Απάντηση στην προκλητική παρουσία της «Χρυσής Αυγής» στην Πετρούπολη

Εδώ και μερικούς μήνες στην Πετρούπολη λειτουργούν γραφεία της ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ που δεν είναι τίποτε άλλο από ένα εκλογικό σχήμα της νεοφασιστικής οργάνωσης ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ.

Η στάση των μελών της υπήρξε ιδιαίτερα προκλητική. Συγκεκριμένα απείλησαν μέλη του Ξ κατά τη διάρκεια παρέμβασης στην περιοχή με αντιρατσιστικό υλικό. Και αυτό δεν έγινε για πρώτη φορά. Εχουν επανειλημμένα προκαλέσει μέλη αριστερών οργανώσεων ακόμα και μέσα στο δημοτικό συμβούλιο, όταν είχε συζητηθεί το θέμα του κλεισίματος των γραφείων τους τον περασμένο Δεκέμβρη.

Στις 29/3 οργανώθηκε στην Πετρούπολη μια μαζική παρέμβαση όπου μοιράσαμε υλικό σχετικά με τις προκλήσεις των φασιστών. Σκοπός μας ήταν η ενημέρωση των δημοτών για τους κινδύνους από την δράση της Χρυσής Αυγής.

Το κλείσιμο των γραφείων τους αποτελεί μια άμεση αναγκαιότητα. Η αντίδρασή μας αυτή θεωρήθηκε απαραίτητη μετά και την αδράνεια που επιδεικνύει ο δήμος Πετρούπολης που ενώ καταδικάζει την δράση της Χρυσής Αυγής, δεν έχει κινηθεί ουσιαστικά εναντίον της.

Ο μοναδικός τρόπος να αντιμετωπιστεί η εγκληματική αυτή ομάδα είναι να γίνει ευρέως γνωστή η δράση της ώστε να χάσει τα όποια στηρίγματα έχει στην κοινωνία.

Η προσπάθειά μας στοχεύει στην κινητοποίηση των μαζικών φορέων της Πετρούπολης ( δήμος, σωματεία, κοινωνικοί φορείς, κόμματα, μαθητικά συμβούλια κλπ.) ώστε να εξαλειφτεί το αυγό του φιδιού στην γειτονιά μας.

Χριστίνα Δημητροπούλου

7,137ΥποστηρικτέςΚάντε Like
593ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,106ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
406ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής