Αντιρατσιστικά Φεστιβάλ

==>ΑΘΗΝΑ: 6 – 7 – 8 Ιούλη

Για φέτος το πιο πιθανό είναι ότι θα αλλάξει ο τόπος του φεστιβάλ με επικρατέστερη την έκταση της πανεπιστημιούπολης στα Ιλίσια (εκεί που κάνει το φεστιβάλ της και η ΚΝΕ).

==>ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: 29, 30 Ιούνη & 1 Ιούλη στο πάρκο Παραλίας

==>ΒΟΛΟΣ: το αντιρατσιστικό φεστιβάλ θα γίνει τον Σεπτέμβρη.

==>ΛΑΡΙΣΑ: όταν ετοιμαζόταν η έκδοση του Ξ. πραγματοποιούνταν οι συνεννοήσεις για το ποια χρονική στιγμή του καλοκαιριού να επιλέξουν για το φεστιβάλ.

==>Και τέλος από φέτος προστίθεται στα αντιρατσιστικά φεστιβάλ, αυτό που θα γίνει στο Θέατρο Πέτρας στις 16 – 17 Ιούνη, η πρώτη τέτοια απόπειρα στην ευρύτερη Δυτική Αθήνα. Ακολουθούν αποσπάσματα από την προπαγανδιστική προκήρυξη των συνδιοργανωτών.

«Οι κάτοικοι της Δυτικής Αθήνας, ανεξαρτήτου χρώματος, θρησκείας, φυλής είμαστε κάτοικοι μιας υποβαθμισμένης περιοχής. Τα προβλήματά μας τεράστια: έλλειψη χώρων πρασίνου, ανύπαρκτη αστική υποδομή, νέφος και πολλά ακόμα. Ανάμεσά μας ζουν πολλοί μετανάστες, από κάθε γωνιά της γης. Όμως αυτοί, πέρα από τα προηγούμενα υποφέρουν και από τον ρατσισμό. Ο ρατσισμός, ο εθνικισμός και η ξενοφοβία τρέφονται από την φτώχεια και την ανεργία, που στην περιοχή μας είναι σε πολύ ψηλό επίπεδο…

Οι πρόσφυγες είναι άλλη μια δραματική όψη του προβλήματος. Άνθρωποι κυνηγημένοι από καθεστώτα, από πολέμους για τα πετρέλαια και για την «δημοκρατία», από γενοκτονίες προσπαθούν να πάρουν πολιτικό άσυλο, εισιτήριο για μια καλύτερη ζωή… Η Ελλάδα έχει τεράστια ευθύνη αφού σύμφωνα με τα στοιχεία μόλις το 1,5% όσων αιτούνται άσυλο στη χώρα μας, καταφέρνουν να το πάρουν…

******

Όλοι αυτοί οι παραπάνω, οι σύγχρονοι «της γης οι κολασμένοι», πρέπει να οργανωθούν, να παλέψουν μαζί με όλους τους υπόλοιπους για τα δικαιώματά τους… Η πάλη ενάντια στην καπιταλιστική παγκοσμιοποίηση, ενάντια στην εργασιακή ανασφάλεια, ενάντια στον ρατσισμό, ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της παιδείας και την αναθεώρηση του άρθρου 16, πρέπει να μας βρει όλους μαζί, Έλληνες και Μετανάστες, ενωμένους…».

Σε όλα αυτά τα φεστιβάλ συμμετέχει και συνδιοργανώνει το ΞΕΚΙΝΗΜΑ και η ΥRE. Αναζητήστε τα περίπτερα με το υλικό μας. Στηρίξτε τις εκστρατείες μας.

___________________

7,137ΥποστηρικτέςΚάντε Like
593ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,106ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
406ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής