Απάντηση στον “Ριζοσπάστη” από το “Ξεκίνημα”

Απάντηση του Ξ σε σημερινό σχόλιο του Ριζοσπάστη στο οποίο το Ξεκίνημα κατηγορείται για "προβοκάτσια"

Τίμησε πάλι το "Ξεκίνημα" ο "Ριζοσπάστης" με την συνηθισμένη αντικειμενικότητα και φιλαλήθεια που τον χαρακτηρίζει… Παραθέτουμε αυτούσιο το σχολείο από τον Ριζοσπάστη στις 7/11/2007

"Σταμάτησαν πριν ακόμα ξεκινήσουν"

"Την Κυριακή εμφανίστηκαν – δυο, τρεις όλοι κι όλοι – στο Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων Αθήνας ίσα για να καταγγείλουν τους Κνίτες ότι καπελώνουν τις μαθητικές κινητοποιήσεις. Αξίωναν, μάλιστα, για "να μην καπελώνεται ο αγώνας" να συρθούν οι μαθητές πίσω από τις ομοσπονδίες των καθηγητών και δασκάλων. Μόνο που καθηγητές και δάσκαλοι δεν είχαν καν συζητήσει για κινητοποίηση. Χτες ήρθε και το δεύτερο στραπάτσο. ΟΛΜΕ και ΔΟΕ αρνήθηκαν ακόμα και τρίωρη στάση να κηρύξουν. Κι έτσι έμεινε το "Ξεκίνημα" και τυπικά χωρίς άλλοθι. Οι προβοκάτσιες έχουν κοντά ποδάρια…".

***

Αυτά γράφει ο Ριζοσπάστης. Ας δούμε τώρα λίγο την πραγματικότητα.

Δεν ήταν "δυο, τρεις όλοι και όλοι…" αλλά ήταν μαθητές από 10 σχολεία, μέλη επιτροπών κατάληψης ή μαθητικών συμβουλίων, αυτοί που επιχείρησαν να παρέμβουν στη διαδικασία του Συντονιστικού Αγώνα Σχολείων Αθήνας.

Παρέμβηκαν, δε, με έναν καθαρό και πολιτικό τρόπο καταθέτοντας ψήφισμα με συγκεκριμένες προτάσεις, ζητώντας αυτό να τεθεί σε ψηφοφορία. Μέσα στο ψήφισμα αυτό, πραγματικά, περιέχεται και η πρόταση της ανάγκης του συντονισμού με καθηγητές και δασκάλους, η θέση της αναγκαιότητας της δημιουργίας παν-εκπαιδευτικού μετώπου για να αντιμετωπιστεί η επίθεση της κυβέρνησης ενάντια στην παιδεία.

Προκύπτουν δύο ερωτήματα:

1. Γιατί αυτό το ψήφισμα δεν τέθηκε ποτέ σε ψηφοφορία παρά τα επανειλημμένα καλέσματα από μαθητές που υπογράφανε αυτό το κείμενο; Μήπως οι ψηφοφορίες απαγορεύονται στις συναντήσεις του ΣΑΣΑ; Μήπως οι "αντιπρόσωποι των μαθητών" που συμμετέχουν στο συντονιστικό δεν έχουν δικαίωμα να πάρουν αποφάσεις για τα θέματα που τους αφορούν, τις οποίες να προτείνουν στη συνέχεια στις γενικές συνελεύσεις των σχολείων τους;

Πού παίρνονται τελικά οι αποφάσεις που καλούν σε συγκεκριμένες ημερομηνίες κινητοποιήσεων;

2. Διαφωνεί ο "Ριζοσπάστης" με την πρόταση του πανεκπαιδευτικού μετώπου;

Διαφωνεί με την ιδέα των κοινών αγώνων μαθητών καθηγητών, δασκάλων φοιτητών κλπ; Τότε να το πει καθαρά και να μην κρύβεται πίσω από την άρνηση των εκπαιδευτικών να καλέσουν κινητοποιήσεις για τις 9 Νοέμβρη.

Έτσι και αλλιώς το Ξεκίνημα ασκεί πάντα πολύ σοβαρή κριτική στις συνδικαλιστικές ηγεσίες, δασκάλων, καθηγητών κ.λπ., για τον τρόπο που χειρίζονται τους αγώνες. Η κριτική στις ηγεσίες είναι ένα θέμα, το χτίσιμο ενός μαζικού πανεκπαιδευτικού μετώπου, μαθητών, φοιτητών, δασκάλων και καθηγητών είναι άλλο θέμα.

Καμία λοιπόν αναφορά ούτε στην ουσία ούτε στα πραγματικά γεγονότα από τον Ριζοσπάστη. Αντίθετα η γνωστή παραποίηση της πραγματικότητας συνοδευμένης από γερές δόσεις λάσπης. Οι Ξεκινηματίες, είναι, έτσι, "προβοκάτορες". Δηλαδή πράκτορες του εχθρού οι οποίοι διεισδύουν στο κίνημα για να το υποσκάψουν. Ωραία επιχειρηματολογία…

***

Καμία αυταπάτη δεν έχουμε ότι μπορεί η ηγεσία του Κ.Κ.Ε. να αλλάξει, να ξεφύγει από τις μεθόδους της διαστρέβλωσης της λασπολογίας και της κατασυκοφάντησης, όπως εκπαιδεύτηκαν στη σχολή του σταλινισμού.

Αλλά έχουμε μεγάλη, πολύ μεγάλη εμπιστοσύνη, στα μέλη και στη βάση του κόμματος και ιδιαίτερα της ΚΝΕ. Γιατί δεν πιστεύουμε ότι οι Κνίτες παρακολουθούν χωρίς να προβληματίζονται και χωρίς να σκέφτονται τα πεπραγμένα της ηγεσίας τους.

Εξάλλου έχουμε κάθε λόγο να πιστεύουμε ότι ανάμεσα στους λόγους για την νέα επίθεση του Ριζοσπάστη ενάντια στο Ξεκίνημα είναι και το γεγονός ότι ανάμεσα στους Ξεκινηματίες μαθητές που έδωσαν την μάχη ενάντια στους εκλεκτούς της κομματικής ηγεσίας ήταν και μερικοί πολύ γνωστοί πρώην Κνίτες μαθητές.

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,283ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,000ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
426ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα