Απάντηση στον ακροδεξιό «Σύνδεσμο Οδηγών» της ΕΘΕΛ

Τις προηγούμενες μέρες ο «Σύνδεσμος Οδηγών», η παράταξη των νεοφασιστών στο συνδικάτο των μπλε λεωφορείων στην Αθήνα, έκδωσε ανακοίνωση με την οποία στρέφει τα πυρά του ενάντια στους «κλέφτες που διοικούν το συνδικάτο» και ιδιαίτερα τον Αποστόλη Κασιμέρη, επικεφαλή της παράταξης «Ανεξάρτητη Παρέμβαση». Τον κατηγόρησε για διαφθορά κι έφτασε στο σημείο να του κινήσει αγωγή.
 
Η Ανεξάρτητη Παρέμβαση απάντησε διεξοδικά στις κατηγορίες του Συνδέσμου, με την πιο κάτω ανακοίνωση. Υπενθυμίζουμε ότι τα στελέχη του Συνδέσμου Οδηγών είχαν θεαθεί στο πλευρό των ΜΑΤ στις μεγάλες συγκρούσεις με διαδηλωτές τον περασμένο Ιούνη και όλη η Ελλάδα είχε παρακολουθήσει τις εικόνες αυτές από τους δέκτες των τηλεοράσεων. Ο Σ.Ο. επιχειρεί ένα βρώμικο αντιπερισπασμό, καθώς το Μάρτη γίνονται οι εκλογές του σωματείου των εργαζομένων της ΕΘΕΛ.
 
Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης της Ανεξάρτητης Παρέμβασης, η οποία από χτες μοιράζεται μαζικά σε όλα τα αμαξοστάσια της ΕΘΕΛ, είναι το ακόλουθο.
 
 

«ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ» ΕΘΕΛ – ΟΑΣΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΑΣΑ

10/1/2012
για οποιοδήποτε έγγραφο αλλά και για περαιτέρω
διευκρινήσεις μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο 350463

Μια απάντηση στους συνδικαλιστές της λάσπης!

Όσο οι εκλογές του Συνδικάτου πλησιάζουν, κάποιοι χάνουν την ψυχραιμία τους. Ο λόγος είναι για τον Σύνδεσμο Οδηγών, ο οποίος, επειδή δεν έχει θέσεις και προτάσεις για τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος μας, καταφεύγει στο μόνο μέσο που ξέρει να χειρίζεται καλά: τη λάσπη.

Μετά από σιγή αρκετών μηνών (θα δούμε στη συνέχεια το γιατί) ο Σύνδεσμος Οδηγών επανέρχεται: Κατηγορεί τους πάντες για κακοδιαχείριση και διαφθορά και πρώτα και κύρια τον Α. Κασιμέρη. Αντί όμως για αποδείξεις που θα στηρίζουν τις «καταγγελίες» του, το μόνο που προσφέρει ο Σύνδεσμος Οδηγών, για μια ακόμα φορά, είναι ψιθύρους, υπονοούμενα και διαστρεβλώσεις.

Την τελευταία φορά που οι «συνδικαλιστές» της λάσπης και του ψιθύρου κατηγόρησαν τον Α. Κασιμέρη για κακοδιαχείριση (Ιούνιο 2011) η Ανεξάρτητη Παρέμβαση έβγαλε 4σέλιδη ανακοίνωση στην οποία απαντούσε με στοιχεία, αναλυτικά και σε λεπτομέρεια και στο ζήτημα της υποτιθέμενης κακοδιαχείρισης και σε μια σειρά άλλα ζητήματα που έθετε ο Σύνδεσμος Οδηγών, όπως τα χρήματα του ΚΕΑ, τα επιδόματα των εκλεγμένων συνδικαλιστών, κ.α. Στην ίδια ανακοίνωση η Ανεξάρτητη Παρέμβαση έκανε συγκεκριμένη πρόταση για τον τρόπο με τον οποίο οι εργαζόμενοι οι ίδιοι πρέπει να ελέγχουν το ταμείο του Συνδικάτου! Αντίστοιχη πρόταση βέβαια ο Σύνδεσμος Οδηγών δεν έκανε ποτέ. Ούτε συμφώνησε, ούτε διαφώνησε!


Στην ανακοίνωσή αυτή της Ανεξάρτητης Παρέμβασης (στις 23/6/2011) ο Σύνδεσμος Οδηγών όχι μόνο δεν τόλμησε να απαντήσει, αλλά λούφαξε για μήνες, ελπίζοντας πως οι εργαζόμενοι θα ξεχάσουν το θέμα. Τα γραπτά όμως μένουν και οι συνάδελφοι μπορούν να τη διαβάσουν στο διαδίκτυο: www.etheldrivers.blogspot.com/2011/06/blog-post_7106.html ή ζητώντας την στο τηλέφωνο επικοινωνίας που αναγράφεται παραπάνω. 

Ας περάσουμε όμως στις νέες καταγγελίες του Συνδέσμου Οδηγών…

Μήνυση για «απάτη και υπεξαίρεση»

Άρθρο στην ιστοσελίδα του Συνδέσμου Οδηγών γράφει πως ο Αρης Κουμούτσος έκανε μήνυση στον Αποστόλη Κασιμέρη για «απάτη και υπεξαίρεση χρημάτων».

Κατ’ αρχήν να πούμε το εξής: Μήνυση για «απάτη και υπεξαίρεση» μπορεί να κάνει οποιοσδήποτε στον οποιονδήποτε. Μήνυση από μόνη της δεν σημαίνει τίποτε – πολύ περισσότερο δεν αποτελεί απόδειξη ότι έγινε απάτη και υπεξαίρεση. Αυτό θα φανεί και στο δικαστήριο.

Το έγκλημα για το οποίο οι «αδιάφθοροι» και «αγωνιστές» του Συνδέσμου Οδηγών κατηγορούν τον Α. Κασιμέρη είναι ότι υπεξαίρεσε, μαζί με τον Μ. Χριστοφορίδη το ποσό των 320€, τον Απρίλη του 2010!

Τόση διαφθορά, τόσοι κλέφτες, τόσοι απατεώνες και το μόνο που βρήκε ο Σύνδεσμος Οδηγών να καταγγείλει είναι υπεξαίρεση 320€; Βέβαια, «όπως θα λέγε και ο Άρης» σημασία δεν έχει το ποσό. Σημασία έχει η πράξη! Σημασία έχει να χτυπηθεί η διαφθορά! 1,5 χρόνο μετά όμως ρε Άρη; Και όλως τυχαίως λίγο πριν τις εκλογές του Συνδικάτου; Σαν κάτι να μην πηγαίνει καλά… 

Ας γίνουμε όμως εντελώς συγκεκριμένοι: Τον Απρίλη του 2010, τέσσερις εκλεγμένοι συνδικαλιστές του Συνδικάτου μας ταξίδεψαν στη Σερβία για να συμμετέχουν σε συνέδριο που είχε διοργανώσει το αδελφό μας σωματείο εκεί. Στο συνέδριο συμμετείχαν 1 εκπρόσωπος της ΠΑΣΚΕ, 1 της ΔΑΚΕ, 1 της Πανεργατικής και ο εκπρόσωπος της Ανεξάρτητης Παρέμβασης. Το δικό μας Συνδικάτο πλήρωσε το κόστος μεταφοράς των 4 συνδικαλιστών στη Σερβία καθώς και ένα ποσό για διατροφή και λοιπά έξοδα τα οποία ανερχόταν σε 40€/ημέρα – και όχι 100€/ημέρα όπως ψευδώς καταγγέλλει ο Σύνδεσμος Οδηγών (αλήθεια, γιατί οι συνάδελφοι γράφουν 100 € την ημέρα, όταν ξέρουν πως είναι 40€;). Συνολικά, οι συνδικαλιστές που παρακολούθησαν και τις 8 μέρες του συνεδρίου έλαβαν για κάλυψη των προαναφερόμενων εξόδων 320€.

Η καταγγελία του Συνδέσμου Οδηγών είναι η εξής: ο Μ. Χριστοφορίδης ενώ δήλωσε πως θα ταξιδέψει στη Σερβία, τελικά δεν ταξίδεψε, αλλά παρόλα αυτά πληρώθηκε από τον ταμία Α. Κασιμέρη 320€.

Ο Α. Κασιμέρης ως ταμίας όφειλε να δώσει τα απαιτούμενα ποσά σε κάθε συνδικαλιστή που η παράταξή του δήλωσε πως θα συμμετέχει στο συνέδριο. Δεν όφειλε να κάνει ούτε τον ντέτεκτιβ, ούτε το συνοριοφύλακα ή τον τελωνιακό για να ανακαλύψει αν αυτοί που δήλωσαν ότι θα ταξιδέψουν όντως ταξίδεψαν.

Τέλος, να πούμε πως οι δαπάνες για το ταξίδι στη Σερβία εγκρίθηκαν από οικονομικό ΔΣ το οποίο έγινε στα τέλη του 2010. Και αναρωτιόμαστε: γιατί ο Α. Κουμούτσος δεν κατέθεσε τη μήνυση για το «σκάνδαλο-βόμβα» ούτε και τότε; 20 μήνες μετά το «ανακάλυψε»;

Είναι ξεκάθαρο πως η μήνυση αυτή εναντίον του Α. Κασιμέρη γίνεται προεκλογικά για λόγους εντυπωσιασμού του κλάδου. Το γεγονός ότι θα χάσει στα δικαστήρια δεν απασχολεί και πολύ το Σύνδεσμο Οδηγών, γιατί αυτό θα γίνει μετά τις εκλογές του Συνδικάτου και οι εκλογικοί τους στόχοι ελπίζουν ότι θα έχουν επιτευχθεί.

Περί ΣΔΟΕ και Μαύρης Εργασίας στο Συνδικάτο

Όπως γράφει και η τελευταία ανακοίνωση του Συνδέσμου Οδηγών, ο Α. Κουμούτσος κατήγγειλε το Συνδικάτο στο ΣΔΟΕ. Συγκεκριμένα κατήγγειλε πως το Συνδικάτο απασχολεί το λογιστή Δ. Λούλο μαύρα – χωρίς να τον δηλώνει και να τον ασφαλίζει.

Ο Δ. Λούλος εργαζόταν σαν εξωτερικός συνεργάτης του Συνδικάτου – αυτό επιθυμούσε ο ίδιος καθώς ήταν συνταξιούχος λόγω αναπηρίας. Το Συνδικάτο πλήρωνε λοιπόν τον Δ. Λούλο ως εξωτερικό συνεργάτη κόβοντας και τις αντίστοιχες αποδείξεις. Από την πλευρά του, ο Δ. Λούλος, είχε την υποχρέωση από την αμοιβή που λάμβανε από το Συνδικάτο, να αποδίδει, ο ίδιος, ένα ποσό στην εφορία. Το πρόβλημα ήταν πως ο Δ. Λούλος δεν απέδιδε όσα όφειλε στην εφορία και αυτό ανακάλυψε το ΣΔΟΕ όταν ήρθε στο Συνδικάτο. Το συνδικάτο δεν φέρει ευθύνη αν ο λογιστής δεν δήλωνε τα ακριβή ποσά των εσόδων του στην εφορία.

Με δυο λόγια, το μόνο που κατάφερε Α. Κουμούτσος και ο Σύνδεσμος Οδηγών φέρνοντας το ΣΔΟΕ στο Συνδικάτο ήταν να δώσει τον Δ. Λούλο στην εφορία (αγαπούλα… την κουκούλα!). Αλλά αυτό δεν είναι κάτι που αφορά το Συνδικάτο. Όσοι περιμένουν ακόμα να έρθει πρόστιμο στο Συνδικάτο για μαύρη εργασία (και βασίζονται σ’ αυτό για να μαζέψουν ψήφους) θα απογοητευτούν, γιατί το Συνδικάτο δεν είχε συνάψει καμία παράνομη σχέση εργασίας. Αυτό φαίνεται και από το γεγονός ότι ο Δ. Λούλος αποδεχόμενος την ευθύνη πλήρωσε ο ίδιος αναδρομικά τους φόρους που όφειλε, ύψους 17.000€. 

Περί συνδικαλιστικών «προνομίων» και ηθικής

Στην τελευταία ανακοίνωση του ο Σύνδεσμος Οδηγών αναφέρει τις επιδοτήσεις που δικαιούνται οι εκλεγμένοι συνδικαλιστές, χαρακτηρίζοντάς τα «νόμιμες» αλλά «μη ηθικές».  

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να θυμίσουμε σε σχέση με τις επιδοτήσεις των συνδικαλιστών είναι ότι η Ανεξάρτητη Παρέμβαση ήταν η πρώτη που ανέφερε τα ακριβή ποσά των επιδοτήσεων – το κάναμε στην ανακοίνωση της 23/6/2011. Μέχρι τότε ο Σύνδεσμος Οδηγών αναφερόταν στις επιδοτήσεις γενικά και αόριστα (χωρίς να αναφέρει το ύψος τους) προφανώς για να καλλιεργεί την εντύπωση ότι πρόκειται για υπέρογκα ποσά και «δεύτερους μισθούς» – όπως λέει και στην τελευταία του ανακοίνωση.

Το δεύτερο πράγμα που πρέπει να πούμε είναι οι επιδοτήσεις που λαμβάνουν οι εκλεγμένοι συνδικαλιστές αντιστοιχούν περίπου στο 3% του ταμείου του Συνδικάτου. Κοινώς από κάθε συνδρομή των 20€, τα 0,60€ αντιστοιχούν στα επιδόματα 15 συνδικαλιστών – 0,04€ για κάθε συνδικαλιστή!

Πριν ξαναδούμε κάποιες από τις επιδοτήσεις (δεν τις αναφέρουμε όλες για λόγους χώρου), μαζί με μερικές αλλαγές που ο Σύνδεσμος Οδηγών ξεχνά να αναφέρει, να επαναλάβουμε το εξής: Πρώτον, αν ένας συνδικαλιστής κάνει σωστά τη δουλειά του, τα ποσά των επιδοτήσεων που λαμβάνει, κάθε άλλο παρά υπερβολικά είναι. Και δεύτερον, αν οι συνδικαλιστές δεν έχουν κάποιου είδους επιδότηση, τότε εκλεγμένοι συνδικαλιστές θα μπορούν να γίνουν μόνο όσοι είναι πλούσιοι (π.χ. έχουν ακίνητα, κληρονομιές, πλούσιες οικογένειες κοκ) ή έχουν δεύτερη δουλειά, επιχείρηση κλπ.

  •  90 €/μήνα έξοδα καφενείου («φιλοξενία»):

Αυτά τα χρήματα ήταν απαραίτητα για την κάλυψη των καθημερινών εξόδων ενός συνδικαλιστή στα πλαίσια συναντήσεων με εργαζόμενους – μέλη του Συνδικάτου, με δημοσιογράφους, με συνδικαλιστές άλλων χώρων κοκ. Όταν π.χ. βρεθούμε στο κέντρο της Αθήνας στις τόσες επαφές τις οποίες ένας συνδικαλιστής είναι υποχρεωμένος να κάνει, αν θέλει να κάνει σωστά τη δουλειά του για να προωθήσει τα κοινά συμφέροντα του κλάδου μας, 90 €/μήνα, τη στιγμή που ο καφές είναι στα 3 και 4€, απλά αρκούν για να καλύψουν ένα ποσοστό των δαπανών μας. Παρόλα αυτά, καθώς οι μισθοί όλων μας έχουν περικοπεί σημαντικά, και καθώς το Συνδικάτο βρίσκεται σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, η πλειοψηφία των παρατάξεων, μετά από πρόταση της Ανεξάρτητης Παρέμβασης έχει σταματήσει να παίρνει αυτή την επιδότηση εδώ και μήνες. Κατά συνέπεια, το ποσό των 2000€ το οποίο αναφέρει η ανακοίνωση του Συνδέσμου Οδηγών ότι ξοδεύεται από το Συνδικάτο κάθε μήνα για «καφενείο» είναι εντελώς πλαστό.

  •  15€/μέρα για την παράσταση του συνδικαλιστή σε δικαστήριο:

 Ο Σύνδεσμος Οδηγών δεν εισέπραττε ποτέ αυτή την επιδότηση, ναι, αλλά και ποτέ, απ’ όσο γνωρίζουμε, δεν συνόδεψε συνάδελφο σε δικαστήριο (εξαίρεση αποτελούν βέβαια οι περιπτώσεις που ο Α. Κουμούτσος κάνει μήνυση σε συναδέλφους ή άλλους συνδικαλιστές – εκεί δεν μπορεί να μην πάει). Λόγω της δυσχερούς οικονομικής κατάστασης του Συνδικάτου, η πλειοψηφία των υπόλοιπων παρατάξεων έχει σταματήσει εδώ και καιρό να παίρνει και αυτή την επιδότηση.

  •  Υπηρεσιακό και κινητό τηλέφωνο:

 Το υπηρεσιακό τηλέφωνο παρέχει επικοινωνία με όλους τους οδηγούς αλλά όχι με σταθμάρχες εκτός  υπηρεσίας, φύλακες, βοηθητικό προσωπικό κοκ – συναδέλφους και μέλη του Συνδικάτου δηλαδή που λόγω ειδικότητας δεν έχουν υπηρεσιακό τηλέφωνο. Επίσης, το υπηρεσιακό τηλέφωνο δεν παρέχει επικοινωνία με δικηγόρους (για υποθέσεις εργαζομένων στα δικαστήρια), δημοσιογράφους, συνδικαλιστές άλλων χώρων, επικοινωνία με το σωματείο όταν βρίσκεσαι έξω κοκ. Αυτά καλύπτονται από το επιδοτούμενο τηλέφωνο του Συνδικάτου.

Αν ο Σύνδεσμος Οδηγών δεν χρειάζεται άλλο τηλέφωνο πέρα από το υπηρεσιακό είναι πιθανά γιατί ο μόνος «συνδικαλισμός» που κάνει είναι να καταγγέλλει σε συναδέλφους πόσες τυρόπιτες έφαγε ο τάδε ή ο δείνα συνδικαλιστής με λεφτά του Συνδικάτου ή να ενημερώνει το ΣΔΟΕ για το ποιος δεν πλήρωσε την εφορία του.

Όσο για τα ποσά που αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο Σύνδεσμος Οδηγών ότι κοστίζουν τα κινητά τηλέφωνα των συνδικαλιστών, αυτά είναι ένα ακόμα ψέμα (από τα πολλά), με στόχο τη δημιουργία εντυπώσεων και μάλιστα προεκλογικών. Γράφεται ότι τα επιδοτούμενα τηλέφωνα 15 συνδικαλιστών κοστίζουν από 5.000 έως 15.000€/μήνα. Λογαριασμός που έστω να πλησιάζει τα 15.000€/μήνα δεν έχει έρθει ποτέ στο Συνδικάτο! Στην πραγματικότητα, αν εξαιρέσουμε τις περιόδους κινητοποιήσεων που αναγκαστικά τα ποσά είναι αυξημένα (και πάλι ποτέ δεν φτάνουν τα εξωφρενικά ποσά που αναφέρει ο Σύνδεσμος Οδηγών) ο μέσος λογαριασμός ενός εκλεγμένου συνδικαλιστή ανέρχεται στα 160€/μήνα, ενώ για 15 συνδικαλιστές, όλους μαζί, το ποσό ανέρχεται κατά μέσο όρο στα 2.500€/μήνα. 

Κάτι που… ξέχασε(;) ο Σύνδεσμος Οδηγών…

Πριν κλείσουμε αυτό το θέμα να πούμε κάτι ακόμα:

Μπορεί ο Σύνδεσμος Οδηγών να μην παίρνει ούτε επίδομα «φιλοξενίας», ούτε βενζίνης, ούτε επιδοτούμενο κινητό κοκ. Απαιτεί όμως να του πληρώνει το Συνδικάτο τα εξώδικα και τις νομικές συμβουλές που παίρνει από δικηγόρους. Όπως άλλωστε είναι γνωστό τα εξώδικα και οι νομικές συμβουλές είναι ηθικά έξοδα, ενώ η βενζίνη και το τηλέφωνο ανήθικα.

Συγκεκριμένα το 2010 ο Σύνδεσμος Οδηγών, με εντολή του τότε γενικού γραμματέα Α. Κουμούτσου, έλαβε χρήματα για 5 εξώδικα που κόστιζαν 1.076€ το καθένα και για παροχή νομικών συμβουλών (κοινώς μία κουβέντα με δικηγόρο) ύψους 600€.

Σημειώστε συνάδελφοι και το εξής: κανένας από τους δικηγόρους με τους οποίους έχει συνεργαστεί το Συνδικάτο μέχρι σήμερα (και πρόκειται για ακριβούς δικηγόρους) δεν έχουν χρεώσει εξώδικο πάνω από 250€. Γιατί συνάδελφοι, οι δικηγόροι του Συνδέσμου Οδηγών είναι τόσο ακριβοί; 

Δυο λόγια για τη σημερινή κατάσταση του ταμείου του Συνδικάτου

«Οι συνδικαλιστές στοιχίζουν από ένα μισθό έκαστος το μήνα»* γράφει στην ανακοίνωσή του ο Σύνδεσμος Οδηγών, «εξηγώντας» πως αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το ταμείο του Συνδικάτου είναι χρεωμένο και δεν μπορεί να δώσει χρήματα ούτε για δωροεπιταγές κ.α..

Για τα χρέη του ταμείου μέχρι 14/4/2011 (ημ. έναρξης παρούσας θητείας ταμία) σας παραπέμπουμε για μια ακόμα φορά στην ανακοίνωση της Ανεξάρτητης Παρέμβασης με ημερομηνία 23/6/2011.

Υπάρχει ένα στοιχείο όμως που αφορά το ταμείο και στο οποίο πρέπει να σταθούμε.

Κάθε εργαζόμενος – μέλος του Συνδικάτου λαμβάνει από το Συνδικάτο με την συνταξιοδότησή του 1000€. Το 40% του ποσού αυτού προέρχεται από το ΚΕΑ (από την ατομική μερίδα που έχει στο ΚΕΑ κάθε εργαζόμενος) και το υπόλοιπο 60% προέρχεται από το λειτουργικό ταμείο του Συνδικάτου.  

Τον τελευταίο χρόνο, λόγω των μέτρων της κυβέρνησης, ο αριθμός των συναδέλφων που βγαίνουν στην σύνταξή έχει τριπλασιαστεί!. Αυτό δεν επηρεάζει με κάποιον τρόπο το ταμείο του ΚΕΑ, αλλά επηρεάζει το λειτουργικό ταμείο του Συνδικάτου, το οποίο πλέον είναι χρεωμένο. Συγκεκριμένα το 2011 συνταξιοδοτήθηκαν 432 συνάδελφοι ενώ το 2009 είχαν συνταξιοδοτηθεί 151. Μόνο τους τελευταίους 2 μήνες του 2011 δόθηκαν στους συνταξιούχους 97.000€.

Αν ο Σύνδεσμος Οδηγών προτιμά να κόψουμε τα 1000€ των συνταξιούχων για να δίνουμε δωροεπιταγές και κουραμπιέδες, δεν έχει παρά να καταθέσει επίσημα την πρόταση του στο ΔΣ και σε γενική συνέλευση. Σημειώστε συνάδελφοι επίσης ότι από τις δωροεπιταγές (ακόμα και από τους κουραμπιέδες) υπάρχει η δυνατότητα να βγουν μίζες. Από το χιλιάρικο των συνταξιούχων όμως όχι.

Είναι επικίνδυνοι!

Ας πάμε όμως στην ουσία όλης αυτής της διαμάχης. Γιατί το βρίσκουμε άθλιο, όταν ο κλάδος μας κτυπιέται ασύστολα, μαζί με όλο το εργατικό κίνημα της χώρας μας, εμείς να ξοδεύουμε χρόνο να απαντάμε σε κατασκευασμένες κατηγορίες, αθλιότητες και λάσπη. Από την άλλη όμως δεν θα μπορούσαμε να αφήναμε αναπάντητες τόσο σοβαρές κατηγορίες. Γιατί εμείς στεκόμαστε με συνέπεια ενάντια στη διαφθορά! Και δεν αναγνωρίζουμε σε κανένα τυχοδιώκτη, λαϊκιστή και λασπολόγο να μας κάνει μαθήματα σ’ αυτό το επίπεδο!

Άνθρωποι που καταφεύγουν σε τόσο άθλια ψέματα και κόλπα, το κάνουν μόνο και μόνο για να καλύψουν τη συνδικαλιστική τους ανυπαρξία – και γι’ αυτό είναι πραγματικά ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ!

Αυτές οι ταχτικές δεν είναι τυχαίες. Είναι οι ταχτικές που παραδοσιακά εφαρμόζουν τα φασιστικά, ακροδεξιά, εθνικιστικά κόμματα και οργανώσεις! Και όσο αποκαλύπτεται το πραγματικό πρόσωπο του Συνδέσμου Οδηγών, τόσο θα ρίχνουν λάσπη για να θολώνουν τα νερά.               

Για να μη μακρηγορήσουμε άλλο, θέλουμε τελειώνοντας να θυμίσουμε στους συναδέλφους 2 πράγματα που χαρακτηρίζουν το ποιόν αυτών των ατόμων:

  • 1ον τη συνεργασία στελεχών του Συνδέσμου Οδηγών με τα ΜΑΤ στις 29 Ιουνίου…

Στις 28 και 29 Ιουνίου τα ΜΑΤ συγκρούστηκαν με όλη την κοινωνία για να προστατέψουν τους κλέφτες και τους ψεύτες που ψήφιζαν στη βουλή το μεσοπρόθεσμο – την ισοπέδωση της ζωής εκατομμυρίων Ελλήνων. Οι μόνοι άλλοι πέραν των βουλευτών που έτυχαν της προστασίας των ΜΑΤ ήταν οι ακροδεξιοί «συνάδελφοι» μας του Συνδέσμου Οδηγών! Τις μέρες που Τα ΜΑΤ και οι ΔΙΑΣ χτυπούσαν «ότι κινούνταν», ακόμα και μικρά παιδιά, γυναίκες, ανθρώπους που έπιναν καφέ στο Μοναστηράκι, στελέχη του Συνδέσμου Οδηγών βρήκαν καταφύγιο στην αγκαλιά των ΜΑΤ, τα οποία στη συνέχεια, όπως κατήγγειλε και η βουλευτής Λ. Κανέλλη, τους έβαλαν στη Βουλή για να τους προστατέψουν. Ξεφτίλισαν τον κλάδο μας, έναν κλάδο με μεγάλη ταξική ιστορία και αγώνες! Η κοινωνία ταύτισε μέλη του Συνδικάτου μας με ασφαλίτες και τις συνέπειες τις πλήρωναν οι συνάδελφοι στο τιμόνι για αρκετό καιρό… Πώς τώρα έχουν το θράσος να δίνουν και μαθήματα ήθους;

  • 2ον Τη θέση που λένε πλέον ανοιχτά στις συνελεύσεις: ότι διαφωνούν με τις απεργίες σαν μορφή πάλης. Πρόκειται για μια θέση που θυμίζει τον κλασσικό φασισμό …

Τους πρώτους μήνες του 2011 ο Σύνδεσμος Οδηγών δεν εναντιωνόταν στις απεργίες! Γιατί; Γιατί δεν τον έπαιρνε το κλίμα – σαν καλοί καιροσκόποι προσαρμοζόντουσαν για να μην τους κράζει ο κόσμος …και προσαρμοζόταν τόσο καλά μάλιστα που  κατέβαζαν κοινές προτάσεις με την πλειοψηφία του ΔΣ. Σήμερα που το κίνημα μας περνάει κοιλιά ο Σύνδεσμος Οδηγών προβάλλει την πραγματική του θέση. Σ’ όλες τις τελευταίες συνελεύσεις η θέση τους ήταν: να μην απεργούμε γιατί οι απεργίες δεν είναι αποτελεσματικές και αν θέλουμε να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε, να οργανώνουμε διαμαρτυρίες στον ελεύθερο χρόνο μας και στα ρεπό μας! Στην ιστορία του εργατικού κινήματος, σ’ όλες τις κρίσιμες φάσεις και μάχες, οι φασίστες έπαιζαν πάντα το ρόλο του απεργοσπάστη.

Συνάδελφοι, ότι κέρδισε το εργατικό κίνημα ιστορικά, από το 8ωρο, την κοινωνική ασφάλιση, αξιοπρεπείς μισθούς κοκ τα κέρδισε με μεγάλους απεργιακούς αγώνες. Με θυσίες και αίμα. Οι ακροδεξιοί και οι φασίστες ήταν πάντα από την άλλη πλευρά. Από την άλλη πλευρά παραμένουν και σήμερα. Σταδιακά ο ρόλος αυτός του Συνδέσμου Οδηγών θα αποκαλυφθεί – όπως άρχισε να αποκαλύπτεται γλαφυρότατα στις 29 Ιουνίου έξω από τη Βουλή.

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,195ΥποστηρικτέςΚάντε Like
992ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,119ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
418ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Πρόσφατα άρθρα