Ανοιχτή επιστολή απολυμένης από τη Wind!

Πήραμε στο mail του «Ξ» και δημοσιεύουμε την ακόλουθη ανοιχτή επιστολή εργαζόμενης συμβασιούχου από τη Wind η οποία απολύθηκε λόγω της συνδικαλιστικής της δράσης

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Στις 15/3 η Wind προχώρησε στην απόλυση μου όπως και άλλων 4 συναδέλφων από το τμήμα μου. Εργαζόμουν στο τμήμα εξυπηρέτησης πελατών, ένα τμήμα που απασχολεί εργαζόμενους με αορίστου χρόνου σύμβαση και συγκεκριμένο αριθμό με ορισμένου χρόνου. Ο αριθμός των συμβασιούχων μένει πάντα σταθερός όμως η εταιρεία ακολουθώντας πάγια πολιτική ανακυκλώνει τους συμβασιούχους.

Εμείς οι συμβασιούχοι κάνουμε ακριβώς την ίδια δουλειά που κάνουν και οι συνάδελφοι μας οι αορίστου, όμως η εταιρεία μας θεωρεί αναλώσιμους. Μας κρατά σε ομηρία καθώς η δουλειά μας και κατ’ επέκταση η ζωή μας έχουν ημερομηνία λήξης.

Η εντατικοποίηση της εργασίας στο τμήμα μας όσο πάει και αυξάνεται όπως και στα άλλα τμήματα της Wind. Αυτό οδήγησε συναδέλφους να μην αντέχουν την πίεση και να αναγκάζονται ακόμα και να παραιτηθούν.

Μπροστά σε αυτά τα προβλήματα αποφάσισα ότι δε μπορώ να κάθομαι με σταυρωμένα τα χέρια αλλά πρέπει να το παλέψω. Οργανώθηκα στο επιχειρησιακό σωματείο (ΠΑΣΕΤΙΜ) και το κλαδικό (ΣΕΤΗΠ) και συμμετείχα σε όλες τις κινητοποιήσεις που έλαβαν χώρα όσο διάστημα εργαζόμουν στην εταιρεία. Καλούσα τους συναδέλφους μου να κάνουν το ίδιο, να οργανωθούμε και να αγωνιστούμε για όσα μας αξίζουν. Στις αρχαιρεσίες του σωματείου θεώρησα ότι έπρεπε να είμαι υποψήφια κάτι που κανένας συμβασιούχος δεν είχε κάνει έως τώρα.

Βάσει και των παραπάνω νομίζω γίνεται ξεκάθαρο ότι η Wind μας απέλυσε για να τρομοκρατήσει τόσο εμάς όσο και τους άλλους συναδέλφους που σηκώνουν κεφάλι και αγωνίζονται. Άλλωστε δεν είναι πρώτη φορά που η εταιρεία απολύει προς παραδειγματισμό όσους δε μπόρεσε να λυγίσει. Επίσης δεν είναι τυχαίο ότι το ίδιο κάνουν και οι άλλες εταιρείες στον κλάδο, με πρόσφατο παράδειγμα τους συναδέλφους από την Intracom που δεν υπέγραψαν την ατομική σύμβαση με μείωση αποδοχών και στη συνέχεια απολύθηκαν.

Συνάδελφοι χρειάζεται να απαντήσουμε όλοι μαζί, το καθεστώς αυτό χτυπάει όλους μας όχι μόνο τους συμβασιούχους. Η Wind και όλοι οι εργοδότες θέλουν φθηνούς και ευέλικτους εργαζόμενους που θα μπορούν να τους μειώνουν τους μισθούς και να τους διώχνουν όποτε θέλουν. Αυτό θέλουμε εμείς για τη ζωή μας, για το μέλλον το δικό μας και των οικογενειών μας;

Πρέπει να μπει ένα τέλος στην ανασφάλεια, στη ζωή με ημερομηνία λήξης. Δεν υπάρχουν περιθώρια για ατομικές λύσεις. Πρέπει να διεκδικήσουμε μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους. Να μην απολυθεί κανείς, να μετατραπούν όλες οι συμβάσεις ορισμένου χρόνου σε αορίστου. Να διεκδικήσουμε πρόσληψη τακτικού προσωπικού αφού η εντατικοποίηση της εργασίας έχει φτάσει σε αφόρητο σημείο.

Σ. Ε.

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,282ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,001ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
426ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα