Αντιρατσιστικά Φεστιβάλ

ΑΘΗΝΑ: 6 – 7 – 8 Ιούλη

Παρά την πρωτοφανή απόφαση του Πρυτανικού Συμβουλίου να απαγορεύσει την τέλεση του στην Πανεπιστημιούπολη Ιλισίων, την οποία και καταγγέλλουμε, το 12ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί στην Πλατεία Πρωτομαγιάς (Πεδίο του Άρεως) από τις 6 έως τις 8 Ιουλίου.

Τρεις μέρες με συζητήσεις, συναυλίες, εκθέσεις, προβολές, παραστάσεις, δρώμενα, παιδικό παιχνίδι και πολυεθνική κουζίνα, για να στείλουμε το μήνυμα ότι οι μετανάστες είναι καλοδεχούμενοι και ότι ο ρατσισμός πρέπει να απελαθεί. Τρεις μέρες αλληλεγγύης χωρίς σύνορα για έναν κόσμο χωρίς διακρίσεις.

ΕΓΙΝΑΝ:

ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑ

Το 1ο αντιρατσιστικό φεστιβάλ δυτικής Αθήνας πραγματοποιήθηκε στις 16 και 17 Ιουνίου στο θέατρο Πέτρας. Ήταν μια σημαντική διοργάνωση του συντονιστικού αντιρατσιστικών και μεταναστευτικών οργανώσεων της περιοχής. Το ΞΕΚΙΝΗΜΑ συμμετείχε από την πρώτη στιγμή στην όλη διοργάνωση. Κόπηκαν συνολικά 2.500 εισιτήρια, νούμερο καλό για πρώτη φορά, σίγουρα όμως όχι “τρομερό”.

Την συναυλιακή προσοχή τράβηξαν οι MODE PLAGAL και ο Μίλτος Πασχαλίδης.

Ας αναφέρουμε ακόμα ότι από αρκετούς επισημάνθηκε η παρά πολύ καλή εισήγηση της σ. Χάπινες Γκόντγουιν (Μετανάστες Μικροπωλητές) όσον αφορά το μέλλον των αγώνων των μεταναστών στην Ελλάδα για τα δικαιώματα τους.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Το 3μερο 29-30 Ιουνίου και 1 Ιουλίου πραγματοποιήθηκε στο 4ο πάρκο παραλίας το 10ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ, που είναι πλέον θεσμός για την πόλη της Θεσσαλονίκης. Αυτό φάνηκε και απ’ τον κόσμο που πέρασε απ’ το Φεστιβάλ (αριθμός ρεκόρ), αλλά και από τη μεγάλη συμμετοχή μεταναστευτικών, αντιρατσιστικών και αριστερών οργανώσεων.

Πολλές και ενδιαφέρουσες ήταν οι συζητήσεις και δραστηριότητες που διοργανώθηκαν. Αυτή που έκανε τη μεγαλύτερη αίσθηση όμως, ήταν η εκστρατεία “όχι στον ρατσισμό από κούνια”, που περιελάμβανε συζήτηση και μάζεμα υπογραφών για τη διεκδίκηση των πιστοποιητικών γέννησης για τα παιδιά των μεταναστών που γεννιούνται στην Ελλάδα.

Μεγάλο ήταν και το ενδιαφέρον αρκετού κόσμου που πέρασε από το τραπεζάκι της YRE για το φετινό αντιρατσιστικό κάμπινγκ που διοργανώνουμε στην Πάρο. Πολλοί πέρασαν κι απ’ το τραπεζάκι του Ξεκινήματος όπου είχαμε βιβλιοπωλείο με μεγάλη ποικιλία βιβλίων, καθώς και πολύ υλικό από τη δραστηριότητα ολόκληρης της χρονιάς.

*Θυμίζουμε ότι τα αντιρατσιστικά φεστιβάλ του ΒΟΛΟΥ και της ΛΑΡΙΣΑΣ, θα γίνουν τον Σεπτέμβρη.

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο
7,137ΥποστηρικτέςΚάντε Like
593ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,105ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
407ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής