Ανοιχτή συζήτηση των τομέων Πατησίων και Κυψέλης

Του Χάρη Σιδέρη

Το Σάββατο 28 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε ανοιχτή συζήτηση των τομέων Πατησίων και Κυψέλης της οργάνωσής μας, στα πλαίσια των εκλογών, με θέμα: "Εκλογές: Η επόμενη μέρα – τι αριστερά θέλουμε".

Όλες οι τοποθετήσεις που έγιναν από τους παρευρισκόμενους συμφώνησαν κατ’ αρχήν στο γεγονός ότι ΠΑΣΟΚ και ΝΔ δεν έχουν τίποτα το καινούριο να δώσουν, δεν μπορούν και δε θέλουν να βελτιώσουν τις συνθήκες ζωής των πολιτών της χώρας. Το μόνο που τους ενδιαφέρει, είναι να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα των μεγαλοεπιχειρηματιών.

Τα βασικά ερωτήματα όμως που έπρεπε να απαντηθούν ήταν 2:

α)γιατί ενώ παλεύουμε για το σχηματισμό μιας νέας αριστεράς προτείνουμε την στήριξη των παραδοσιακών αριστερών δυνάμεων σε αυτές τις εκλογές και

β)ποιος είναι ο χαρακτήρας της νέας αριστεράς για την οποία παλεύουμε.

Έγινε λοιπόν σαφές, τόσο από την εισήγηση, όσο και από τις υπόλοιπες τοποθετήσεις, ότι η ψήφος στις παραδοσιακές δυνάμεις της αριστεράς είναι πρώτα απ’ όλα ψήφος διαμαρτυρίας και αντίστασης στο δικομματισμό. Από κει και πέρα όμως το ΚΚΕ και ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. (Συνασπισμός ΡΙΖοσπαστικής Αριστεράς ) σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να γίνουν εκφραστές της αριστεράς που ονειρευόμαστε.

Το ΚΚΕ είναι ένα κόμμα σταλινικό, κάτι που πρακτικά σημαίνει έλλειψη εσωτερικής δημοκρατίας και υπεράσπιση απολυταρχικών καθεστώτων όπως αυτό της πρώην ΕΣΣΔ. Από την άλλη ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. είναι ένα κόμμα καθαρά μεταρρυθμιστικό (ρεφορμιστικό), που πιστεύει ότι ο καπιταλισμός μέσα από κάποιες μεταρρυθμίσεις μπορεί να λύσει τα προβλήματα των ανθρώπων.

Το δικό μας όραμα για τη νέα αριστερά ξεφεύγει από αυτά τα καλούπια και αυτό φάνηκε πολύ καθαρά στη συγκεκριμένη εκδήλωση του Ξεκινήματος. Όλοι όσοι παραβρέθηκαν, μίλησαν για μία αριστερά αντικαπιταλιστική, αντισταλινική, ριζοσπαστική, που ως στόχο της θα έχει την ανατροπή του συστήματος και όχι το «ρετουσάρισμά» του.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν 30 άτομα, πωλήθηκαν αρκετές εφημερίδες και μπροσούρες του Ξεκινήματος.

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,235ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,007ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
423ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα