Αντιρατσιστική εκδήλωση στην Πετρούπολη

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση μας στην Πετρούπολη με αφορμή την αντιρατσιστική πορεία στις 21/3. Μεταξύ άλλων, είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα παιδιά των μεταναστών και τι πρωτοβουλίες μπορούν να παρθούν για να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο του ρατσισμού στα σχολεία.

Ακούστηκαν οι καθημερινές ιστορίες διακρίσεων και ξενοφοβίας που ζουν οι μετανάστες. Μιλήσαμε για τα άτομα με σωματική ή ψυχική αναπηρία, την παντελή απουσία υποδομών και τη περιθωριοποίηση που πρέπει να υπομένουν.

Στη κεντρική ομιλία της ΥRE, αναφέρθηκε και η περίπτωση της Κ. Κούνεβα μετανάστριας, συνδικαλίστριας, υπόδειγμα θάρρους και αγωνιστικότητας για κάθε μετανάστη. Έγινε πολύ καλή κουβέντα για τα ταξικά αίτια του ρατσισμού και πως τον πολεμάμε.

Τέλος να σημειώσουμε ότι στη συζήτηση, εκτός από τις προσωπικές καταθέσεις των συντρόφων για τους διαφορετικούς καθημερινούς ‘ρατσισμούς’, βοήθησε και η ενεργή συμμετοχή των ίδιων των μεταναστών/ριών, η ενημέρωση από την συνδικαλίστρια Α.Συλλιγαρδάκη για την κατάσταση στη ψυχική υγεία και η παρουσία συντρόφων του ΣΥΡΙΖΑ.

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,282ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,001ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
426ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα