“Ανεξάρτητη Παρέμβαση” στην ΕΘΕΛ: Ανακοίνωση για το περιστατικό στην λεωφορειακή γραμμή 210

Δημοσιεύουμε ανακοίνωση της "Ανεξάρτητης Παρέμβασης" για την δίωξη ενάντια στον εργαζόμενο της ΕΘΕΛ (μπλε λεωφορεία), Σαράντη Σ., που τέθηκε σε διαθεσιμότητα έπειτα από καταγγελία "επιβάτιδας"-δημοσιογράφου, ότι "εγκατέλειψε τους επιβάτες στην μέση της διαδρομής του λεωφορείου της γραμμής 210 για να κάνει διάλειμμα".

Το περιστατικό της λεωφορειακής γραμμής 210 και η όλη εξέλιξή του και ανάδειξή του από τα ΜΜΕ δεν είναι παρά μια πρώτη γεύση αυτού που τόσους μήνες φωνάζουμε: η εφαρμογή από δω και πέρα των αντεργατικών νόμων της Κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ και ΤΡΟΙΚΑΣ πάνω στους ίδιους τους εργαζόμενους΄ γιατί η περίπτωση του Σαράντη Σ. εξαίρετου συναδέλφου επί 27 χρόνια εργαζόμενου στην ΕΑΣ και ΕΘΕΛ είναι μια προσπάθεια τρομοκράτησης εργαζομένων του κλάδου μας. Ακόμα και αυτό το δικαίωμα του διαλλείματος ο υπουργός Ρέππας το κατήργησε έπειτα από «απαίτηση συστημικής δημοσιογράφου» που παρίστανε τον αγανακτισμένο επιβάτη.

Θέτει σε διαθεσιμότητα και χωρίς να διερευνήσει την καταγγελία της, το συνάδελφό μας και διοχετεύει μέσω άλλων πληρωμένων λιβελογράφων στα ΜΜΕ ψευδή στοιχεία (π.χ. τους άφησε στη μέση του δρόμου, για να κάνει το τσιγαράκι του, αδιαφόρησε για τους επιβάτες, προκλητική συμπεριφορά) να δέσει όσο μπορεί καλύτερα το όλο παραμύθι και να ξεκινήσει αυτό που στην πραγματικότητα και στην ουσία θέλει: την κατάργηση κάθε δικαιώματος των εργαζομένων μέσα από το νέο κανονισμό προσωπικού και την «αντικατάσταση» των Σ.Σ.Ε.

Δυστυχώς όμως για μια ακόμα φορά το Συνδικάτο δεν επέδειξε την οφειλόμενη αντίδραση σ’ αυτή την άδικη και προκλητική αντιμετώπιση του συναδέλφου μας, αντιθέτως θα λέγαμε ότι τον «άδειασε». Έβγαλε μόνο ένα γενικόλογο δελτίο τύπου το οποίο δεν αναφέρεται στο συγκεκριμένο περιστατικό. Δεν αντικρούει τις κατηγορίες της αγανακτισμένης επιβάτιδας-δημοσιογράφου και δεν υπερασπίζεται το συνάδελφο. Το Συνδικάτο θα έπρεπε όχι μόνο να βγάλει συγκεκριμένο δελτίο τύπου αλλά να προβεί σε έκτακτο Δ.Σ. στο οποίο να συζητηθούνε όλες οι ενέργειες – συμπεριλαμβανομένων και των στάσεων εργασίας- με τις οποίες θα μπορούσε να ανακληθεί η απόφαση Ρέππα.    

Όταν διαπιστώθηκε από τον Ά Αντιπρόεδρο Κουμούτσο ότι το πάνε για θάψιμο το θέμα και συγκάλεσε έκτακτο Δ.Σ. -ως έχει το δικαίωμα έπειτα από άρνηση Προέδρου- στις 16:00 της 24-04-2011 για λήψη απόφασης ως απάντησης του Συνδικάτου στο κάλεσμά του ανταποκρίθηκαν οι εξής : ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΟΔΗΓΩΝ, ΔΑΚΕ, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ. Μόνο έξι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα για αυτό το τόσο σημαντικό σε όλους μας θέμα. Καλούμε ακόμα και σήμερα Πρόεδρο και Γραμματέα να συγκαλέσουν έκτακτο Διοικητικό Συμβούλιο για να παρθεί  απόφαση-απάντηση στην άδικη δίωξη του συναδέλφου μας.    

Αθήνα, 21/4/2011

Η εκτελεστική γραμματεία της Ανεξάρτητης Παρέμβασης

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,220ΥποστηρικτέςΚάντε Like
994ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,113ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
420ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα