Ανταπόκριση από τον Βόλο

Εργαζόμενοι καλλιτεχνικού οργανισμού Βόλου(ΚΟΒ)

Απλήρωτοι εδώ και 2 μήνες είναι οι εργαζόμενοι του καλλιτεχνικού οργανισμού στο Δήμο Βόλου, ενώ -όπως καταγγέλλουν οι ίδιοι- το τελευταίο εξάμηνο παίρνουν το μισθό τους με 2μηνη και 3μηνη καθυστέρηση, γεγονός που έχει οδηγήσει τους περισσότερους στη λήψη δανείων για να τα βγάλουν πέρα. Ο ΚΟΒ είναι ένας από τους μεγαλύτερους οργανισμούς του Δήμου και απασχολεί 220 εργαζόμενους. Αυτή τη στιγμή αντιμετωπίζει τεράστια οικονομικά προβλήματα, αφού το υπουργείο πολιτισμού του χρωστάει από τις προγραμματικές συμβάσεις ποσά ύψους 1,3 εκ. ευρώ!

Σε πρόσφατη ΓΣ οι εργαζόμενοι του οργανισμού αποφάσισαν να προχωρήσουν σε καταγγελία στην επιθεώρηση εργασίας, απεργιακές κινητοποιήσεις και σε κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων, εάν δεν λάβουν τα χρήματά τους.

Το ΔΣ του οργανισμού από την άλλη, αποφάσισε να «λύσει» το οικονομικό πρόβλημα με «περιστολή δαπανών». Ήδη δεν έχουν ανανεωθεί κάποιες από τις συμβάσεις που έχουν λήξει, ενώ αναμένονται κι άλλες περικοπές. Ακόμη, ο πρόεδρος του οργανισμού Χ. Τσαμπρινός, έχει άλλη μία φαεινή ιδέα για την αντιμετώπιση του προβλήματος: την επιβολή τέλους πολιτισμού!! Αντί, δηλ. το κράτος να αναλάβει τις ευθύνες του για την συνειδητή υποχρηματοδότηση των δήμων, ο κ. Τσαμπρινός προτείνει «τη νύφη» να την πληρώσουν οι πολίτες του δήμου!!

Να σημειωθεί ότι συνολικά οι συμβασιούχοι του Δήμου αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Δημαρχείο στις 24/10, διεκδικώντας την μετατροπή των συμβάσεών τους σε αορίστου χρόνου και να μην γίνουν απολύσεις εργαζομένων.

__________

Εργοστάσιο υαλοπινάκων ΙΡΝΤΑ

Λουκέτο έβαλε πρόσφατα η εταιρία ΙΡΝΤΑ που δραστηριοποιείται στο Βόλο από το 1974 κατασκευάζοντας υαλοπίνακες. Το προσωπικό της εταιρίας (από 140 άτομα που ήταν αρχικά) μετά από συνεχείς απολύσεις και συνταξιοδοτήσεις έφτασε τελικά να αποτελείται από 13 εργαζόμενους.

Οι εργαζόμενοι αυτοί απολύθηκαν όλοι μετά την απόφαση του ιδιοκτήτη της εταιρίας να την κλείσει αφού «δεν τα βγάζει πέρα». Να σημειωθεί ότι οι εργαζόμενοι από τις 28 περίπου Αυγούστου που επέστρεψαν από τις καλοκαιρινές τους διακοπές βρίσκονταν σε επίσχεση εργασίας διεκδικώντας την καταβολή των δεδουλευμένων μισθών του Ιουλίου, Αυγούστου και Σεπτεμβρίου.

Οι εργαζόμενοι είχαν πραγματοποιήσει επισχέσεις εργασίας και άλλες φορές το 2007 αλλά και το 2006, διεκδικώντας και τότε την καταβολή οφειλομένων αποδοχών.

Εκτός από 2 από τους εργαζόμενους που συνταξιοδοτούνται τα επόμενα 2 χρόνια, όλοι οι υπόλοιποι χρειάζονται από πέντε και έως εφτά χρόνια για να συνταξιοδοτηθούν. Κι όπως είναι φυσικό φοβούνται ότι θα ναι εξαιρετικά δύσκολο να ξαναβρούν δουλειά, αφού είναι όλοι άνω των 55 ετών. Η διοίκηση της εταιρίας, από την πλευρά της, ισχυρίζεται ότι η εταιρία δεν κλείνει οριστικά,αλλά προσωρινά, με σκοπό να ξαναλειτουργήσει κάποια στιγμή. Οι εργαζόμενοι δεν έχουν τίποτα να ελπίζουν από τέτοιες ψεύτικες υποσχέσεις.

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,247ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,002ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
425ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα