Αντιφασιστικός Συντονισμός: στήριξη της κατάληψης στο City Plaza

Με ανακοίνωσή του ο Αντιφασιστικός Συντονισμός Αθήνας Πειραιά δηλώνει τη στήριξή του στην κατάληψη του ξενοδοχείου City Plaza, με στόχο την παροχή χώρου στέγασης και ασφάλειας σε Πρόσφυγες.
Ακολουθεί η ανακοίνωση

 

Στον ρατσισμό και την ξενοφοβία απαντάμε με αλληλεγγύη!

Από την Παρασκευή 22/4, το εγκαταλελειμμένο ξενοδοχείο City Plaza έχει μετατραπεί σε χώρο στέγασης προσφύγων, στα πλαίσια μιας σημαντικής απόφασης που πάρθηκε από την Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στους Οικονομικούς και Πολιτικούς Πρόσφυγες. Η πολιτική πρωτοβουλία, έρχεται να απαντήσει στις όλο και αυξανόμενες πραγματικές υλικές ανάγκες των προσφύγων για στέγη, ασφαλή διαμονή και σίτιση.

Από τη μια χιλιάδες πρόσφυγες, που ζουν σε συνθήκες εξαθλίωσης, λόγω των πολιτικών της ΕΕ και της κυβέρνησης, που κλείνουν σύνορα, υψώνουν όλο και περισσότερους φράχτες, στέλνουν ανθρώπους κυνηγημένους πίσω στον πόλεμο και την αβεβαιότητα.

Από την άλλη εκτυλίσσεται ένα πολύμορφο κίνημα αλληλεγγύης που αποδεικνύει στην πράξη ότι μπορεί να υπάρξει αντιμετώπιση του σύνθετου προσφυγικού ζητήματος, δημιουργώντας ανοιχτές δομές φιλοξενίας μέσα στις πόλεις.

Το εγχείρημα αυτό, προσπαθεί να καλύψει μέρος των πραγματικών αναγκών των προσφύγων, αναπτύσσει συνθήκες αυτοοργάνωσης μεταξύ ντόπιων και προσφύγων, ασκεί παράλληλα την πολική πίεση στην κυβέρνηση ώστε να αναλάβει τις ευθύνες της.

Για τους παραπάνω λόγους, η κατάληψη του City Plaza βρέθηκε από την πρώτη μέρα στο στόχαστρο των ακροδεξιών. Συκοφαντήθηκε όσο κανένα άλλο εγχείρημα στέγης προσφύγων, από συντονισμένες διαδικτυακές επιθέσεις και από την ίδια την κυβέρνηση που προσπαθεί με κάθε τρόπο να ελέγξει το κίνημα αλληλεγγύης . Απέναντι σε αυτές τις συκοφαντίες, το City Plaza έχει καταφέρει να γίνει ένα σημείο αναφοράς για το κίνημα αλληλεγγύης και ταυτόχρονα ένα κέντρο αγώνα ενάντια στις υπάρχουσες συνθήκες κοινωνικής ανισότητας, βαρβαρότητας και ρατσισμού.

Ο Αντιφασιστικός Συντονισμός Αθήνας Πειραιά στηρίζει ολόψυχα την δημιουργία του Χώρου Στέγασης Προσφύγων City Plaza, γνωρίζοντας ότι ένας τέτοιος χώρος αποτελεί ασφάλεια απέναντι στην φασιστική απειλή.

Απέναντι στον φασισμό και τον ρατσισμό απαντάμε με αλληλεγγύη!

Αντιφασιστικός Συντονισμός Αθήνας – Πειραιά

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,237ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,008ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
425ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα