«ΑΝΤΑΡΣΥΑ» Βοιωτίας: όχι στην απόλυση του συνδικαλιστή Θ. Αποστολόπουλου

Δημοσιεύουμε ανακοίνωση την οποία έστειλε στο «Ξ» η οργάνωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στη Βοιωτία, με την οποία καταγγέλλει την απόλυση του συνδικαλιστή Θανάση Αποστολόπουλου, αναπληρωματικού μέλους της διοίκησης του κλαδικού Συνδικάτου Μετάλλου Θήβας, από την εταιρεία «Ιερωνυμάκης Inox».

«Ανοξείδωτη» εργοδοτική αυθαιρεσία της Ιερωνυμάκης ΙΝΟΧ ΑΒΕΕ

ΑΝΤΑΡΣΥΑ Βοιωτίας
27/6/14

Καταγγέλλουμε την αυθαίρετη – άδικη και καταχρηστική απόλυση του συντρόφου μας Θανάση Αποστολόπουλου , από την εργοδοσία της Ιερωνυμάκης ΙΝΟΧ ΑΒΕΕ, στην οποία εργάζεται εδώ και έξι (6) χρόνια, η οποία ανακοινώθηκε σήμερα.

Το πρόσχημα της απόλυσης ήταν ως συνήθως η «δύσκολη οικονομική συγκυρία» και η «πτώση του τζίρου».

Η αλήθεια όμως είναι ότι ο αγωνιστής Θανάσης Αποστολόπουλος αρνήθηκε τη «γενναιόδωρη» πρόταση της εργοδοσίας για εφάπαξ μείωση των αποδοχών του κατά 20% (από 61€ σε 51€ μεικτά), ενώ δεν αποδέχθηκε στη συνέχεια τη «συναινετική-οικειοθελή» αποχώρησή του από την επιχείρηση.

Η αλήθεια είναι ότι τα τελευταία χρόνια ως μέλος του κλαδικού Συνδικάτου Μετάλλου Θήβας και από φέτος ως αναπληρωματικό μέλος της διοίκησης, δεν έλειψε από κανένα εργατικό αγώνα, ενώ έδωσε μάχες να μην περάσουν οι συνεχείς περικοπές μισθών στην επιχείρηση που εργαζόταν, χωρίς να έχει δεχθεί ο ίδιος καμία περικοπή.

Αυτός είναι ο λόγος που ξέσπασε πάνω του η εργοδοτική μανία της ΙΕΡΩΝΥΜΑΚΗΣ ΙΝΟΧ , που αξιοποιεί τη διάλυση της εργατικής νομοθεσίας της τελευταίας τετραετίας, για να τσακίσει κάθε εργατικό δικαίωμα.

Μήπως  όταν η εργοδοσία θησαύριζε από τα έργα στο «Μετρό» και σε άλλα δημόσια και ιδιωτικά έργα πάνω στις πλάτες του Θανάση και των υπόλοιπων εργαζομένων , μοιράστηκε τα κέρδη της μαζί τους;

Μήπως ακόμη και τώρα μείωσαν τις αποδοχές τους τα μέλη της διοίκησης της επιχείρησης;

Το συνολικό ετήσιο όφελος από την μείωση των αποδοχών του εργάτη Θανάση, ισούται με τις μηνιαίες αποδοχές ΕΝΟΣ ΜΟΝΟ ΜΕΛΟΥΣ της διοίκησης. Ποιο είναι το πραγματικό κόστος;

Είναι το γνωστό κόλπο των απανταχού κεφαλαιοκρατών, να φορτώνουν λογιστικές ζημιές τις επιχειρήσεις ενώ ταυτόχρονα φουσκώνουν τους προσωπικούς τους λογαριασμούς!!!!!

Ο Θανάσης δεν διεκδίκησε τη συμπάθειά μας.

Με την ανυπέρβλητη αξιοπρέπεια , που μόνο ο εργαζόμενος άνθρωπος που ζει από τον ιδρώτα του  μπορεί να επιδείξει, διατράνωσε έμπρακτα αυτό που άλλοι απλά σιγοφωνάζουν :

«Δεν θα φορτώσετε την κρίση σας στην πλάτη μας».

Γι’ αυτό και αξίζει την αλληλεγγύη όλων μας. Γιατί η συλλογική αντίσταση με την ατομική αξιοπρέπεια μπορούν να μας οδηγήσουν σε νίκες!!!!

Καλούμε κάθε εργαζόμενο, τα συνδικάτα και κάθε συλλογικότητα, να εκφράσουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους απαιτώντας:

Άμεση ανάκληση της αυθαίρετης και καταχρηστικής απόλυσης του Θανάση Αποστολόπουλου


Σ’ αυτή τη μάχη ο Θανάσης ΔΕΝ θα είναι μόνος του.

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,282ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,002ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
426ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα