Αντιρατσιστική εκδήλωση στην Πετρούπολη

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση μας στην Πετρούπολη με αφορμή την αντιρατσιστική πορεία στις 21/3. Μεταξύ άλλων, είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα παιδιά των μεταναστών και τι πρωτοβουλίες μπορούν να παρθούν για να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο του ρατσισμού στα σχολεία.

Ακούστηκαν οι καθημερινές ιστορίες διακρίσεων και ξενοφοβίας που ζουν οι μετανάστες. Μιλήσαμε για τα άτομα με σωματική ή ψυχική αναπηρία, την παντελή απουσία υποδομών και τη περιθωριοποίηση που πρέπει να υπομένουν.

Στη κεντρική ομιλία της ΥRE, αναφέρθηκε και η περίπτωση της Κ. Κούνεβα μετανάστριας, συνδικαλίστριας, υπόδειγμα θάρρους και αγωνιστικότητας για κάθε μετανάστη. Έγινε πολύ καλή κουβέντα για τα ταξικά αίτια του ρατσισμού και πως τον πολεμάμε.

Τέλος να σημειώσουμε ότι στη συζήτηση, εκτός από τις προσωπικές καταθέσεις των συντρόφων για τους διαφορετικούς καθημερινούς ‘ρατσισμούς’, βοήθησε και η ενεργή συμμετοχή των ίδιων των μεταναστών/ριών, η ενημέρωση από την συνδικαλίστρια Α.Συλλιγαρδάκη για την κατάσταση στη ψυχική υγεία και η παρουσία συντρόφων του ΣΥΡΙΖΑ.

7,137ΥποστηρικτέςΚάντε Like
593ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,105ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
407ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής