Αντιφασιστική Κίνηση Μαγνησίας: πετυχημένες δράσεις αλληλεγγύης σε γειτονιές

Εδώ και αρκετούς μήνες, η Αντιφασιστική Κίνηση Μαγνησίας διοργανώνει δράσεις αλληλεγγύης (συλλογής τροφίμων μακράς διάρκειας και άλλων ειδών) έξω από σούπερ μάρκετ του Βόλου. Η εκστρατεία αυτή, πέρα από το αυτονόητο (να βοηθηθούν δηλαδή άνθρωποι, που χτυπημένοι από την κρίση και την ανεργία δυσκολεύονται να προμηθευτούν ακόμη και τα πιο απαραίτητα αγαθά) προσπαθεί επίσης να εντάξει όλο και μεγαλύτερα κομμάτια της κοινωνίας στη λογική της αλληλεγγύης. Μιας αλληλεγγύης που δεν έχει καμία σχέση με την παραδοσιακή φιλανθρωπία της εκκλησίας και άλλων φορέων αλλά που προσπαθεί να εντάξει τους αποδέκτες της στους κοινωνικούς αγώνες για τη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου της κοινωνίας συνολικά.

Σε πείσμα των κηρυγμάτων μίσους και της «αλληλεγγύης» μόνο για Έλληνες της Χρυσής Αυγής, η ΑΚΜ έχει να επιδείξει μια σειρά σημαντικών δράσεων τόσο στο επίπεδο του αντιφασιστικού αγώνα, όσο και στο επίπεδο της στήριξης των πιο χτυπημένων κομματιών της κοινωνίας, ανεξαρτήτως καταγωγής, χρώματος, θρησκείας, κλπ. Ακολουθεί ρεπορτάζ από τις τελευταίες πετυχημένες δράσεις της ΑΚΜ στο Βόλο.

Της Εύας Δημοκωστούλα,
Μέλους της επιτροπής γειτονιάς «Οξυγόνου»,
της Αντιφασιστικής Κίνησης Μαγνησίας

Το Σάββατο 7 Δεκέμβρη, όπως είχαμε ανακοινώσει (εδώ) οι επιτροπές γειτονιάς της Αντιφασιστικής Κίνησης Μαγνησίας που δραστηριοποιούνται στις περιοχές του «Οξυγόνου» και στο παρκάκι Περραιβού και Λ. Βύρωνος, πραγματοποίησαν συλλογή τροφίμων έξω από σούπερ μάρκετ των συνοικιών αυτών.

Στις δυο εξορμήσεις συμμετείχαν συνολικά 12 άτομα τα οποία μοίραζαν προκήρυξη της ΑΚΜ και καλούσαν τον κόσμο να αγοράσει ότι μπορεί και να το αφήσει στα καροτσάκια της ΑΚΜ. Έτσι καταφέραμε να συγκεντρώσουμε πάνω από 4 καρότσια με τρόφιμα μακράς διάρκειας και άλλα είδη πρώτης ανάγκης. Το κλίμα που εισπράξαμε ήταν ιδιαίτερα θετικό και ενθαρρυντικό, καθώς παρ’ όλες τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι καθημερινοί άνθρωποι, οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι απέδειξαν ότι κάνουν ότι περνάει απ’ το χέρι τους για να στηρίξουν και να σταθούν αλληλέγγυοι στους διπλανούς τους.

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα ενός συνταξιούχου που άφησε μια σακούλα γεμάτη τρόφιμα, λέγοντας πως όλοι πρέπει να στηρίζουμε τέτοιες προσπάθειες δίνοντας από το υστέρημά μας, εξηγώντας πως η κόρη του είναι άνεργη και χωρισμένη μητέρα, που τροφοδοτείται από το κοινωνικό παντοπωλείο του δήμου. Ενώ σε πολλές περιπτώσεις τα συγχαρητήρια για τις δράσεις αλληλεγγύης συνοδεύονταν από την έκφραση οργής ενάντια στην κυβέρνηση, την τρόικα και την πολιτική τους που είναι και οι πραγματικοί υπεύθυνοι για την κατάσταση.

Μεγάλο μέρος των τροφίμων που συγκεντρώθηκαν, δόθηκαν στο στέκι «Αλληλεγγύη για Όλους», που βρίσκεται στη Ν. Ιωνία και στην « Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Μαγνησίας» (για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις δομές αλληλεγγύης που λειτουργούν στην πόλη του Βόλου δείτε εδώ). Τα υπόλοιπα δόθηκαν απευθείας σε οικογένειες των παραπάνω συνοικιών οι οποίες τα έχουν μεγάλη ανάγκη. Με τις οικογένειες αυτές είχαμε έρθει εκ των προτέρων σε επαφή και θα προσπαθήσουμε να συνεχίσουμε να τις τροφοδοτούμε μέσω των διαφόρων δράσεων αλληλεγγύης των επιτροπών γειτονιάς. Όπως έχει αποφασίσει η ΑΚΜ οι δράσεις αλληλεγγύης στις γειτονιές θα συνεχιστούν τουλάχιστον κάθε πρώτο Σάββατο κάθε μήνα.

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,195ΥποστηρικτέςΚάντε Like
993ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,119ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
418ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Πρόσφατα άρθρα