Αντιφασιστικά σχόλια

Της Ηλέκτρας Κλείτσα

«Ποτέ, ποτέ, ποτέ δεν ειν’ αργά, να πάρουμε τα Σκόπια και όλο τον Βορρά», «Μοναστήρι Γευγελή Γη Ελληνική», «Ακούστε το καλά σε κάθε προδοσία, μπουρλότο θα σας βάζουμε σε σπίτια και γραφεία», «Βούλγαροι και τούρκοι ακούστε το καλά, ο Γρίβας αναστήθηκε μαζί με τον Μελά». Αυτά και άλλα παρόμοια ήταν τα συνθήματα που (σύμφωνα με το site του «Στόχου») κυριαρχούσαν στη συγκέντρωση που διοργάνωσε την 1η Μαρτίου για τη Μακεδονία.

Στο ίδιο κλίμα και η προκήρυξη της «Χρυσής Αυγής» για το θέμα:

«Οι ακραίες καταστάσεις απαιτούν και ακραία μέτρα. Η μαλθακότητα και η "σωφροσύνη", μας κάνουν όλο και πιο μικρούς, όλο και πιο ασήμαντους. Η Πατρίδα μας, μεγαλούργησε με το σπαθί και το Αίμα των Ηρώων και όχι με το μελάνι και τα λόγια των σφουγκοκωλάριων».

Δε χρειάζεται φιλοσοφία για να καταλάβουμε ποιες είναι οι διαθέσεις της ελληνικής ακροδεξιάς, όταν σε όλα τα «μεγάλα εθνικά θέματα» η πρότασή τους είναι τόσο ξεκάθαρη. Παρόλα αυτά, η κυβέρνηση και τα ΜΜΕ, εξακολουθούν να δηλώνουν ότι τα «αλυτρωτικές διαθέσεις» εντοπίζονται κατ’ αποκλειστικότητα στην άλλη μεριά των συνόρων.

Σε ένα χρόνο φυλακή καταδίκασε το Α’ Τριμελές Εφετείο, τον αστυνομικό Ι.Ανδράσκελα, επικυρώνοντας την πρωτόδικη καταδικαστική απόφαση και την κατηγορία για «επικίνδυνη σωματική βλάβη χωρίς ελαφρυντικά». Ο Ι. Ανδράσκελας, που υπηρετεί στην Αστυνομία, κατηγορήθηκε ότι στις 30 Ιουνίου 2000 επιτέθηκε μαζί με άλλα 10 άτομα, μέλη της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ, κατά μελών του ΣΕΚ, οι οποίοι έκαναν αντιρατσιστική παρέμβαση στην πλατεία Κυψέλης. Από το επεισόδιο τραυματίστηκαν 3 μέλη του ΣΕΚ και φυσικά καταστράφηκε όλο το υλικό τους. Κάποιος όμως φωτογράφησε την επίθεση και δύο από τους δράστες αναγνωρίστηκαν μετά τη δημοσίευση των φωτογραφιών στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ, κι έτσι έγιναν γνωστά τα ονόματα του Ι. Ανδράσκελα αλλά και του Παν. Ρουμελιώτη.

Και μιλώντας για τον Παν.Ρουμελιώτη, η καμπάνα ήταν πιο δυνατή. 17 χρόνια φυλάκισης ήταν η τελεσίδικη απόφαση του Εφετείου Αθήνας εις βάρος του και γνωστού ως «Πόρκυ». Πριν από 3 περίπου χρόνια το γνωστό μέλος της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ, είχε μαχαιρώσει δύο νέους ανθρώπους στο Μοναστηράκι.

Ιδού για άλλη μια φορά η «πολιτική» ταυτότητα της Χρυσής Αυγής: τα ποινικά μητρώα των μελών της…

7,137ΥποστηρικτέςΚάντε Like
593ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,106ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
406ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής