Ανοιχτές συσκέψεις του Ξεκινήματος

Δυτική Αθήνα

Ο τομέας του Ξεκινήματος στην Δυτική Αθήνα πραγματοποίησε δύο ανοιχτές συσκέψεις μέσα στον Φλεβάρη. Η μία είχε ως θέμα το ασφαλιστικό και η άλλη τις εξελίξεις στην αριστερά και τον Συριζα. Οι συσκέψεις ήταν απόλυτα επιτυχημένες, αφού όχι μόνο έγιναν ενδιαφέρουσες και ζωντανές συζητήσεις αλλά ήρθαμε και σε επαφή με φρέσκα στρώματα, μαθητές και νέους εργαζόμενους, οι οποίοι ενισχύουν με την παρουσία τους την απήχηση μας στις γειτονιές της Πετρούπολης, του Ιλίου και του Περιστερίου. Συνεχίζοντας τις ανοιχτές συσκέψεις, την Κυριακή 23 Μάρτη στο πολιτιστικό κέντρο του δήμου Πετρούπολης , στις 17:00 θα πραγματοποιηθεί η επόμενη με θέμα «Εξελίξεις στα Βαλκάνια- Σοσιαλισμός η μόνη λύση».

Γιώργος Κασαμπαλάκος

Βόλος

Από το Γενάρη ο πυρήνας των φοιτητών του Βόλου πραγματοποίησε δύο ανοιχτές συναντήσεις με θέματα τα οποία απασχόλησαν τον κόσμο το τελευταίο διάστημα. Το πρώτο ήταν σχετικά με την πορεία της επανάστασης και αντεπανάστασης στη Βενεζουέλα ύστερα από το «όχι» στο δημοψήφισμα του Τσάβεζ και το δεύτερο σχετικά με το Κόσσοβο και τις εξελίξεις στα Βαλκάνια. Και στις δύο συναντήσεις συμμετείχε αρκετός κόσμος ο οποίος έδειξε τις ανησυχίες του για την καταπίεση που δημιουργεί ο καπιταλισμός στους λαούς αλλά και για την ελπίδα που υπάρχει, και είναι ορατά τα πρώτα αποτελέσματα, μιας άλλης κοινωνίας. Αυτό είχε σαν επακόλουθο περισσότερος κόσμος να αποφασίσει να παλέψει πιο ενεργά και οργανωμένα για τη διάδοση τέτοιων ιδεών. Και αυτό μας δίνει ελπίδα και κουράγιο για να συνεχίσουμε την παρέμβαση και τον αγώνα μας ακόμη πιο μαζικά. Τέλος υπάρχουν σκέψεις για ακόμα μια ανοιχτή συνάντηση με θέμα το «Μακεδονικό» και την κοινή πάλη των λαών.

Γιάννος Νικολάου

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,283ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,000ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
426ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα