Ανεξάρτητη Παρέμβαση ΕΘΕΛ – ΟΑΣΑ: Μέτρα για την προστασία των οδηγών!

Δημοσιεύουμε παρακάτω επιστολή της «Ανεξάρτητης Παρέμβασης ΕΘΕΛ – ΟΑΣΑ» (παράταξη στις συγκοινωνίες της Αθήνας στην οποία συμμετέχει το «Ξ») στο Υπουργείο Μεταφορών, για τα μέτρα που απαιτούνται για την προστασία των εργαζομένων στα λεωφορεία και τα τρόλευ. 

Επιστολή στην πολιτική ηγεσία των μεταφορών

Ανεξάρτητη Παρέμβαση ΕΘΕΛ-ΟΑΣΑ
Συνδικάτου Εργαζομένων ΟΑΣΑ
15/3/2020

Προς​
Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών
Διευθύνοντα Σύμβουλο ΟΣΥ
Διευθύνοντα Σύμβουλο ΟΑΣΑ

Άμεση λήψη ουσιαστικών μέτρων προστασίας εργαζομένων στην ΟΣΥ και δειγματοληπτικοί έλεγχοι

Οι εργαζόμενοι στην ΟΣΥ και πρώτα και κύρια οι εργαζόμενοι στην κίνηση βρίσκονται εκτεθειμένοι στον COVID19 χωρίς να έχετε λάβει κανένα ουσιαστικό μέτρο προστασίας. Η αναστολή της επιβίβασης από την μπροστινή πόρτα και η υποτιθέμενη βραδυνή απολύμανση των οχημάτων και των κλειστών χώρων είναι μέτρα εντελώς ανεπαρκή, που φτάνουν στο όριο του εμπαιγμού των εργαζομένων και της κοινωνίας. Ειδικά όσον αφορά την προστασία των εργαζομένων θα έπρεπε να έχει από την αρχή ληφθεί υπόψη η έρευνα των Κινέζων επιστημόνων σύμφωνα με την οποία ο COVID19 επιβιώνει στον αέρα μισή ώρα και μπορεί μεταδοθεί σε απόσταση έως 4,5 μέτρα. Διεκδικούμε τη διεξαγωγή ελέγχου των εργαζομένων της ΟΣΥ ώστε να γνωρίζουμε σε ποια κατάσταση βρίσκεται ο κλάδος και αν είναι δυνατόν να συνεχίσει να ασκεί τα καθήκοντά του. Διεκδικούμε επίσης τον άμεσο αεροστεγή διαχωρισμό της θέσης του οδηγού με την υπόλοιπη καμπίνα, χρησιμοποιώντας διαχωριστικό από νάιλον υλικό, όπως συμβαίνει στη Γερμανία. Επιπλέον θεωρούμε απαραίτητη την χορήγηση επαρκή αριθμού μασκών σε όλους τους εργαζόμενους, όπως και την συνέχιση χορήγησης αντισηπτικού τζελ. 

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,237ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,008ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
424ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα