Ανοιχτή Πρωτοβουλία ­– Thessaloniki Pride: διήμερο δράσεων, 10 & 11 Μάρτη, στο ΤΑΚΙΜ

Την Παρασκευή 10 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί συζήτηση με θέμα «Γιατί η καθημερινότητα “τσαλακώνει” τα τρανς άτομα;» με ομιλίτριες/ες τον Θωμά Διάφα και την Ραζιήλ Σοέλ στις 20:00, ενώ νωρίτερα, στις 18:00 θα προβληθεί η ταινία: Boys don’t cry.

pride

Το Σάββατο 11 Μαρτίου, από τις 22:00 και μετά διοργανώνεται «ηλεκ-trans» party, με drag show με τη Sassy Blondie

Πληροφορίες για το πάρτυ:

Αν νιώθεις την ατμόσφαιρα electrismeni, φταίμε εμείς και μόνο. Αν στο σπίτι σου έπεσε το electriko, έλα να λικνιστούμε στα σκοτάδια. Αν η electriki σου σκούπα χάλασε, έλα να λερώσεις τα δικά μας πατώματα. Αν το trance-ίστορ δεν παίζει πια τα αμερικάνικα, φροντίσαμε και για ένα drag show με τη Sassy Blondie.

Στα πλαίσια του διημέρου που οργανώνουμε, το Σάββατο στις 11 Μαρτίου μετά τις 10 το βράδυ, έλα να κουνηθούμε σε electro-trance ρυθμούς και να γεμίσουμε ηλεκτρόνια όλο τον χώρο! 

Στο στέκι ΤΑΚΙΜ,
οδός Κατούνη 25 στα Άνω Λαδάδικα (πλατεία Εμπορίου),
στον 4ο όροφο.
Είσοδος φυσικά ελεύθερη.

Από την Ανοιχτή Πρωτοβουλία για ένα αυτό-οργανωμένο Thessaloniki Pride

Πληροφορίες για την εκδήλωση:

Σήμερα, την εποχή της κρίσης και της συντηρητικοποίησης μεγάλου μέρους της κοινωνίας, και ενώ φαινομενικά το κράτος αναγνωρίζει δικαιώματα στα λοατκια+ άτομα (όπως για παράδειγμα το σύμφωνο συμβίωσης για ομόφυλα ζευγάρια ή ο αντιρατσιστικός νόμος που περιλαμβάνει το σεξουαλικό προσανατολισμό και την ταυτότητα φύλου), το κοινωνικό στίγμα για τα τρανς άτομα παραμένει.

Η αναγνώριση της ταυτότητας φύλου από το κράτος είναι ζήτημα επιβίωσης για τα άτομα αυτά, χωρίς ιατρικούς όρους και προϋποθέσεις. Δεδομένου ότι η κοινωνική πραγματικότητα απωθεί κάθε τι το διαφορετικό, η έκφραση της ταυτότητας φύλου τους αποτελεί για αυτά τα άτομα αιτία καθημερινής αντιπαράθεσης. Από το οικογενειακό, το σχολικό περιβάλλον, τον εργασιακό, τον ευρύτερο κοινωνικό χώρο αλλά και τις υπηρεσίες κοινωνικής ασφάλισης τα τρανς άτομα δέχονται καθημερινά αποκλεισμό και απομόνωση, που μπορεί να φτάσει μέχρι και σε απειλές ή/και βία (ψυχολογική και σωματική).

Τα ζητήματα αυτά θα συζητήσουμε στο στέκι ΤΑΚΙΜ την Παρασκευή 10 Μαρτίου κατά τις 8 το βράδυ στην ομιλία-συζήτηση της Ανοιχτής Πρωτοβουλίας για ένα αυτό-οργανωμένο Thessaloniki Pride στα πλαίσια ενός διημέρου εκδηλώσεων.

Θα προηγηθεί την ίδια μέρα στις 6 το απόγευμα προβολή της ταινίας Boys Don’t Cry.

7,127ΥποστηρικτέςΚάντε Like
593ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,113ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
394ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής