Αντιφασιστική πορεία στην Τρίπολη

Στις 21 του Μάη ημέρα Σάββατο δόθηκε μια πρώτη απάντηση στη νεοναζιστική συμμορία «Χρυσή Αυγή» στην Τρίπολη με αφορμή τον άγριο και αναίτιο ξυλοδαρμό ενός αριστερού νέου. Κατά τις 11.30 μαζεύτηκε έξω από το Πνευματικό Κέντρο κόσμος για να συμμετάσχει στην αντιφασιστική πορεία. Εκτός από την συμμετοχή φορέων και κυρίως φοιτητών της Τρίπολης συμμετείχαν και σύντροφοι από την Πελοπόννησο και την Αθήνα. Ήταν μια πορεία γύρω στα 150 άτομα (περίπου οι μισοί ήταν τριπολιτσιώτες) η οποία πέρασε από τα κεντρικά σημεία της πόλης. Κατά την διάρκεια της διαδρομής ακούστηκαν πολλά συνθήματα και μοιράστηκαν πολλές προκηρύξεις όπως επίσης σβήστηκαν συμβολικά μερικά συνθήματα. Στο τέλος της πορείας έγιναν ομιλίες από εκπρόσωπους των φορέων που συμμετείχαν και μετά από λίγο, μεγάλο μέρος της πορείας συνάντησε ένα από τα μεγάλα στελέχη στης τοπικής συμμορίας, που κατατρομαγμένο από τα αντιφασιστικά συνθήματα κρύφτηκε σε ένα από τα γύρω μαγαζιά.

Η εκδήλωση αυτή μόνο πετυχημένη μπορεί να χαρακτηριστεί και ένα πράγμα πρωτόγνωρο για τα τοπικά δεδομένα (είναι άγνωστο αν έχει ξαναγινεί ποτέ στην ιστορία της πόλης ανάλογη πορεία). 150 άτομα (μπορεί να φαίνεται μικρός αριθμός αλλά ίσως να ήταν από τις μεγαλύτερες πορείες που έχουν γίνει ποτέ στην Τρίπολη) φώναζαν ασταμάτητα σε όλη την διαδρομή αντιφασιστικά συνθήματα και κυρίως στις δυο πλευρές του πεζόδρομου όπου μαζεύεται και όλη η Τρίπολη. Η εκστρατεία της YRE όλη την προηγούμενη εβδομάδα ήταν πολύ δυναμική και αυτό αντανακλάστηκε και στο μπλοκ που ήταν με διαφορά το πιο δυναμικό. Οι καταστηματάρχες και γενικότερα οι κάτοικοι της πόλης βγαίνανε έξω ενθουσιασμένοι για να δουν τι συμβαίνει.

Σαν YRE τις τρεις προηγούμενες μέρες κάναμε παρεμβάσεις σε κεντρικά σημεία της πόλης, στέκια νεολαίας, σχολεία και το Πανεπιστήμιο. Ήταν χιλιάδες οι προκηρύξεις που μοιράστηκαν και έγιναν τόσες αφισοκολλήσεις σε όλη την πόλη που στο τέλος δεν υπήρχε κανείς που να μη γνώριζε για το περιστατικό του ξυλοδαρμού και την αντιφασιστική πορεία του Σαββάτου.

Όλη αυτή η αντιφασιστική δράση που έγινε επί μέρες με συνεχή ενημέρωση όλης της τοπικής κοινωνίας και δραστηριοποίηση φορέων της ήταν ένα χαστούκι στην δράση αυτής της συμμορίας, ένα ελάχιστο δείγμα αλληλεγγύης στον φίλο μας που χτυπήσανε. Αρκετοί είναι αυτοί οι οποίοι ενδιαφέρθηκαν να συνεχίσουνε μαζί μας την δράση και όλοι μαζί δώσαμε την υπόσχεση μας να απαντήσουμε και πάλι σε οποιαδήποτε φασιστική πρόκληση. Συνεχίζουμε την αντιφασιστική μας δράση ακάθεκτοι…

Χρήστος Καψάλης

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,221ΥποστηρικτέςΚάντε Like
996ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,113ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
420ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα