Από τη δράση μας

27ο camping Antinazizone – YRE, 7-16 Αυγούστου στον Αγιόκαμπο Λάρισας

Έκλεισαν οι ημερομηνίες και η τοποθεσία του 27ου camping Antinazizone – YRE! Φέτος, θα πάμε στον Αγιόκαμπο Λάρισας από τις 7 μέχρι τις 16 Αυγούστου. Τις επόμενες μέρες και εβδομάδες θα ανακοινωθούν περισσότερες πληροφορίες για τη διοργάνωση. 

Μείνετε συντονισμένοι στο xekinima.org!

10/2, Αθήνα: Μια μαζική, μαχητική μαθητική πορεία

Στις 10 Φλεβάρη πάνω από 3000 μαθητές και μαθήτριες συγκεντρώθηκαν στα Προπύλαια και πραγματοποίησαν πορεία προς το Σύνταγμα. Η πορεία καλέστηκε μετά από ένα μαζικό γύρο καταλήψεων στα σχολεία της Αθήνας και πέρα από τους μαθητές συμμετείχαν και κάποιοι εκπαιδευτικοί, αφού παράλληλα είχε καλεστεί δίωρη στάση εργασίας από την ΕΛΜΕ. Τα αιτήματα της πορείας είχαν να κάνουν κυρίως με την απόσυρση του νόμου για την εξίσωση των πτυχίων των ιδιωτικών κολεγίων με αυτών των ΑΕΙ, με τη θέση της κυβέρνησης υπέρ της εισαγωγής της βάσης του 10 στις πανελλαδικές εξετάσεις καθώς και με το συντηρητισμό που προωθεί μέσα στα σχολεία μέσω της «ενίσχυσης της χριστιανικής θρησκευτικής πίστης». 

Μέλη του «Ξ», μαθητές και φοιτητές, συμμετείχαν στην κινητοποίηση μοιράζοντας ανακοίνωση με τις προτάσεις μας για την παιδεία και το κίνημα. Επόμενο ραντεβού των μαθητών τη Δευτέρα 24/2.

Αθήνα: 2ο μάθημα γυναικείας αυτοάμυνας στο χώρο Rosa Parks, Κυριακή 23/2

Δεύετρο μάθημα γυναικείας αυτοάμυνας στο χώρο Rosa Parks, την Κυριακή 23/2, με τις εκπαιδεύετριες Γκέλυ Νιάνιου και Αφροδίτη Σκλαβάκη. Ο χώρος είναι περιορισμένος και η παρακολούθηση των μαθημάτων γίνεται κατόπιν συνεννόησης με μήνυμα στη σελίδα «Μαχητικές & Ελεύθερες» στο fb.

Θεσ/νίκη: Εβδομαδιαία μαθήματα αυτοάμυνας στο ΤΑΚΙΜ

Συνεχίζονται τα εβδομαδιαία μαθήματα, αυτοάμυνας, κάθε Κυριακή στις 18:00 στον χώρο ΤΑΚΙΜ. Τα μαθήματα θα γίνονται από τους Γιώργο Ταγτελενίδη και Tamazi Chkareuli και περιλαμβάνουν πυγμαχικές τεχνικές (street boxing) και τεχνικές ρίψεων και καθήλωσης (street judo). 

Βρυξέλες: Ελληνοτουρκική εκδήλωση για τις διεκεικήσεις των γυναικών

Εδώ κι ένα χρόνο στις Βρυξέλλες, λόγω της αναβίωσης των εντάσεων ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία, πάρθηκε μια πρωτοβουλία κοινής δράσης, Ελλήνων και Τούρκων της πόλης δημιουργώντας το Sokάk-ι. Η συλλογικότητα (στην οποία συμμετέχουν μέλη του «Ξ») έχει στόχο την προώθηση της ειρήνης και της συνεργασίας ανάμεσα στους δύο λαούς.

Με αφορμή την 8η Μάρτη, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση στις 5 Μάρτη, μέσα στο πλαίσιο των δράσεων που έχουν προγραμματιστεί για την ημέρα της γυναίκας (πορεία στις 8 Μάρτη και γυναικεία απεργία στις 9 Μάρτη). Στόχος είναι τόσο η ενημέρωση σχετικά με την κατάσταση στις δύο χώρες, όσο και η ανάδειξη της σημασίας της συμμετοχής στο κίνημα εδώ στο Βέλγιο.

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,220ΥποστηρικτέςΚάντε Like
994ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,113ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
420ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα