυνα όμως απέναντι στη ναζιστική επιθετικότητα.. «εξαγρίωσε» τον εν λόγω φασίστα. Που προσέφυγε στο Α.Τ. Πετρούπολης και κατέθεσε μήνυση κατά της σ. Κατερίνας Πατρικίου (μέλος του ΣΕΚ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, και πρώην δημ. σύμβουλο της «Ανυπότακτης Πετρούπολης», στην οποία συμμετέχει το «Ξ») για δήθεν παρακίνηση σε πρόκληση σωματικής βλάβης και κλοπή!

Στον φάκελο της δικογραφίας στην βάση της οποίας η Κ. Πατρικίου κλήθηκε να καταθέσει στον εισαγγελέα στις 10/5/2016, υπήρχε και το υπηρεσιακό σημείωμα του Α.Τ. Πετρούπολης (που παραθέτουμε στη συνέχεια) με το οποίο το Α.Τ. ζητούσε την επίδειξη φωτογραφιών «σεσημασμένων μελών της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και της Κατερίνας Πατρικίου» στον Θ. Κουράκο, ώστε να κάνει την αναγνώριση!!

υπηρεσιακό σημείωμα (1)

Η στάση αυτή του διοικητή του Α.Τ. και η χρησιμοποίηση συγκεκριμένα της φράσης «σεσημασμένων μελών» αποτελεί πρόκληση για τα δημοκρατικά ιδεώδη, τους κοινωνικούς αγώνες και το κίνημα συνολικά. Κι αν μη τι άλλο, δυστυχώς αποδεικνύει, αν όχι την σχέση, πάντως την ανοχή του συγκεκριμένου στελέχους, στους υμνητές της ναζιστικής βίας.

Η κατάθεση της Κ.Πατρικίου στον εισαγγελέα αναβλήθηκε τελικά για την επόμενη Τετάρτη 18 Μάη –όπως μας ενημέρωσε η ίδια– εξαιτίας  της αποχής των δικηγόρων.

Σύμφωνα με τον δημοτικό σύμβουλο της παράταξης ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΗ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ, Νιάρχο Νιαρχάκο: «Πρόκειται για προφανή καταπάτηση πολιτικών δικαιωμάτων και θυμίζει άλλες εποχές. Μεγάλες ευθύνες έχει και η κυβέρνηση που δεν κατάφερε να ξεριζώσει τις απολήξεις της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ στην αστυνομία».

Από την μεριά μας καταγγέλλουμε την συνειδητή απόπειρα της Χρυσής Αυγής να στοχοποιήσει το κίνημα και την Αριστερά που αντιδρά απέναντι στη νεοφιλελεύθερη λαίλαπα των μνημονίων – σ΄ αυτή την περίπτωση την ΑΝΤΑΡΣΥΑ Πετρούπολης και τη δημοτική παράταξη Ανυπότακτη Πετρούπολη.

Αναρωτιόμαστε, ακόμα, για την απόλυτη σιωπή της πολιτικής ηγεσίας της Αστυνομίας –υπό την διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ– ως  προς το εξής: πόσων «σεσημασμένων»  Αριστερών και αγωνιστών οι φάκελοι ζουν και βασιλεύουν; Κι αν αυτό δεν αποτελεί απόδειξη πως το παλιό γνωστό «παρακράτος» είναι παρών και στοχοποιεί, τότε τι άλλο χρειάζεται;

Απαιτούμε την παύση της έρευνας και της δίωξης της Κ. Πατρικίου και την ουσιαστική έρευνα –με τη συμμετοχή κοινωνικών και συνδικαλιστικών φορέων και σε συνθήκες διαφάνειας– των  σχέσεων Αστυνομίας και Χρυσής Αυγής ώστε να επιβληθούν παραδειγματικές κυρώσεις σε όσους υποθάλπουν την εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής.

7,079ΥποστηρικτέςΚάντε Like
579ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,100ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
384ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής