Αντιρατσιστική συγκέντρωση, Δευτέρα 24/11, Αγ.Παντελεήμονας-Αχαρνών, 4.00 μμ

Δελτίο τύπου της Νεολαίας Ενάντια στον Ρατσισμό στην Ευρώπη (YRE)

Η περιοχή του Αγ.Παντελεήμονα έχει μετατραπεί το τελευταίο διάστημα σε περιοχή συγκέντρωσης μεγάλου αριθμού προσφύγων, κυρίως από το Αφγανιστάν. Ανθρώπων που μπορεί να γλίτωσαν από τον πόλεμο και την πλήρη αποσάθρωση της χώρας τους, αλλά όχι κι από τις ρατσιστικές πολιτικές που τους επεφύλαξαν οι ελληνικές αρχές. Ο συνδυασμός είναι ντροπιαστικός: από την μια μηδενική παροχή ασύλου (μόλις 0,6% φέτος), κι από την άλλη οι αστυνομικές δυνάμεις να αντιμετωπίζουν τους πρόσφυγες κάθε μέρα έξω από το Αλλοδαπών που συγκεντρώνονται κατά χιλιάδες σαν «ανθρώπινα σκουπίδια» ή «σάκους του μποξ». Οι πρόσφυγες ούτε διάλεξαν, ούτε θέλουν και ούτε τους αξίζει αυτή η ζωή.

Όμως κάποιοι άλλοι διαλέγουν να «χτίσουν» την πολιτική τους παρέμβαση πάνω στα ερείπια της αντιπροσφυγικής πολιτικής της κυβέρνησης. Αξιοποιώντας τον προβληματισμό και την ανησυχία των Ελλήνων εργαζομένων και κατοίκων της περιοχής του Αγ.Παντελεήμονα, το ΛΑΟΣ Κυψέλης, η φασιστική Χρυσή Αυγή, και διάφορα εθνικιστικά site καλούν σε συγκέντρωση ενάντια στους πρόσφυγες στην πλατεία Αγ.Παντελεήμονα την Δευτέρα 24/11, στις 5.00 μμ.

Ο στόχος είναι προφανής: η θυματοποίηση των Αφγανών προσφύγων, η μετατροπή τους σε αποδιοπομπαίους τράγους για όλα τα δεινά, η εγκατάσταση του ρατσιστικού δηλητηρίου στην περιοχή, η συγκρότηση φασιστικών ομάδων κρούσης.

Όμως για τους εργαζόμενους και τη νεολαία είτε στον Αγ.Παντελεήμονα είτε αλλού, ότι τους υποβαθμίζει την ζωή, ότι τους στερεί όσα δικαιούνται, ότι τους γεμίζει με ανασφάλεια για το μέλλον, είναι ότι ακριβώς προκαλεί τα ίδια προβλήματα και στους Αφγανούς ή άλλους πρόσφυγες: η κυβερνητική πολιτική. Μια πολιτική που βάζει τα κέρδη για τους τραπεζίτες και για τους εργοδότες, πάνω από τα στοιχειώδη δημοκρατικά δικαιώματα, πάνω από τους ανθρώπους.

Ακόμα κι αν οι πρόσφυγες «εξαφανίζονταν» από τον Αγ.Παντελεήμονα, την Πάτρα ή αλλού –και για να «εξαφανιστούν» θα χρειαζόταν ένα πογκρόμ βίας και καταστολής- κανένα από τα προβλήματα που τους οδήγησε στην προσφυγιά, και κανένα από τα προβλήματα που οδηγεί την ελληνική κοινωνία στην ανασφάλεια δεν θα είχε λυθεί.

Το δίλημμα είναι ένα και είναι συγκεκριμένο:

* είτε στις γειτονιές μας, στους εργασιακούς μας χώρους, στα σχολεία μας, στην κοινωνία συνολικά θα επιτρέψουμε στις φασιστικές και τις ρατσιστικές ιδέες να αποκτήσουν νομιμοποίηση

* είτε θα υιοθετήσουμε την λογική των κοινών αγώνων Ελλήνων-μεταναστών και προσφύγων ενάντια στις πολιτικές της φτώχειας, του πολέμου, του ρατσισμού και θα χτίσουμε γέφυρες συνεννόησης για μια καλύτερη ζωή και ένα καλύτερο μέλλον για όλους μας.

Εμείς διαλέγουμε τον δεύτερο δρόμο. Τον ίδιο έχει διαλέξει η Αριστερά, τα συνδικάτα, οι οργανώσεις νεολαίας, οι δημοτικές κινήσεις, το αντιρατσιστικό και μεταναστευτικό κίνημα και αυτόν πρέπει να διαλέξει συνολικά η κοινωνία. Αυτό το μήνυμα θέλουμε να στείλουμε την Δευτέρα συμμετέχοντας από κοινού μαζί με άλλες αντιρατσιστικές και αριστερές οργανώσεις, τοπικές κινήσεις, στην συγκέντρωση καταγγελίας-διαμαρτυρίας του ρατσισμού, στην πλατεία του Αγ.Παντελεήμονα στις 4.00 μμ. Καλούν ακόμα η «ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΣΥΜΦΩΝΟΥ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΑΣΥΛΟΥ ΤΗΣ ΕΕ», το ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ, η ΚΙΝΗΣΗ ΑΠΕΛΑΣΤΕ ΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ, η τοπική επιτροπή 5ου διαμερίσματος Αθήνας ΣΥΡΙΖΑ κ.λ.π.

______________________

(*) Δείτε στο www.egersis.blogspot.com το κείμενο που χρησιμοποιεί επιτροπή κατοίκων που καλεί στην κινητοποίηση.

(*) Αυτή είναι η ανακοίνωση του ΛΑΟΣ Κυψέλης

ΔΕΥΤΕΡΑ 24/11: ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΤΟΝ ΑΓ. ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ

Η Δ.Ε. Κυψέλης του ΛΑ.Ο.Σ.

καλεί τα μέλη και τους φίλους της στην Κυψέλη και στο 6ο Δημοτικό Διαμέρισμα αλλά και κάθε Αθηναία και Αθηναίο να συμμετέχουν και να συμπαρασταθούν στον δίκαιο αγώνα των κατοίκων της συνοικίας του Αγ. Παντελεήμονα Αχαρνών που πνίγονται και εκτοπίζονται καθημερινά από την συνοικία τους, τα σπίτια τους, τις γειτονιές τους από τους παράνομους μετανάστες φωνάζοντας προς κάθε κατεύθυνση: «ΜΗ ΓΙΝΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ»

Η συμπαράστασή μας στον αγώνα των κατοίκων της συνοικίας του Αγ. Παντελεήμονα είναι επιτακτικό χρέος, ΟΛΩΝ μας, το πρόβλημα έχει πλέον ξεπεράσει τα ανθρώπινα και λογικά όρια, και ο μεγάλος υπεύθυνος είναι η κυβέρνηση και η πολιτεία που αδιαφορεί.

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,236ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,008ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
425ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα