Αντιστεκόμαστε και προστατεύουμε το Πάρκο Γουδή και τον Υμηττό!

Η ανακοίνωση από την κυβέρνηση ότι το νέο γήπεδο του Παναθηναϊκού θα κατασκευαστεί στο πάρκο Γουδή, έναν από τους ελάχιστους ελεύθερους χώρους που έχουν απομείνει στην Αττική, προκαλεί οργή!

Η μεταφορά του γηπέδου πρακτικά σημαίνει ότι εξανεμίζεται και η τελευταία πιθανότητα υλοποίησης του Μητροπολιτικού Πάρκου Γουδή, που αποτελεί εδώ και χρόνια αίτημα των κατοίκων και του περιβαλλοντικού κινήματος.

Επιπλέον, η ανακοίνωση έγινε σε μια περίοδο κατά την οποία το Προεδρικό Διάταγμα που προστατεύει τον Υμηττό (στο οποίο εντάσσεται η έκταση του πάρκου Γουδή) βρίσκεται σε κίνδυνο, αφού υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να κριθεί άκυρο από το Συμβούλιο της Επικρατείας, μετά από προσφυγή εναντίον του μιας σειράς Δήμων γύρω από το βουνό.

Σε μια εποχή που το πράσινο και οι ελεύθεροι χώροι βρίσκονται στο στόχαστρο της… «ανάπτυξης», η μόνη απάντηση στα προκλητικά σχέδια της κυβέρνησης και του Δήμου Αθήνας, είναι οι συντονισμένοι αγώνες των κατοίκων των περιοχών γύρω από τον Υμηττό και του περιβαλλοντικού κινήματος.

Ήδη, διοργανώνονται οι πρώτες συναντήσεις φορέων και συλλογικοτήτων του περιβαλλοντικού κινήματος, με στόχο την οργάνωση του αγώνα που θα μπορέσει να αποτρέψει την καταστροφή του Πάρκου Γουδή και του Υμηττού.

Την Τρίτη 4/4, οργανώθηκε δημόσια συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων για το θέμα από τη «Διαδημοτική Επιτροπή για την Προστασία του Υμηττού» και την «Επιτροπή Αγώνα για το Μητροπολιτικό Πάρκο Γουδή», στο Χολαργό. 

Την Παρασκευή 7/4, οι ίδιες συλλογικότητες, μαζί με την «Πρωτοβουλία Αγώνα Ζωγράφου» διοργανώνουν αντίστοιχη συζήτηση στα Ιλίσια. 

Το «Ξ» θα συμμετάσχει μαχητικά τόσο στις παραπάνω πρωτοβουλίες όσο και στους αγώνες για την υπεράσπιση του Πάρκου Γουδή και του Υμηττού που θα αναπτυχθούν το επόμενο διάστημα.

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,236ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,007ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
423ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα