Από τη δράση μας

Κυριακή 17 Νοέμβρη: Συμμετέχουμε μαζικά στις πορείες του Πολυτεχνείου!

Όλοι και όλες στις πορείες του Πολυτεχνείου, Κυριακή 17 Νοέμβρη! Για άλλη μια χρονιά, τιμάμε τους νεκρούς του Πολυτεχνείου, παλεύουμε για το σήμερα και το αύριο. Το «Ξ» θα συμμετέχει στις πορείες, στα παρακάτω ραντεβού:

  • Αθήνα: 2.30 μ.μ. – Πλατεία Κλαυθμώνος (στάση μετρό Πανεπιστήμιο)
  • Θεσσαλονίκη: 5.00 μ.μ. – Πολυτεχνείο ΑΠΘ
  • Βόλος: 6.00 μ.μ. – Θόλος, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

29/11: Νέες διεθνείς κινητοποιήσεις νεολαίας για την κλιματική αλλαγή

Η νεολαία του πλανήτη που μάχεται ενάντια στην κλιματική αλλαγή ανανεώνει το ραντεβού της για την Παρασκευή 29/11. Οι δρόμοι των μεγάλων πόλεων ολόκληρης της γης θα πλημυρίσουν ξανά από νέους και νέες που αγωνίζονται για τη σωτηρία του πλανήτη, από τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα που επιμένουν στις καταστροφικές εξορύξεις και τη χρήση ορυκτών καυσίμων. Αν και την ώρα που το «Ξ» βρίσκεται στο δρόμο για το τυπογραφείο τα ελληνικά ραντεβού δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμη, το σίγουρο είναι ότι θα βρεθούμε στις κινητοποιήσεις για το κλίμα, μαζί με τη νεολαία που αγωνίζεται!  

21/11, Βόλος: Μαθητικό συλλαλητήριο ενάντια στην καύση σκουπιδιών!

Η Ομάδα Νέων της Επιτροπής Αγώνα Πολιτών Βόλου κατά της καύσης σκουπιδιών στην ΑΓΕΤ (στην οποία συμμετέχει το «Ξ») καλεί σε μαθητικό συλλαλητήριο την Πέμπτη 21 Νοέμβρη, στις 11.00 στην πλατεία Ελευθερίας με βασικά αιτήματα:

  • Να σταματήσει τώρα η καύση σκουπιδιών και πετ-κοκ στην ΑΓΕΤ!
  • Να εφαρμοστεί δημόσιο σύστημα πρόληψης, επανάχρησης, ανακύκλωσης, κομποστοποίησης των απορριμμάτων!
  • Καθαρό αέρα και καθαρό περιβάλλον για όλους!

Θεσ/νικη: Εξαιρετικά πετυχημένο το πρώτο μάθημα αυτοάμυνας!

Την Κυριακή 10/11 οργανώθηκε το πρώτο μάθημα αυτοάμυνας από τις Μαχητικές και Ελεύθερες στη Θεσσαλονίκη, στο ΤΑΚΙΜ. Με αφορμή μια σειρά σεξιστικών επιθέσεων οι Μ&Ε πήραμε την πρωτοβουλία να οργανώσουμε μαθήματα αυτοάμυνας. Αναγνωρίζοντας την ανάγκη νέων γυναικών -και όχι μονό- να κυκλοφορούν με περισσότερη ασφάλεια και αυτοπεποίθηση στους δρόμους, ήρθαμε σε επαφή με τους Γιώργο Ταγκτελενίδη και Tamazi Chkareuli για να οργανώσουμε ένα σεμινάριο αυτοάμυνας. 

Μέσα σε λίγες ώρες από την ανακοίνωση του σεμιναρίου, οι θέσεις συμμετοχής καλύφτηκαν, αφήνοντας «εκτός» πολλές γυναίκες που ενδιαφέρθηκαν να συμμετάσχουν! Έτσι, προκειμένου να ανταποκριθούμε στη μεγάλη διάθεση συμμετοχής, οργανώνουμε δεύτερο μάθημα για τις 24/11, για το οποίο οι θέσεις έχουν επίσης καλυφθεί!

Το πρώτο μάθημα τέλειωσε με πολλά χαμόγελα και μια αίσθηση αυτοπεποίθησης και αισιοδοξίας. Μάλιστα, συμφωνήσαμε πως θέλουμε να ξαναβρεθούμε και τα μαθήματα να οργανώνονται σε μια πιο μόνιμη βάση! Οι λεπτομέρειες για τα επόμενα μαθήματα θα ανακοινωθούν σύντομα.

Κυριακή 17/11, Θεσ/νίκη: Συλλογική κουζίνα ενίσχυσης του αγώνα στις Σκουριές

Δημοσιεύουμε το κάλεσμα της «Επιτροπής Αγώνα Θεσσαλονίκης ενάντια στην εξόρυξη χρυσού» (στην οποία συμμετέχει το «Ξ»), για συλλογική κουζίνα που οργανώνει την Κυριακή 17 Νοέμβρη στο χώρο ΤΑΚΙΜ, στις 20:00.

Η Επιτροπή Αγώνα Θεσσαλονίκης ενάντια στην εξόρυξη χρυσού διοργανώνει συλλογική κουζίνα με το ΤΡΙΟ ΧΑΒΑΣ.

Την Κυριακή 17 Νοέμβρη, κατά τις 8 μ.μ., μόλις τελειώσει η πορεία, θα βρεθούμε στο χώρο ΤΑΚΙΜ (Κατούνη 25) για κουβέντα, μουσική, ποτό και φαγητό.

7,125ΥποστηρικτέςΚάντε Like
587ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,111ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
390ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής